Επιλογή Σελίδας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Καμπερίδης, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη από τότε που ανέλαβε το «τιμόνι» του ΓΑΣ.

Ο Κατερινιώτης τεχνικός ευχαρίστησε τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό του, αναφέρθηκε στους μεγάλους στόχους που έχουν θέσει οι «κιτρινόμαυροι», μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές του, τόνισε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο αγωνιστικό κομμάτι και τις προσθήκες που αναμένονται, ανέλυσε την ισοπαλία κόντρα στον Εορδαϊκό, αναφέρθηκε στο επικείμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Πετρίτη στην Κέρκυρα, ενώ τέλος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Καμπερίδης:

“Καλησπέρα και από εμένα και στα παιδιά εδώ και σε όλο τον κόσμο. Επειδή είναι η πρώτη φορά για το 2024 που μιλάω, πρέπει πρώτα να ευχηθούμε να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία για όλο τον κόσμο, επιτυχίες, αγάπη και χαρά. Αυτή είναι ηευχή μου για το 2024 και ποδοσφαιρικά να κερδίσουμε τα όνειρα και οι στόχοι όλων μας να εκπληρωθούν.

Αυτή δεν είναι απλά μία συνέντευξη Τύπου, είναι η πρώτη φορά που μιλάω γιατί όπως ξέρετε εδώ και 10 μέρες έχω αναλάβει την ομάδα του ΓΑΣ Σβορώνου και σε πρώτη φάση θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η διοίκηση και ο πρόεδρος ο Γιάννης Τρελλόπουλος σε αυτή τη δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος, σε ένα οριακό σημείο να μου εμπιστευτούν την ομάδα.

Θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να ανταπεξέλθω σε αυτές τις προσδοκίες που έχουν χαράξει εδώ τα παιδιά και οι παίκτες και η διοίκηση και να συνεχίσω και να βελτιώσω αυτό που έχουν δημιουργήσει μέχρι τώρα το οποίο ποδοσφαιρικά είναι πολύ καλό, πολύ δυνατό και διαφημίζει το ποδόσφαιρο του Νομού μας στο πανελλήνιο.

Σε πρώτη φάση θα ήθελα να πω ότι η πρώτη μου εμπειρία είναι ότι το μεγάλο στοιχείο της ομάδας αυτής είναι ότι τα παιδιά έχουν υψηλό δείκτη αυτοεκτίμησης, πίστης και αλληλοσεβασμού. Δηλαδή το στοιχείο που τους έδωσε αυτή την πορεία είναι ότι πιστεύουν στον εαυτό τους, είναι καλοί ποδοσφαιριστές και μπαίνοντας στο γήπεδο, αυτό εκφράζεται μέσα από τις προσπάθειές τους. Αυτό το κομμάτι συν το ψυχικό, το πάθος και η ψυχή που βγάζουν στα παιχνίδια είναι αυτό το κομμάτι που δε νικιέται. Ο ψυχικός κόσμος και το πάθος είναι στοιχεία που δεν προπονούνται μέσα από ασκήσεις τακτικής και προσαρμοσμένης προπονητικής αγωγής.
Είναι ένα κομμάτι που δεν το έχω συναντήσει στα 25 χρόνια που δουλεύω σαν προπονητής σε επαγγελματικές ομάδες. Έχω αξιολογήσει ότι αυτό είναι που έδωσε το έναυσμα στην ομάδα αυτή, συν ο ενθουσιασμός της διοίκησης και του προέδρου οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να είναι αυτά τα παιδιά σε υψηλό επίπεδο ψυχολογικά και λειτουργικά.

Από εκεί και πέρα ξεκινήσαμε με ένα παιχνίδι εκτός έδρας το οποίο είχε τεράστιο βαθμό δυσκολίας και το λέω αυτό γιατί στο δεύτερο γύρο θα σφίξουν τα πράγματα, στα ματς αυτά που οι ομάδες κινδυνεύουν, εντός έδρας ειδικά, θα πέφτουν κορμιά γιατί οι ομάδες αυτές λογικό να βάζουν την ψυχή τους για να επιβιώσουν και να πετύχουν το στόχο της παραμονής.

Στο πρώτο παιχνίδι εμείς είχαμε δύο ημίχρονα διαφορετικά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ημίχρονο προσαρμογής γιατί δεν ήξερα και εγώ πολύ καλά τους ρόλους και την ομάδα. Ακολουθήσαμε ένα πλάνο συγκεκριμένο το οποίο είχε μία μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με αυτό που έκαναν τα παιδιά αλλά δεν ήταν τόσο αποδοτικό. Στο δεύτερο αλλάξαμε πράγματα και νομίζω ότι μπορούσαμε να φύγουμε με 2-0 ή 3-0 αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε. Ευτυχώς όμως μας βοήθησαν τα άλλα αποτελέσματα και ο βαθμός αυτός δείχνει σαν νίκη. Και το είπα και προηγουμένως ότι βλέπετε τι αποτελέσματα γίνονται, αυτό θα υπάρχει κάθε Κυριακή. Θα έχουν μεγάλες δυσκολίες οι ομάδες αυτές που είναι στο γκρουπ των τεσσάρων που θα διεκδικήσουν την άνοδο.

