Επιλογή Σελίδας

Η… κατρακύλα του Πιερικού δε σταμάτησε ούτε στην Πτολεμαΐδα με την ομάδα της Κατερίνης να γνωρίζει την ήττα από τον Εορδαϊκό με 1-0, σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

“Δήμιος” του Πιερικού ήταν ο Νίκολλι που στο 51′ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ο Πιερικός για έβδομο παιχνίδι (3 ισοπαλίες και 2 ήττες στο πρωτάθλημα, ισοπαλία και ήττα-αποκλεισμός στο Κύπελλο) δεν κατόρθωσε να γευτεί τη χαρά της νίκης, την οποία αγνοεί από το… 2023.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα είναι το γεγονός πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΣΦΚ Πιερικός, η μοναδική άξια λόγου επιθετική ενέργεια της κατερινιώτικης ομάδας ήταν ένα φάουλ του Ματσούκα στο 65′ που εκτελέστηκε πλασαριστά για τον Κατσαβάκη, το πλασέ του οποίου κόντραρε σε πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι μπορεί να μην έθελξαν με την εικόνα τους αλλά είχαν την ουσία, φτάνοντας σε μια νίκη που τους φέρνει στο +4 από τα μπαράζ και στο +5 από τον υποβιβασμό.

Ο Πιερικός έμεινε στους 39 βαθμούς και είδε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΓΑΣ Σβορώνου και τον από αυτή την αγωνιστική “συγκάτοικό” του, Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, να αυξάνεται στους 9 βαθμούς.

Την ερχόμενη αγωνιστική τα… ψέματα τελειώνουν για τον Πιερικό που αν θέλει πραγματικά να πείσει ότι διεκδικεί την κορυφή, οφείλει να κερδίσει τον Σβορώνο τον οποίο υποδέχεται στον Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Το “φιλμ” του αγώνα
11′ Μακρινό σουτ του Μίτζλαντ, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πιερικού.
15′ Σουτ του Άνταμς έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
31′ Εκτέλεση φάουλ του Μίτζλαντ από δεξιά, δεν προβληματίστηκε ο Μπαλάφας.
50′ Ο Πιριτζάους με ατομική ενέργεια πήρε τη μπάλα από την άμυνα των γηπεδούχων και αφού συνδυάστηκε με συμπαίκτες του βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Πιερικού κάνοντας το πλασέ που πέρασε άουτ.
51′ ΓΚΟΛ! 1-0: Μετά απο σέντρα του Μίτζλαντ από δεξιά ο αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι Νίκολι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαλάφα κάνοντας το 1-0.
65′ Ο Ματσούκας εκτέλεσε πλασαριστά φάουλ για τον Κατσαβάκη, αυτός έκανε το πλασέ που κόντραρε σε πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
81′ Σουτ του Μίτζλαντ μέσα από την περιοχή, έφυγε άουτ.
83′ Μετά από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων, ο Παπαζήσης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μπαλάφα να μπλοκάρει.
88′ Αποβολή του Κατσαβάκη με κόκκινη κάρτα. Με δέκα ποδοσφαιριστές ο Πιερικός.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τζάμος από την ΕΠΣ Καστοριάς με βοηθούς τους Γκίτσο από την ΕΠΣ Καστοριάς και Κωτσόπουλο από την ΕΠΣ Έβρου.

Εκτός από την κόκκινη κάρτα που είδε ο Κατσαβάκης στο 88′, με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν ακόμη οι

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Στεργιόπουλος (41′) του Εορδαϊκού και οι Κούλακης (41′) και Μακρίδης (66′) του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Εορδαϊκος: Δημητριάδης, Στεργιόπουλος, Παπανικόπουλος, Πιριτζάους, Παππάς, Πούλιος, Κοντογουλίδης, Μπαλίτσας, Μίτζλαντ, Άνταμς, Νίκολι (80′ Παπαζήσης).
Πιερικος: Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντινου, Καλαϊτζης, Μακριδης (84′ Παπαϊωάννου), Δεληγιάννης, Κουλαλης (65′ Στραβογιάννης), Ιβάν, Μπαλτάς (65′ Χατζηπουργάνης), Φράγκος (65′ Ματζαλλάκου), Ματσούκας (72′ Στόιος), Κατσαβακης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This