Επιλογή Σελίδας

Στις θέσεις 17-32 του απλού γυναικών πλασαρίστηκε η Κατερίνα Τόλιου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στην Κρακοβία της Πολωνίας. Αποδείχτηκε και στην πράξη ότι είχε πολύ δύσκολη κλήρωση για τον 1ο τυπικά γύρο του ταμπλό και τη σταμάτησε σήμερα 24/06 στα τέσσερα σετ η Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα, νούμερο 2 των αγώνων και σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό και το διπλό γυναικών. Θυμίζουμε ότι η Τόλιου είχε πάρει χτες την πρόκριση στις «32» σε βάρος της Σέρβας Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου και μετά το σημερινό αποτέλεσμα ολοκλήρωσε την πορεία της στη μεγάλη διοργάνωση. Ουσιαστικό βεβαίως, ότι περιμένει βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη και ότι απέναντι σε κορυφαία αθλήτρια της ευρωπαϊκής σκηνής μέτρησε δυνάμεις, αποκομίζοντας μία ακόμα σημαντική εμπειρία. Στο τουρνουά συνεχίζει πια από την ελληνική πλευρά μόνο ο Γκιώνης (στις 19:50 αντιμετωπίζει τον Γάλλο Αλέξις Λεμπρούν), ενώ η Τόλιου, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου μεταβαίνουν από την Πολωνία κατευθείαν στην Κροατία προκειμένου να πάρουν μέρος στο WTT Contender ανδρών-γυναικών του Ζάγκρεμπ, που θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Χωρίς άγχος η Τόλιου (νούμερο 33 στο τουρνουά) είχε την ευκαιρία για δυνατό αγωνιστικό τεστ και τα έδωσε όλα για να πάρει ό,τι καλύτερο από την Πολκάνοβα. Δεν μπόρεσε όμως, ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της αριστερόχειρα επιθετικής αθλήτριας και αποκλείστηκε με 4-0 σετ (5-11, 5-11, 6-11, 7-11).

Η γεννημένη στη Μολδαβία, αθλήτρια της Αυστρίας, έδειξε υπομονή και ικανότητες απέναντι στο αμυντικό παιχνίδι και με το σερβίς και την ποικιλία των επιθετικών χτυπημάτων δυσκόλεψε πολύ από την αρχή την πρωταθλήτριά μας. Η τελευταία βελτίωσε την απόδοσή της μετά το 1ο σετ, κράτησε την μπάλα στο τραπέζι, αλλά και τα ρίσκο, που πολύ λογικά πήρε στη διάρκεια του ματς δεν της βγήκαν. Στο 4o σετ έχασε τέσσερις πόντους στη σειρά (1-4) για να κάνει χρήση του τάιμ άουτ ο Γιώργος Καρύτσας. Στον επίλογο η Τόλιου έσωσε ματς μπολ, πλησίασε στο 10-7 και τότε ζήτησε η Πολκάνοβα το τάιμ άουτ. Στην επιστροφή στο τραπέζι τελείωσε τον αγώνα με διαγώνιο forehand spin.

Η Πολκάνοβα πέρσι στο Μόναχο είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης σε απλό και διπλό γυναικών και συνολικά έχει στον θεσμό 7 μετάλλια. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 είχε καταλάβει την 5η θέση στο ομαδικό. Είχε αγωνιστεί και στους δύο προηγούμενους Ευρωπαϊκούς Αγώνες χωρίς να καταφέρει κάτι παραπάνω από την είσοδο στα προημιτελικά του ομαδικού. Ανήκει στη Λιντς Φρόσμπεργκ, στην οποία αγωνίστηκε φέτος η διεθνής μας Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This