Μετά από αυτό το παιχνίδι μιλήσαμε με τα παιδιά, είδαμε τι πρέπει να διορθώσουμε σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, πάντα ο στόχος μας είναι η νίκη και έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με τα ίδια χαρακτηριστικά. Έναν αντίπαλο δηλαδή ο οποίος είναι οριακά στις θέσεις που οδηγούν στη σωτηρία ή στον υποβιβασμό και λογικά θα δώσει και αυτός την ψυχή του για να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Το γνωρίζουμε αυτό, είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε μιλήσει. Η εβδομάδα κύλησε πολύ καλά χωρίς τραυματισμούς, τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα με δύο-τρεις μακροχρόνιους ποδοσφαιριστές. Θα αλλάξουμε κάποια πράγματα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι αυτό σε ένα μακρινό ταξίδι με στόχο πάντα τη νίκη.

Είμαστε σε μία φάση στο πρωτάθλημα η οποία είναι οριακή για όλες τις ομάδες, το ίδιο συμβαίνει και με εμάς. Κοιτάμε να ενισχυθούμε, έχουμε αξιολογήσει εγώ και ο συνεργάτης μου ο Σάκης Κωτσιόπουλος με τον οποίο είμαστε και με αυτόν μαζί εδώ, συν τα δύο αξιόλογα παιδιά τον Λάμπη Κουτσικανίδη και τον Γρηγόρη Τσαουσίδη. Θα εμπλουτιστεί και το τεχνικό τιμ με ένα ακόμη άτομο που θα έχει σχέση με τις αναλύσεις και το σκάουτινγκ.

Πρέπει να διαχειριστούμε τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Δηλαδή έχουμε μπροστά μας στις δύο εβδομάδες που έρχονται, πέντε παιχνίδια τα οποία είναι όλα υψηλής έντασης. Θα πάμε σε πρώτη φάση στην Κέρκυρα, θα ακολουθήσει το παιχνίδι με τον Πιερικό, ακόμη ένα τοπικό ντέρμπι με τον Βατανιακό την Κυριακή, θα πάμε στα Τρίκαλα, θα ξαναπαίξουμε με τον Πιερικό και χρειαζόμαστε πλέον μία στρατηγική στη διαχείριση των παιδιών αυτών που είναι φορτωμένα. Γιατί ως γνωστόν ο ΓΑΣ Σβορώνου δεν έχει το μεγάλο βάθος, έχει κάποια παιδιά που βγάλανε ένα επίπονο πρώτο γύρο με 90λεπτα και θα πρέπει να ενισχυθούμε έτσι ώστε να μπορούμε να ξεκουράζουμε αυτά τα παιδιά με βάση τις απαιτήσεις που έχουμε και τους στόχους που έχουμε οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι και είναι τρεις. Τους ξέρετε ποιοι είναι.

Θα κοιτάξουμε το επόμενο διάστημα να διαχειριστούμε αυτό το πρόβλημα το οποίο βλέπουμε ότι θα έρθει, η κούραση, άρα θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό με στρατηγική, σχεδιασμό για το κάθε παιδί ξεχωριστά και με τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που μπορούμε να δώσουμε για την ομάδα μας και για την ώρα κοιτάμε μπροστά μας μόνο αυτό το παιχνίδι και τίποτα άλλο. Να πάμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις αυτού του παιχνιδιού και από τη Δευτέρα θα δούμε τι έπεται για τη συνέχεια”.

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο τρίτος στόχος του ΓΑΣ πέρα από το πρωτάθλημα και το κύπελλο:

“Ο τρίτος είναι ο πιο σοβαρός στόχος. Είναι να αναβαθμιστούν αυτά τα παιδιά και όπως κάποιες ομάδες ενδιαφέρθηκαν για τον Μπατζώνη και έκανε μία μεταγραφή, εγώ θα φέρω άλλα 3-4 παιδιά σε μικρή ηλικία γιατί μου αρέσει η ανάπτυξη αυτή μέσα από τεράστιο βαθμό δυσκολίας. Υπάρχουν ακόμη 3-4 παιδιά εδώ ικανά και τα οποία μπορούν να εξελιχθούν άρα ο τρίτος στόχος μας είναι αυτός. Να αναβαθμίσουμε ακόμη και τον 35αρη, να τον ανεβάσουμε επίπεδο και μέσα στον τρίτο στόχο που έχουμε βάζω και την εβδομαδιαία ευχαρίστηση και την απόλαυση που έχουν αυτά τα παιδιά όταν όλη η Ελλάδα μιλάει για αυτούς και απολαμβάνοντας αυτό που κάνουν στην πρώτη θέση. Ο Σβορώνος δεν έχει άλλο στόχο, αυτοί οι τρεις είναι, να παραμείνει στην κορυφή, να διεκδικήσει το κύπελλο και να αναβαθμίσει αυτά τα παιδιά. Αυτοί θα είναι οι στόχοι όσο θα είμαι εγώ εδώ”.

