Επιλογή Σελίδας

Να ευχαριστήσει τον επίσημο Πιερικό για την αποκατάσταση των ζημιών στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του Νέου Κεραμιδίου αλλά και να… προειδοποιήσει τους “ηθικούς αυτουργούς” ότι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη αν υπάρξουν παρόμοια συμβάντα εις βάρος της ομάδας του αλλά και άλλων συλλόγων που παράγουν πολιτισμό, θέλησε ο Στέλιος Καλαϊτζίδης.

Συγκεκριμένα, ο “ισχυρός άνδρας” του Εθνικού, έκανε λόγο για άτομα που “κρύβονται πίσω από ιδιότητες είτε Φίλων της Ιστορίας του Πιερικου, είτε από Δημοσιογραφικες ιδιότητες, τοπικών αρχόντων, Δεινοσαύρων Φιλάθλων του Πιερικου μια φορά και έναν καιρό, και γενικά οποιαδήποτε ιδιότητα παρασκηνίου” οι οποίοι “τόσα χρόνια μικραίνουν τον Πιερικό”.

Η τοποθέτηση Καλαϊτζίδη:

Πέρασαν αρκετές ημέρες από τότε που κάποιοι “ανεγκέφαλοι” προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του Νέου Κεραμιδιου. Θέλω να κάνω μια τελευταία (εύχομαι) αναφορά με αφορμή αυτό το περιστατικό.

Αρχικά να ευχαριστήσω τους Παναγιώτη Λεονταρα, Βαγγέλη Χατζηιωάννου, Κώστα Παναγίτσα και Τσακιριδη Βασίλη που επικοινώνησαν μαζί μου και βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να απολογηθούν για πράξεις που ευθύνονται άλλοι. Τον επίσημο Πιερικό που με δημοσίευση του καταδίκασε τις πράξεις αυτές, αλλά και που την επόμενη κιόλας ημέρα, επανέφερε στην αρχική τους κατάσταση τις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους με τα σχόλια τους πήραν θέση και καταδίκασαν την ενέργεια αυτή.

Ο σκοπός της ανάδειξης αυτής της πράξης βίας, από την δική μου μεριά, ήταν πως δεν πρέπει να μείνουμε απλά παρατηρητές και να πούμε με ελαφρά την καρδιά, το κάνανε κάτι “ανεγκέφαλοι” φίλαθλοι του Πιερικου. Όχι, μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι “εγκέφαλοι” “Πιερικαρες” που είναι και οι ηθικοί αυτουργοί, αυτής της συμπεριφοράς. Και δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που ονοματησα παραπάνω. Αναφέρομαι σε αυτούς που κρύβονται πίσω από ιδιότητες είτε Φίλων της Ιστορίας του Πιερικου, είτε από Δημοσιογραφικες ιδιότητες, τοπικών αρχόντων, Δεινοσαύρων Φιλάθλων του Πιερικου μια φορά και έναν καιρό, και γενικά οποιαδήποτε ιδιότητα παρασκηνίου. Αυτοί τόσα χρόνια μικραίνουν τον Πιερικό. Που αντί να επιβραβεύουν τις προσπάθειες κάθε διοίκησης, αλλά και να είναι φρουροί της ιστορίας του, επιδίδονται χρόνια τώρα στο να δηλητηριαζουν το πνεύμα των “ανεγκεφαλων” νεαρών φιλάθλων του Πιερικου. Γιατί μόνο αυτό καταφέρνουν, αφού ο απλός φίλαθλος βλέπει την προσπάθεια του κάθε Χωριού και την αξιολογεί.

Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια στην ομάδα του Πιερικου από κάποιους που δεν είναι καν από την Κατερίνη. Και αντί να γεμίζουν τα γήπεδα που αγωνίζεται η ομάδα του Πιερικου, προτιμούν, μέσω των ομαδικών που έχουν στα social, να μειώνουν την προσπάθεια των άλλων ομάδων, τα τελευταία χρόνια τους ενοχλούν οι χωριάτες από το Κεραμίδι, και να καλλιεργούν μίσος στους νεαρούς οπαδούς που Πιερικου για τις άλλες ομάδες, για τα χωριά ή τους μαχαλαδες.

Μίσος που εξωτερηκευτηκε με αυτές τις πράξεις βίας. Χτες ήταν φθορές. Αύριο τι????

Αδραξα την ευκαιρία να βγω μπροστά και να τους καταγγείλω. Και να είναι σίγουροι πως αν συνεχίσουν να σπέρνουν μίσος, να προσβάλουν το Χωριό μου και την ομάδα μου, αλλά και οποίο άλλο χωριό ή ομάδα προσπαθεί μέσω του ποδοσφαίρου να προάγει Πολιτισμό, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης ως ηθικοί αυτουργοί.

Από την πλευρά του ο Εθνικος Νέου Κεραμιδιου λειτούργησε με σύνεση και ενημέρωσε τις Αρχές του νομού Πιερίας, Δήμο Κατερίνης (ως ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων) , Περιφέρεια Πιερίας και ΕΠΣ Πιερίας. Εύχομαι και αυτές με την σειρά τους να μην φοβηθούν μην χάσουν ψήφους και το λιγότερο, που έπρεπε ήδη να έχουν κάνει, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, να καταδικάσουν κάθε μορφή βίας και να κάνουν κάθε ενέργεια για να προστατευσουν όλες τις ομάδες που στοχεύουν αυτοί οι “εγκέφαλοι”.

Ομάδες όπως ο Εθνικός Νέου Κεραμιδιου που μετά από 10 χρόνια προγραμματισμού, υπομονής, επιμονής, σκληρής δουλειάς, αυτό το ΣΚ φέρνει στην Πιερία την Κ17 του Πανιωνίου, την Κ19 της ΑΕΛ και την επαγγελματική ομάδα της Νίκης Βόλου σε επίπεδο Super League 2.

Τι πιο όμορφο για τους φιλάθλους. Τι εμπειρία για τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Τι περηφάνια για την Διοίκηση.