Επιλογή Σελίδας

Με τον Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Ραφαήλ Γκίρνη να παίρνουν τα… εισιτήρια για τα ρεπεσάζ ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 του Νόβι Σαντ. Οι δύο Έλληνες παλαιστές έδωσαν τις μάχες τους στο στυλ της Ελληνορωμαϊκής με τον Βασίλη Παπαγεωργίου να ξεχωρίζει και να φτάνει μία ανάσα από την είσοδό του στα ημιτελικά.

Η πορεία του Έλληνα πρωταθλητή στα 55 κιλά ξεκίνησε από τα προκριματικά, όπου πάλεψε με τον Ντράγκος Γκάμπριελ Ντράγκα από τη Ρουμανία. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε στους «16», καθώς ο αντίπαλός του τραυματίστηκε στην φάση που ο Παπαγεωργίου προηγήθηκε 4-0.

Η πολύ καλή πορεία του και η προέλασή του συνεχίστηκε στους «16», όπου ο νεαρός πανηγύρισε δεύτερη νίκη και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Στο ματς με τον Ουκρανό Γεβχέν Ποκόβμπα βρέθηκε να χάνει 3-0, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να απαντήσει. Με το τελικό 3-3 πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση και στη συνέχεια έφτασε μια ανάσα από τη ζώνη των μεταλλίων. Εκεί αντιμετώπισε τον Μολδαβό Μαξίμ Σαρμάνοφ. Ο αντίπαλός του προηγήθηκε 7-2, με τον Παπαγεωργίου να βρίσκει αντίδραση και να φτάνει στο τελευταίο λεπτό στο -2 (7-5). Η προσπάθειά του να βρει τους πόντους της πρόκρισης δεν καρποφόρησε και τελικά έχασε με 9-5, για να μπει στα ρεπεσάζ της κατηγορίας.

Το πρωί της Τρίτης (2/7) θα αντιμετωπίζει τον Γιορντάν Πετρόφ Τοπάλοφ από την Βουλγαρία, όπου θα ψάξει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο. Εκεί τον περιμένει ο Πέτερ Ζίγκμοντ Τότοκ από την Ουγγαρία.

Εν τω μεταξύ, ο Ραφαήλ Γκίρνης στα 130 κιλά, πάλεψε με τον Τούρκο Κεμάλ Γιουσούφ Μπακίρ και προσπάθησε να πάρει την πρόκριση, χωρίς να τα καταφέρει. Στα ρεπεσάζ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κροάτη Μάρκο Μιλάνοβιτς, ενώ στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο βρίσκεται ήδη ο Αρμένιος Αραμαΐς Χαρουτιουνιάν.

Έφτασε μέχρι τα προημιτελικά ο Παππάς

Από τις υπόλοιπες συμμετοχές της Δευτέρας (1/7) ξεχώρισε ο Λευτέρης Παππάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε με το δεξί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς στα 87 κιλά της Ελληνορωμαϊκής απέναντι στον ανεξάρτητο αθλητή Γιαχόρ Νοβικάου έφτασε στο 3-0 που του χάρισε την πρόκριση στην οκτάδα.

Εκεί κατέβαλε τεράστια προσπάθεια απέναντι στον Σέρβο Αντρίγια Μιχαΐλοβιτς και προηγήθηκε 1-0. Στη συνέχεια ο «οικοδεσπότης» ισοφάρισε και παρά την προσπάθεια του Παππά το σκορ δεν άλλαξε. Έτσι, γνώρισε την ήττα και έμεινε εκτός ρεπεσάζ, καθώς ο Μιχαΐλοβιτς ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Γεωργιανό Μπολκβάτζε.

Από εκεί και πέρα, ο Εμμανουήλ Στάμος στα 77 κιλά αντιμετώπισε τον Καρλ Ούγκο Μπαφ από τη Σουηδία και γνώρισε την ήττα, ενώ ο Θανάσης Ευθυμιάδης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Γερμανό Λούκας Μπέντσινγκ.

Συνέχεια στην Ελληνορωμαϊκή με 5 συμμετοχές

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 συνεχίζεται στη Σερβία την Τρίτη (2/7) με την δεύτερη ημέρα της Ελληνορωμαϊκής και την Ελλάδα να εκπροσωπείται από 5 αθλητές. Στα 60 κιλά ο Ηλίας Ζαϊράκης κληρώθηκε απευθείας στους «16», όπου θα παλέψει με τον Σουηδό Άνταμ Άντερς Φρέντρικ Σίλβεριν.

Στα 67 κιλά, ο Πολύκαρπος Άγγελος Πατούχας πέρασε απευθείας στους «16», όπου περιμένει τον αντίπαλό του, που θα είναι ένας εκ των Νταβίντ Μιχάλι Μάνικ (Ουγγαρία) και Ισά Μπεκτεμίροφ (Αυστρία).

Στα προκριματικά των 72 κιλών ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος θα παλέψει με τον Λιθουανό Ρόκας Τσεπάουσκας, με τον Τσέχο Νταλγκάτ Μαγκομέντοφ να περιμένει στους «16».

Στα 82 κιλά ο Οδυσσέας Ρουγγέρης περιμένει στους «16» τον αντίπαλό του που θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Μολδαβό Αλεξάντρ Πλέσκαν και τον Πολωνό Στάνισλαβ Μπαρτολομέι Φούσι.

Τέλος, στους «16» των 97 κιλών ο Χρήστος Χατσατούροβ θα αντιμετωπίσει τον Ρουμάνο Φλορίν Ιονούτς Μανολάτσε.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This