Επιλογή Σελίδας

Ηττημένος έφυγε από την Ηγουμενίτσα ο Πιερικός, με τον Θεσπρωτό να κερδίζει 3-1, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, στην αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο της ηπειρωτικής πόλης.

Κομβικής σημασίας για την έκβαση του αγώνα ήταν η φάση του 15′ όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βιλάλμπα από τον Τσακνάκη, με τον νεαρό κίπερ του Πιερικού να βλέπει και την κόκκινη κάρτα.

Το πέναλτι μπορεί να μην το αξιοποίησε η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα καθώς ο Μπαλάφας απέκρουσε την εκτέλεση του Τσιαφίτσα, ωστόσο το αριθμητικό μειονέκτημα του Πιερικού έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων που μάχονται για την παραμονή.

Έτσι, στο 32′ ο Βιλάλμπα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Τσώτσου νίκησε τον Μπαλάφα, κάνοντας το 1-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο Θεσπρωτός με δυο γρήγορα γκολ στο β’ μέρος από τους Τσιαφίτσα στο 48′ και Βιλάλμπα στο 52′ έφτασε στο 3-0, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο Πιερικός μείωσε σε 3-1 με τον Κατσιαμήτα στο 73′ όταν εκτέλεσε πέναλτι, ο Δασκαλάκης απέκρουσε αλλά ο Κατσιαμήτας πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θεσπρωτού.

Το “φιλμ” του αγώνα
7′ Σέντρα του Τσιαφίτσα από αριστερά, κεφαλιά του Βιγιάλμπα, ο Καρατάσιος απέκρουσε σωτήρια πάνω στη γραμμή.
9′ Σουτ του Ματζαλάκου μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
13′ Μακρινό σουτ του Χατζηπουργάνη, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
15′ Σουτ του Μπαλτά από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη.
16′ Ο Τσακνάκης στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα από τον Βιγιάλμπα τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Σαφαρίκα να υποδεικνύει πέναλτι δείχνοντας παράλληλα κόκκινη κάρτα στον νεαρό τερματοφύλακα του Πιερικού, κάτι για το οποίο (αποβολή) διαμαρτυρήθηκε έντονα η πλευρά των Κατερινιωτών. Την θέση του Τσακνάκη κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Μπαλάφας, αντικαθιστώντας τον Ματζαλάκου, ο οποίος απέκρουσε την εκτέλεση του Τσιαφίτσα, κρατώντας το 0-0.
27′ Σέντρα του Τσιαφίτσα από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Βιγιάλμπα, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πιερικού.
32′ ΓΚΟΛ! 1-0: Μετά από σέντρα του Τσώτσου από δεξιά, ο Βιγιάλμπα με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Θεσπρωτό.
41′ Κεφαλιά του Μπαλτά, σε φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, ο Ράπτης πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε πάνω στη γραμμή.
48′ ΓΚΟΛ! 2-0: Τσιαφιτσας και Βιγιάλμπα έπαιξαν το ένα-δύο και ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0 για τον Θεσπρωτό.
52′ ΓΚΟΛ! 3-0: Μετά από σέντρα του Ροβίνα, ο Βιγιάλμπα με κεφαλιά έκανε το 3-0 για τους γηπεδούχους.
66′ Ο Καλαϊτζής από διαγώνια θέση δε μπόρεσε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε, μέσα από την περιοχή του Θεσπρωτού.
75′ ΓΚΟΛ! 3-1: Ο Πιερικός κέρδισε πέναλτι σε χέρι αμυντικού από προσπάθεια του Μυρωτή (ακριβώς πριν είχε προηγηθεί ανατροπή του Κατσιαμήτα από τον Δασκαλάκη που δε δόθηκε). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κατσιαμήτας, ο Δασκαλάκης απέκρουσε αλλά ο παίκτης του Πιερικού πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το 3-1.
90’+2′ Μακρινό δυνατό σουτ του Κατσιαμήτα, μπλόκαρε σταθερά ο Δασκαλάκης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σαφαρίκας με βοηθούς τους Βλαχοδήμο και Μπάκα, της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Εκτός από την κόκκινη κάρτα στον Τσακνάκη, παρατηρήθηκαν με κίτρινες κάρτες ο Παλαμούτσης (14′) του Θεσπρωτού και οι Μυρωτής (11′) και Χατζηκωνσταντίνου (80′) του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Δασκαλάκης, Αγγελούδης, Ορφανός, Τσώτσος, Ράπτης, Παλαμούτσης, Ροβίνας, Οικονομίκος, Ρούσης (54′ Ζελέκου), Τσιαφίτσας, Βιγιάλμπα (54′ Βλαχόπουλος).
Πιερικος: Τσακνάκης, Μαυρίδης, Στόιος, Μυρωτής, Ματζαλάκου (16′ Μπαλάφας), Μπαλτάς (59′ Χατζηκωνσταντίνου), Καρατάσιος, Χατζηπουργάνης (72′ Παπαϊωάννου), Αλεξίου, Στραβογιάννης (59′ Καλαϊτζής), Κωνσταντινίδης Β. (59′ Κατσιαμήτας).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This