Επιλογή Σελίδας

Δυο βαθμούς στην Ηπειρο άφησε η Αρτάκη. Εμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τον Κατσικά και έχασε την ευκαιρία να κρατηθεί σε απόσταση αναπνοής από το Κεραμίδι που πέρασε μόνο πρώτο μετά τη νίκη του επί του Εορδαϊκού. Στο -4 από το Κεραμίδι βρίσκεται η 3η Αρτάκη.

Νικητής στο ντέρμπι της Κατερίνης αναδείχθηκε ο Πιερικός (2-0 τον δεύτερο Σβορώνο).

Ενα σουτ του Α. Παππά για τους Ηπειρώτες στο 15λεπτο μπλόκαρε ο Μουζάκης και ακολούθησαν δυο σουτ του Ιορδανίδη για την Αρτάκη που δεν βρήκαν στόχο.

Η ομάδα της Εύβοιας δεν είχε στη διάθεσή της σήμερα τους τιμωρημένους Στασινόπουλο και Παυλίδη, με τους περιφερειακούς Παπαδάκη, Σπηλιώτη και Σαλπιγγίδη να σηκώνουν το βάρος της επίθεσης στο 3-5-2 που επέλεξε ο Δημήτρης Μαγκαφίνης.

Ο Παπαδάκης έπαιξε πίσω από τους δυο κυνηγούς Σαλπιγγίδη και Σπηλιώτη, στον άξονα οι Ιορδανίδης και Ταυταρίδης, τρεις στόπερ οι Τσούπρος, Γερογιάννης και Μπιμπισίδης και φουλ μπακ οι Χατζηστάμου και Μερτύρης. Κάτω από τα δοκάρια ο Μουζάκης.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ευβοέας πρώην παίκτης του Ερμήλιου, του ΑΠΚΟ Δροσιάς και της Ερέτριας Λέανδρος Πολυχρόνης, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στον Κατσικά, σούταρε, η μπάλα κατέληξε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης οι αμυντικοί του ΑΟΝΑ καθάρισαν την μπουγάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα ματς κέντρου με δυνατές μονομαχίες χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Δεν βοήθησε και ο κακός αγωνιστικός χώρος να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Στο β’ ημίχρονο και στο 58′ η Αρτάκη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπιμπισίδης με διαγώνιο πλασέ στο δεύτερο δοκάρι (μετά από φάουλ του Ταυταρίδη που φημίζεται για τα καλά στημένα του) άνοιξε το σκορ και έκανε το 0-1!

Στο 65′ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Κωσταμένα, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Μουζάκης.

Τελικά οι Ηπειρώτες έφτασαν στην ισοφάριση στην αμέσως επόμενη αξιόλογη φάση (68′), με τον Γούλα να σκοράρει με κεφαλιά και να κάνει το 1-1. Ο Γούλας είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα.

Ο Κατσικάς έχοντας το μομέντουμ προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου με στημένες μπάλες, χωρίς να καταφέρει να πάρει το προβάδισμα.

Ο Μαγκαφίνης επέλεξε να αποσύρει από το ματς δυο επιθετικογενείς παίκτες, τους Παπαδάκη και Σαλπιγγίδη και να περάσει στο ματς τους Λευτέρη Μεταξά και Στάθη Λάμπρου για να κλείσει τους χώρους στη μεσαία γραμμή, έχοντας αιχμή του δόρατος τον Σπηλιώτη.

Στο ματς πέρασε και ο Ρέντζας, ενώ στο 84′ ο Πετρίδης για τον Κατσικά αστόχησε προ κενής εστίας προκειμένου να κάνει το 2-1.

Στο 88′ η Αρτάκη άγγιξε το 1-2 όταν ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια σουτ του Ιορδανίδη.

Διαιτησία: Σπυρίδων Καζανάς, Ιωάννης Μπάκας-Παναγιώτης Ζαχαράτος (όλοι από την Αιτωλοακαρνανία).

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (Νίκος Γκούρας): Δ. Παππάς, Πετρίδης, Μελιγγιώτης (65′ Φίλιος), Πότσης, Πάκος, Πολυχρόνης, Σκανδάλης, Λόκας (65′ Γούλας), Εμβραίζογλου, Κωσταμένας (87′ λ.τρ. Καμπούρης), Α. Παππάς. 

ΑΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Μουζάκης, Δ. Χατζηστάμου (83′ Ρέντζας), Μερτύρης, Τσούπρος, Μπιμπισίδης, Γερογιάννης, Ταυταρίδης, Παπαδάκης (78′ Στ. Λάμπρου), Σαλπιγγίδης (78′ Λ. Μεταξάς), Ιορδανίδης, Σπηλιώτης. 

Πηγή: egnomi

Pin It on Pinterest

Shares
Share This