Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο Βέλγιο και το 1-0 (με δεδομένο ότι η Μπριζ έχασε και πέναλτι) τον κολακεύει. Σε ουδεμία περίπτωση όμως πρέπει και να τον παραπλανήσει. Ακούω και διαβάζω ότι οι Βέλγοι θα “λιώσουν” στην Τούμπα, ότι με τις απουσίες που τους προέκυψαν από τις κίτρινες κάρτες, θα χάνουν 2-0 στο εικοσάλεπτο και διάφορα άλλα γραφικά.

Λες και είδαμε διαφορετικό ματς το βράδυ της Πέμπτης. Ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε δίκαια από μια σοβαρή και αθλητική ομάδα, με ταχύτητα και εντάσεις σαφώς πάνω από τις δικές του. Το πρόβλημα για τον “Δικέφαλο” δεν ήταν τόσο το ποδοσφαιρικό του σχέδιο, όσο ότι τα περισσότερα από τα πρόσωπα που κλήθηκαν να το υπηρετήσουν ήταν σε κακή έως πολύ κακή βραδιά (Μεϊτέ, Οζντόεφ, Βιεϊρίνια, Κωνσταντέλιας, Ζίφκοβιτς, Μπάμπα). Υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε και βρήκε κάποιους χώρους στάθηκε αδύνατο να απειλήσει ουσιαστικά και να βάλει πραγματικά δύσκολα στους γηπεδούχους. Ευτυχώς υπήρχαν ο Τάισον (που όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε), το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών και ο Κοτάρσκι και κράτησαν την ομάδα του Λουτσέσκου στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο ίδιος ο Ραζβάν δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του Άντρε (θα έλεγα ότι αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Σάστρε, δεν θα είχε δικαιωθεί και για τον αποκλεισμό του και από την ευρωπαϊκή λίστα αφού ο Γιόνι σαφώς δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα) ενώ κόντεψε να πληρώσει ακριβά την καθυστερημένη αλλαγή του.

Προφανώς η Μπριζ δεν είναι αχτύπητη και όντως θα έρθει με σημαντικές απουσίες στην ρεβάνς, ενώ ενδιάμεσα θα έχει παίξει και ένα πολύ δύσκολο ματς με την Αντβέρμπ ενώ οι Ασπρόμαυροι θα προετοιμάζονται αποκλειστικά για να την υποδεχθούν.

Και δεν έχω αμφιβολία ότι πράγματι η “Τούμπα πάλι, θα ΄ναι καζάνι”.

Όπως δεν έχω αμφιβολία ότι τούτο ουδόλλως αρκεί.

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Ντινάμο με την πολύ σημαντική ώθηση της έδρας του, μα με κινητήρια δύναμη την τσαντίλα και το άχτι που είχαν προκύψει από τις διαδοχικές ήττες και κακές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη πριν από εκείνο το ματς. Βρήκε δυνάμεις σε μια περίοδο που ακόμα και ο προπονητής του έλεγε ότι οι παίκτες του είναι “ξεζουμισμένοι”. Και πέτυχε μια ιστορική πρόκριση – υπέρβαση.

Μην έχετε αμφιβολία: και κόντρα στην Μπριζ υπέρβαση θα χρειαστεί. Και οι υπερβάσεις απαιτούν συγκέντρωση, συσπείρωση, μάτι που γυαλίζει. Όχι μπλαζέ προσέγγιση και “έλα μωρέ τους έχουμε” και η “Τούμπα θα τους λιώσει”. Κανέναν δεν “έχει ο ΠΑΟΚ” εκ προϊμίου και σίγουρα όχι την Μπριζ. Όπως κανέναν δεν λιώνει η Τούμπα από μόνη της!

Φυσικά όλα μπορούν να γίνουν, αλλά μονάχα αν η εμφάνιση της Πέμπτης δεν επαναληφθεί σε κανένα σημείο του γηπέδου και μόνο αν άπαντες καταλάβουν ότι η ιστορική συγκυρία απαιτεί ταπεινότητα. Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα άλλωστε, ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει όταν τον έχουν ξεγραμμένο. Την προσεχή Πέμπτη δεν είναι ξεγραμμένος. Μα σίγουρα δεν είναι και το φαβορί.

Υ.Γ. Οι ανταποκρίσεις από το Βέλγιο περιγράφουν απαράδεκτες καταστάσεις εις βάρος των Ελλήνων φιλάθλων. Ελπίζω αυτό να τροφοτήσει το πάθος της Τούμπας και της ομάδας και τίποτα περισσότερο.

Υ.Γ.2: Ο Ντέλιας διανύει το χειρότερο σερί αγώνων του από τότε που έγινε κομβικός για τον ΠΑΟΚ. Και το θέμα μοιάζει να είναι πνευματικό. Πιστεύω ότι θα τη βρουν την άκρη μαζί με τον Λουτσέσκου. Αν αυτό συμβεί στην ρεβάνς, ακόμα καλύτερα.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This