Επιλογή Σελίδας

Ένα μίνι αφιέρωμα με την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών θα κάνουμε σήμερα, για τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και πιθανό πρωταθλητή, Αιγινιακό.

Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 73 βαθμούς, 5 περισσότερους από τη δεύτερη Ακαδημία Πλαταμώνα.

Στο ενεργητικό της έχει 22 νίκες από τις οποίες 12 εντός εδρας και 10 εκτός έδρας και 7 ισοπαλίες, από τις οποίες 4 στο “Γιάννης Παραλυκιδης” και 3 μακριά από το Αιγίνιο και παθητικό μόλις 1 ήττα, εκτός έδρας (συνολικά κανονική περίοδος και πλέι οφ).

Διαθέτει μακράν τόσο την πιο παραγωγική επίθεση με 89 τέρματα (μ.ο. 2,9 σε καθε ματς), όσο και την καλύτερη άμυνα, αφού έχει δεχθεί μόνο 15 τέρματα (μ.ο. 0,5 σε καθε αγώνα).

Στον πίνακα των σκόρερς της κατηγορίας οι Αιγινιώτες έχουν μεγάλη παρουσία με τον κορυφαίο “αρχικανονιέρη” Ραφαήλ Παρδάλη να πρωτοπορεί με 24 γκόλ, ενώ ο Βασίλης Χατζηδίμπας (πολλές φορές αγωνίζεται στην αμυντική διάταξη) με 15, ο Κώστας Αποστολίδης και ο Νίκος Σαββίδης, αμφότεροι από 11 και ο “βενιαμίν” Κώστας Τασιώνας με 7 αποδεικνύουν περίτρανα την αποτελεσματικότητα της γραμμής κρούσης των κυανολεύκων.

Στην “αντίπερα όχθη” οι γκολκίπερς Κώστας Κουγιομτζόγλου και Γιώργος Κύρου έχουν συμβάλει τα μέγιστα, μαζί με τους άλλους αμυνόμενους στην “άτρωτη” άμυνα των κυανολεύκων.

Φυσικά η φετινή υπερπροσπάθεια του Αιγινιακού για επιστροφή στα εθνικά πρωταθλήματα είναι συλλογική με τη μεσσία γραμμή να κατέχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία αυτή.

(Άμεσα θα κάνουμε εκτενέστερο αφιέρωμα για όλο το ρόστερ της ομάδας) .

Παραθέτουμε τη βαθμολογία της Α’ κατηγορίας και τα εναπομένοντα παιχνιδια των πλέι οφ των διεκδικητών του τίτλου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ (σε 30 αγώνες)
1. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 73 Βαθμοί
2. Ακαδημία Πλαταμώνα 68
3. Ερμής Εξοχής 54
4. Ατρόμητος Κατερίνης 50
5. ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 44
6. ΑΕ Περίστασης 42
7. Αναγέννηση Κολινδρού 39
8. Καλλιθεακός 34
9. ΑΕ Καρίτσας 33
10. Αετός Καταλωνίων 26
11. Δίας Δίου 21
12. Άρης Κοκκινοπλιτών 0

Υπόλοιπο πρόγραμμα:

9η αγωνιστική μέρα
ΑΕ Περίστασης -Αιγινιακός
Ακαδημία Πλαταμώνα – Ατρόμητος Κατερίνης

10η αγωνιστική μέρα (τελευταία)
ΠΑΕ Ποντίων 2012 Κατερίνης – Αιγινιακός
ΑΕ Περίστασης – Ακαδημία Πλαταμώνα

Συμπερασματικα και συγκριτικά με την ιστορία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσης μας, διαπιστώνουμε ότι στην αγωνιστική περίοδο 1995-96, έχει σημειωθεί έως σήμερα ένα ακατάρριπτο ρεκόρ, τόσο αναφορικά με τον σύλλογο του Αιγινίου, όσο και σ’ επίπεδο ΕΠΣ Πιερίας, αφού ανέβηκε στη Δ’ Εθνική κατηγορία αήττητος με 15 νίκες και 5 ισοπαλίες .

Στις φωτογραφίες:

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο

Ο Αιγινιακός του… σήμερα .

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "Gudaos ម្ទ្រវើ CUB PLAMINGG FLAMINGO 1子 FL P TUB ELAMINGO FAMINGO L FLAMINGO GUB FLAMIN CLUB FLAMNG FLAMINGO CLUB FLAMING"

Ο Αιγινιακός της περιοδου 1995-96, που πέτυχε το τεράστιο επίτευγμα να τερματίσει χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This