Επιλογή Σελίδας

Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του ΣΦΚ Πιερικός, στα γραφεία της ομάδας στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, στην οποία μετείχαν η Διοίκηση, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Παναγιώτη Διακουμάκο και το προπονητικό τιμ, όπου αναλύθηκε όλος ο σχεδιασμός της ομάδας για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά 2018/9.

1

Έκ μέρους της Διοίκησης το πλάνο ανέλυσε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου, Ανδρέας Ρουμελιώτης, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας “σήμερα είναι μια συμβολική μέρα αφού ο Πιερικός ανοίγει τις πόρτες για όλους τους πολίτες”.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις Ακαδημίες για τις οποίες θα υπάρξει επίσημη παρουσίαση των τμημάτων στις 23 Αυγούστου στην Εκάβη. Όσον αφορά τη δημιουργία του Πιερικού Β’, θα καλύψει το κενό της Κ17 που δεν υπήρχε φέτος με απώτερο στόχο την στελέχωση μελλοντικά της ανδρικής ομάδας. Στόχος τα 500 παιδιά μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τον μεγαλόπνοο σχεδιασμό της Διοίκησης που θα επιδιώξει την συνεργασία με όλες τις Ακαδημίες που λειτουργούν στην Πιερία. Θα υπάρξει σταντ στην Πλατεία Ελευθερίας για γνωριμία, προβολή και συζήτηση με τους πολίτες και η Διοίκηση θέλει να ενημερωθούν όλοι για τον νέο σχεδιασμό της ομάδας του Πιερικού. Η Διοίκηση ήρθε σε επαφή με τον Δήμαρχο που είναι κοντά στην ομάδα και μεριμνεί για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Αναφορικά με την προηγούμενη Διοίκηση, ειπώθηκε ότι βοήθησε τον Πιερικό, καθώς η ομάδα σώθηκε, δημιούργησε ένα κύτταρο Ακαδημιών και πρέπει να υπάρχει συνέχεια των σχέσεων. Στις προθέσεις της Διοίκησης είναι να οργανωθεί ένα επετειακό τουρνουά Ακαδημιών και να λειτουργεί μελλοντικά σαν θεσμός στην Πιερία και όχι μόνον.

2

Το λόγο στην συνέχεια πήρε ο προπονητής του Πιερικού, Λεωνίδας Μπίλης, που ευχαρίστησε με θερμά λόγια τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης μιας και όλοι μαζί, όπως είπε χαρακτηριστικά:

37377998_10213469891956672_4257624750089568256_n

“Δώσαμε την μάχη πέρυσι, για να είμαστε τώρα εδώ και να κάνουμε πράξη ότι η ομάδα από το 1961 δεν έπαιξε ποτέ στο τοπικό πρωτάθλημα. Με την βοήθεια των φιλάθλων το πετύχαμε και ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, στην Διοίκηση και στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η προηγούμενη Διοίκηση δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, έγινε ένα Διοικητικό σχήμα που προέκυψε από την Γενική Συνέλευση και δεν χάθηκε καθόλου χρόνος.

Στις 23 Ιουλίου θα μπούμε σε λειτουργία όπως όλες οι οργανωμένες ομάδες. Οι παίκτες προέρχονται από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας μιας και πρωτάθλημα τελείωσε φέτος από τον Μάρτιο. Έχοντας την βοήθεια των κ.κ Μπασμπανά και Δαδάκου (ήμασταν στο παρελθόν συμπαίκτες) από τη Διοίκηση, τρέχουμε το αγωνιστικό και ήδη γνωρίζεται ότι κάνουμε μεταγραφές. Σήμερα ολοκληρώθηκε η ανανέωση του Γιώργου Κυπαρίσση. Το ρόστερ θα έχει κριθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης της προετοιμασίας και θα θέλουμε μετά κάποιες 2-3 μεταγραφές. Τελικά στόχος είναι οι 26 παίκτες με 3-4 τερματοφύλακες.

Συνεργάτες μου θα είναι ο Νίκος Τσαγκαλίδης (γυμναστής) και ο Κώστας Γρηγοριάδης (προπονητής τερματοφυλάκων) ενώ θα έχω συνεχή επαφή με τους προπονητές της Σχολής ποδοσφαίρου του ΣΦΚ Πιερικός. Μια καινούργια Διοίκηση “κράτησε” τον προπονητή της περασμένης Διοίκησης. Πρώτη φορά μου συνέβη αυτό μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι ο Πιερικός δεν θα “σβήσει” ποτέ. Πριν 14 χρόνια το κάναμε με επιτυχία θα τα καταφέρουμε. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο Α’ βοηθητικό γήπεδο μιας και έχουμε την διαβεβαίωση ότι στις 11- 12 Αυγούστου το Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (αγωνιστικός χώρος) θα είναι έτοιμο για ορισμένες προπονήσεις και θα παίξουμε το φιλικό με την Κ20 του ΠΑΟΚ. Έναρξη προετοιμασίας την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 18:00″.

3

Ακολούθησε, από τον Τεχνικό Διευθυντή της Σχολής Ποδοσφαίρου, Γιάννη Μυστακίδη, όλο το πλάνο όραμα του ΣΦΚ Πιερικός που θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, η οποία θα λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα με μακροχρόνιο προγραμματισμό από προπονητές – παιδαγωγούς με όραμα και εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Στην Ακαδημία θα είναι ο Νίκος Τσαγκαλίδης, ο Λευτέρης Φωτιάδης, ο Γιάννης Μυστακίδης και η κα. Ζακόβα μιας και ιδρύεται τμήμα εκμάθησης κοριτσιών.

4

Pin It on Pinterest

Shares
Share This