Σε ερώτηση σχετικά με τις μεταγραφές που πρόκειται να κάνει η ομάδα:

“Έχουμε πάρει ήδη δύο παιδιά που τα γνωρίζετε, τον Πάνο και τον Χατζή. Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε άλλους τρεις έμπειρους και έπονται και 3-4 μικροί ταλαντούχοι και επιλεγμένοι, που θα έχουν προοπτική έτσι ώστε να βάλουμε και άλλη φιλοδοξία στην ομάδα μας. Οπότε θα πάμε σε ένα ρόστερ 27-28 παικτών και θα δώσουμε τη μάχη μας μέχρι τέλους για όλους αυτούς τους στόχους που σας έχω προαναφέρει”.

Σε ερώτηση για το αν πρόκειται να δει ο κόσμος κάποιες διαφοροποιήσεις στο αγωνιστικό πλάνο του ΓΑΣ:

“Εννοείται, μπήκαν ήδη από το προηγούμενο παιχνίδι. Ο στόχος ο δικός μου είναι ο ΓΑΣ να γίνει τακτικά καλύτερος 30 με 40%. Μπήκαν ήδη αυτή τη βδομάδα καινούργια πράγματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από το σκάουτινγκ που ήδη δέχεται ο πρωτοπόρος. Μας περνάνε από ακτινογραφία, το έχω εξηγήσει στα παιδιά ότι πρέπει να βάζουμε καινούργια στοιχεία και στις στημένες φάσεις και στον τρόπο που λειτουργούμε στο επιθετικό κομμάτι και στην ανασταλτική μας λειτουργία έτσι ώστε να αποφεύγουμε και το σκάουτινγκ αλλά και να εμπλουτίσουμε το κομμάτι της τακτικής μας με νέα πράγματα και στοιχεία που θα έχουν σχέση και με τον ατομικό ρόλο και με τη συμμετοχή των 11 στο ζητούμενο που έχει σχέση με την τακτική και τη φυσική κατάσταση”.

Σε ερώτηση για το αν χρειάζεται συνολικά 75 πόντους ο ΓΑΣ προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής:

“Εγώ δε βλέπω ούτε 75 βαθμούς, ούτε 80, βλέπω ότι αν συνεχίσει ο ΓΑΣ να κερδίζει κάθε Κυριακή θα είναι πρωταθλητής. Δεν εξαρτάται από κανέναν αντίπαλο, εξαρτάται μόνο από τη δική του συμπεριφορά την αγωνιστική και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οπότε δε θέλω να μιλάω με νούμερα και αφού το ανέφερες θα πω ότι υπάρχει ένα γκρουπ τεσσάρων ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα, ο καθένας με το ποσοστό που του αναλογεί. Είναι ο ΓΑΣ Σβορώνου, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, ο Πιερικός και η Νέα Αρτάκη. Βέβαια με τα τελευταία αποτελέσματα ο Πιερικός και η Νέα Αρτάκη βάλανε ένα βαθμό δυσκολίας τεράστιο για το στόχο τους που δεν είναι όμως ακατόρθωτος γιατί έχουμε μπροστά μας αρκετά παιχνίδια.

Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία και 3-4 ομάδες που δείχνουν ότι πατάνε καλά και δε θα έχουν πρόβλημα με τη σωτηρία όπως είναι η Αναγέννηση Άρτας, ο Αστέρας Σταυρού, τα Τρίκαλα και η Ζάκυνθος πιστεύω. Και ένα γκρουπ ομάδων που θα παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία.

Άρα εμείς δεν κοιτάμε ποιοι θα είναι βαθμοί, κοιτάμε κάθε Κυριακή να κερδίζουμε ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε εκεί που είμαστε. Και συνεχίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι”.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες από το ΓΑΣ:

“Δεν υπάρχει περίπτωση όσο είμαι εγώ εδώ να φύγει ούτε ένας παίκτης! Το έχω βάλει όρο με τον πρόεδρο όταν ήρθα και αν ήμουν εδώ δε θα είχε φύγει ούτε ο Μπατζώνης. Εντάξει το παιδί πήγε να δοκιμάσει κάτι καλύτερο, του ευχόμαστε όλοι τα καλύτερα όμως αν είχα προλάβει να έρθω πιο νωρίς θα του μιλούσα και θα του εξηγούσα ότι δεν πρέπει να φύγει τώρα, μπορούσε να φύγει το καλοκαίρι με καλύτερες προϋποθέσεις και σε πιο υψηλό επίπεδο. Έστω και έτσι όμως εμείς του ευχόμαστε τα καλύτερα γιατί είναι ένα παιδί που διακρίθηκε στην ομάδα του ΓΑΣ.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και εσάς παιδιά που φέτος ασχολείστε πολύ με το κομμάτι της διαφήμισης της ομάδας, θέλω να συνεχίσετε να το κάνετε και εύχομαι τα καλύτερα σε εσάς και στις οικογένειές σας και να έχουμε κάτι καλό για το Νομό μας στην ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This