Επιλογή Σελίδας

Με το δεξί μπήκε η Εθνική μας ομάδα των Νέων στο 24ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε της Σαουδικής Αραβίας με 31-22 στην πρεμιέρα.

Αυτή η νίκη έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία αναφορικά με την πρόκριση στους «16», καθώς πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται ουσιαστικά μία νίκη επί της Κούβας, το απόγευμα της Τετάρτης (21/6-18:00) για να πάρει το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Μπροστά στο ελληνικό κοινό, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», η Εθνική μας μπήκε αγχωμένα στο ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-6 στο 10’, ενώ ο τερματοφύλακας Abualwah, ο οποίος σταμάτησε πέντε φορές τους Έλληνες διεθνείς. Σταδιακά, η ελληνική ομάδα βρήκε λύσεις, ο Δημήτρης Μπαμπατζανίδης βελτίωσε την αποτελεσματικότητά του στην εστία, σε συνδυασμό με την πιο επιθετική άμυνα των διεθνών και στο 17’ η Εθνική πήρε προβάδισμα με 8-7, μετά από δύο συνεχόμενα γκολ του Παπαγιάννη.

Με τον Θανάση Παπάζογλου να αναλαμβάνει δράση με τρία συνεχόμενα τέρματα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξέφυγε με 12-9 στο 25’. Με το momentum υπέρ των διεθνών και τον Μπαμπατζανίδη να «χτίζει τείχος» στο τέρμα η Εθνική έφτασε στο +5 (15-10) με το φινάλε του πρώτου μέρους, δείχνοντας ότι ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση.

Με κεκτημένη ταχύτητα και παρά το γεγονός ότι έπαιξε για σχεδόν 4 λεπτά με παίκτη λιγότερο η Εθνική αύξησε τη διαφορά σε 19-12 στο 37’. Οι Σαουδάραβες δεν απείλησαν την ελληνική ομάδα, που προοδευτικά άνοιγε την ψαλίδα και προηγήθηκε με 26-17 στο 52’. H νίκη ήρθε με 31-22 και τον Αχιλλέα Τόσκα, που σκόραρε τέσσερα τέρματα σε έξι προσπάθειες να αναδεικνύεται MVP του αγώνα.

Διαιτητές: Hannes C., Hannes D.

Δίλεπτα: 7-8.
Πέναλτι: 3/5 – 2/4.

Ελλάδα (Γεωργιάδης): Μπαμπατζανίδης (12 αποκρούσεις σε 33 σουτ– 38%), Κουκουλάς, Παναγιώτου, Παπαγιάννης 4, Δικαιούλιας 3, Παπάζογλου 4, Νικολίνταης, Κοτσιώνης 4, Τόσκας 4, Αλεξανδρίδης 2, Αναστασίου, Σίνα, Γερουλάνος 1, Παγιάτης 3, Τζωρτζίνης 4, Στεφανίτσης 2.

Σαουδική Αραβία (Lopez):Aboualwah, Almohsen 3, Al Abdulrazzaq, Alsafwani, Al Fardan, Alghzwi, Aldawagh 1, Alahmed, Al Saeed 1, Alharbi, Abusarer 2, Alabdyllah 4, Al Turki 3, Alkgedhrawi 2, Alyousef 1, Furaij 5.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This