Επιλογή Σελίδας

Η ληστεία του αιώνα έγινε την Κυριακή το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα εκεί όπου ο διαιτητής Τζάμος και ο επόπτης Γκίτσος από τον Σ.Δ. Καστοριάς υποχρέωσαν τον Εορδαϊκό σε οδυνηρή ήττα με 1-2 από τον Αστέρα Πετριτή, μια ήττα που τον οδηγεί στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο Εορδαϊκός ισοβάθμησε με τον αντίπαλο του αλλά έχοντας 2 ήττες υποβιβάζεται ενώ ο Πετριτής θα παίξει την παραμονή του σε μπαράζ με τη Νίκη Ευκαρπίας

Τι έκανε το δίδυμο αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο ο επόπτης ακυρώνει γκολ του Νίκολι ενώ η αποθέωσε ήρθε στο 90ο όταν και με το σκορ να έχει γίνει 1-0 δευτερόλεπτα πριν ο Γεωργακόπουλος του Πετριτή δεν βρίσκει τη μπάλα και πέφτει ο διαιτητής μπροστά στην φάση δείχνει παίζεται και μετά από 5 δευτερόλεπτα ο επόπτης μέσω της ενδοεπικοινωνίας το λέει ότι πρέπει να δώσει πέναλτι και προς γενική κατάπληξη ο διαιτητής Τζάμος το δίνει προς γενική κατάπληξη ακόμα και των ανθρώπων του Πετριτή.

Ακολούθησε 10λεπτη διακοπή, έντονες διαμαρτυρίες με τους διαιτητές να αποσύρονται στα αποδυτήρια.

Επανήλθαν και ο διαιτητής είπε ότι απομένουν 3 λεπτά και καθυστερήσεις που ήταν αρκετές.

Με το πέναλτι έγινε το 1-1 και λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι το σοκ των γηπεδούχων πέτυχαν και 2ο γκολ με το διαιτητή μετά από 2 λεπτά να σφυρίζει τη λήξη προς γενική κατάπληξη όλων.

Με τη λήξη είχαμε ομαδική διαμαρτυρία των γηπεδούχων σε διαιτητή και επόπτη και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να πάνε στα αποδυτήρια εκεί όπου ο επόπτης δήλωσε ότι ζαλίζεται (προς γενική κατάπληξη δεν δέχτηκε την ιατρική φροντίδα του γιατρού του αγώνα) και οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων που ήταν έξω από το γήπεδο.

Είναι πραγματικά άδικο δύο διαιτητές να καθορίζουν την τύχη ενός αγώνα και να «κλέβουν» τον ιδρώτα των παικτών που στο τέλος έκλαιγαν μη μπορώντας να πιστέψουν τι έγινε με τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και βρέθηκε στο γήπεδο να τους χειροκροτεί.

Φάσεις και γκολ

Στο 5ο βολίδα του Παύλου η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στο 9ο εκτέλεση φάουλ Παπανικόπουλου κεφαλιά ψαράκι Νίκολι η μπάλα θα σκάσει στο έδαφος και θα περάσει ελάχιστα έξω πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18ο σουτ του Νίκολι έξω από τη περιοχή η μπάλα θα βρει την εξωτερική πλευρά των διχτύων και θα περάσει έξω άουτ.

Στο 34ο ο Παπαζήσης έδωσε στο Στεργιόπουλο μπήκε στη περιοχή γύρισε στο Παπανικόπουλο που από το ύψος της περιοχής σούταρε ψηλά άουτ. Σ

τις καθυστερήσεις ο Μπαλίτσας σούταρε ο τερματοφύλακας απέκρουσε ο Νικόλι φαίνεται να έρχεται από πίσω να σημειώνει γκολ το οποίο ακυρώθηκε μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες.

Στο 63ο ο Νίκολι από πλάγια μπήκε στη περιοχή αλλά καθυστέρησε και κόπηκε.

Στο 71ο εκτέλεση κόρνερ Τσάβου η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή σουτ του Γωγουβίτη ο Δημητριάδης κράτησε “ζωντανό” τον Εορδαϊκό.

Στο επόμενο λεπτό δυνατό σουτ Παπαζήση ελάχιστα έξω.

Στο 89ο ο Κουνάβας μπήκε στη περιοχή έσπασε στο Παπαδόπουλο και αυτός σε κενή εστία έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 93ο ο Γεωργακόπουλος πέφτει μόνος του ο διαιτητής δείχνει παίζεται αλλά ο επόπτης έχει άλλη γνώμη και λέει στο διαιτητή να δώσει πέναλτι που εκτέλεσε ο Στεργίου και  ισοφάρισε.

Δύο  λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-2 παγώνοντας το γήπεδο και στο 102 φάουλ Τσαγκαλίδη κεφαλιά Πυρίτζαους άουτ.

Διαιτητής: Τζάμος (Σ.Δ. Καστοριάς)

Βοηθοί: Γιατσίδης – Κοκκαλένιος (Σ.Δ Καστοριάς)

Κίτρινες είδαν οι Τσάβος, Πυρίτζαους, Αιχμαλωτίδης

Εορδαϊκός: Δημητριάδης, Στεργιόπουλος (86ο Παπαδόπουλος), Κοντογουλίδης, Πυρίτζαους, Πyiαπάς, Μπαλίτσας, Πούλιος, Αιχμαλωτίδης (64ο Τσαγκαλίδης), Παπανικόπουλος, Νίκολι, Παπαζήσης (73ο Κουνάβας).

Αστέρας Πετριτή: Τζαφέστας, Ρουμελιώτης, Τσάβος, Γωγουβίτης (80ο Στεργίου), Πούλος, Κρητικός, Γκασίδης, Γαρδικιώτης, Γεωργακόπουλος, Γεωργόπουλος (100ο Μεντής), Κοιλιάρας (86ο Γκοίκοβιτς).

Πηγή: e-ptolemeos

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This