Επιλογή Σελίδας

Του Μάκη Δούβαλη

Τα πάντα στην ζωή, έχουν το πρώτο γεγονός τους. Και κάποια χρονική στιγμή, η πρώτη φορά συντελείται και περνά στην ιστορία. Στον Κολοσσό Ρόδου που έχει την μακροβιότερη πορεία και αντοχή στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και της Basket League από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της περιφέρειας και από το 2005 έχει αδιάλειπτη παρουσία, το προπονητικό «τιμόνι» έχουν πιάσει, μόνο ελληνικά χέρια, έως την περσινή σεζόν.

Δώδεκα Έλληνες τεχνικούς εμπιστεύτηκε και συνεργάστηκε η διοίκηση του Κολοσσού και ο μακροβιότερος προπονητής είναι ο Άρης Λυκογιάννης, ενώ ακολουθούν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Βασίλης Φραγκιάς.

Στη φετινή σεζόν και για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, είναι ο Ισπανός, Κούρο Σεγούρα.

Γνώριμος από την συνεργασία του με την ΑΕΚ και τον Ιωνικό Νικαίας, ο 51χρονος τεχνικός, που την τελευταία σεζόν εργάστηκε στην Σαν Πάμπλο Μπούργος, επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Basket League και στο «νησί των Ιπποτών» και φυσικά η διαμονή του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη.

«Θα μοιάζει με… κατόρθωμα οποιοσδήποτε να ζει… άσχημα στη Ρόδο, στην πόλη της και με όλες τις ομορφιές που έχει το νησί. Η ζωή στο νησί είναι πολύ άνετη, η Ρόδος είναι απίστευτα όμορφη και έχει τα πάντα. Είναι εκπληκτική η φυσική της ομορφιά και έχει φανταστικές παραλίες» λέει ο προπονητής του Κολοσσού και συνεχίζει να μιλά για τους κατοίκους της Ρόδου: «Το πιο βασικό όμως είναι ο κόσμος του νησιού που είναι πάρα πολύ ευγενικός και φιλόξενος. Εμείς ως ξένοι που ήρθαμε να εργαστούμε στον Κολοσσό, εισπράττουμε μία υπέροχη φιλοξενία και συμπεριφορά απ’ όλους. Η Ρόδος έχει πολλές ομοιότητες με τη Μενόρκα, στην οποία δούλεψα πριν από πέντε χρόνια. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος όλο αυτό το διάστημα που ζώ στη Ρόδο και εργάζομαι στον Κολοσσό».

Στην Αθήνα διαμένουν και τα δύο παιδιά του Κούρο Σεγούρα, με τον 17χρονο γιο του, Κούρο που είναι μέλος της ομάδας U18 του Ολυμπιακού και την κόρη του, Μαρ (15 ετών) να αγωνίζεται στις Εσπερίδες. Ο ίδιος είναι στη Ρόδο και τα παιδιά του στην Αθήνα. Τι λέει ο έμπειρος τεχνικός;

«Η κόρη μου είναι 15 ετών και αγωνίζεται στις Εσπερίδες, συμμετέχοντας μάλιστα και στη γυναικεία ομάδα, κερδίζοντας πολλές και σημαντικές εμπειρίες. Ο γιος μου είναι 17 ετών, παίζει με την U18 του Ολυμπιακού και μάλιστα έκανε προετοιμασία και με την πρώτη ομάδα. Και για τους δύο είναι μία εκπληκτική χρονιά».

Πόσο του λείπει όμως η οικογένεια και τα παιδιά του; «Δεν είναι δύσκολο για μας. Έχουμε πολύ καλή και καθημερινή επικοινωνία. Ταξιδεύουμε με τον Κολοσσό συχνά στην Αθήνα οπότε συναντώ τα παιδιά.

Όταν νιώθουμε ότι η απουσία γίνεται αισθητή, είτε ταξιδεύω εγώ στην Αθήνα ή έρχονται τα παιδιά μου στη Ρόδο.

Και για τους δύο είμαι πολύ χαρούμενος που παράλληλα με το μπάσκετ, καλλιεργούν και τα μαθήματα τους».

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This