Επιλογή Σελίδας

Μπορεί στο Αιγίνιο οι φίλαθλοι να “ζουν και ν’ αναπνέουν” για τον Αιγινιακό, που δίνει τη μάχη του στο Περιφερειακό πρωτάθλημα των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων για άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία.

Όμως δύο παλαίμαχοι άσσοι, που φόρεσαν τη φανέλα του Αιγινιακού ενδιαφέρονται όσο λίγοι για την επάνοδο της ομάδας στα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Πρόκειται για τον Πολυχρόνη Τσαλκιτζή και τον Δημήτρη Αχλατλή, που στο παρελθόν αμφότεροι έπαιξαν στους κυανολεύκους με σπουδαία προσφορά.

Ο πρώτος αγωνίστηκε τη σεζόν 1995-96, αφού νωρίτερα έκανε μεγάλη καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Αναγέννηση Γιαννιτσών και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Α’ εθνική κατηγορία) και στον Αιγινιακό, ο οποίος τότε ανέβηκε αήττητος στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Ο δε Αχλατλής ξεκίνησε από τον Αιγινιακό, έχοντας εξαιρετική παρουσία, στη συνέχεια πήγε στη Δόξα Δράμας στην Α’ εθνική κατηγορία, γύρισε στο Αιγίνιο της Γ’ εθνικής το 1989 και εν συνεχεία μεταγράφηκε στον Αναγέννηση Γιαννιτσών, όπου έπαιξε πολλά χρόνια ( διαμένει μόνιμα στην Πόλη της Πέλλας), για να κλείσει την καριέρα του στα Χανιά.

Τόσο ο Τσαλκιτζής, όσο και ο κουμπάρος του Αχλατλής, οπότε τους δίνεται η ευκαιρία να ξεφύγουν από τις υποχρεώσεις τους παρακολουθούν την ομάδα του Αιγινίου, ενώ πάντοτε μαθαίνουν τ’ αγωνιστικά πεπραγμένα της, εστιάζοντας την αθλητική προσοχή τους.

Είναι άξια αναφοράς η εν γένει συμπεριφορά τους, πρός το Αιγίνιο και η αγάπη, που τρέφουν για τον Αιγινιακό, άλλωστε, όπως λέει η λαϊκή ρήση το “αίμα νερο δεν γίνεται”.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και κείμενο

Στη φωτογραφία

Από αριστερά ο Γενικός γραμματέας του Αιγινιακού Γιώργος Καρανικόλας, ο Πολυχρόνης Τσαλκιτζής, ο παράγοντας του συλλόγου Νίκος Μαγούδης και ακριβώς από κάτω δεξιά ο Δημήτρης Αχλατλής, παρακολουθούν τον αγώνα της Α1 της ΕΠΣ Πέλλας Εθνικός Γιαννιτσών-Απόλλων Κρύας Βρύσης 0-2

Pin It on Pinterest

Shares
Share This