Επιλογή Σελίδας

Εντελώς αγνώριστη και μακριά από τον πραγματικό της καλό εαυτό, εμφανίστηκε η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών στον δεύτερο αγώνα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών κόντρα στην Ιταλία. Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποκλίθηκε στη “σέττε μπέλο” και γνώρισε μια αναπάντεχα βαριά ήττα με ευρεία διαφορά, 15-8, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου.

Επειδή, όμως συμβαίνουν και αυτά στον αθλητισμό κι επειδή ήταν μια ήττα που πονάει από πλευράς πρεστίζ την ασημένια Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια και απογοητεύει τους πολυάριθμους φίλους της, αλλά πιθανότατα δεν θα κοστίσει τίποτα, παρά μόνο ίσως την πρωτιά στον Όμιλο, οι διεθνείς θα πρέπει να την ξεχάσουν άμεσα και να πάνε παρακάτω. Να αποτελέσει μόνο μια κακή παρένθεση, καθώς υπάρχει πλέον μπροστά ο τρίτος αγώνας στον Όμιλο κόντρα στη Γεωργία, τη Δευτέρα (8/1) στις 18:00, όπου με νίκη η Εθνική θα εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στην 8άδα της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό από το ξεκίνημα και ήταν από νωρίς πίσω στο σκορ. Οι Ιταλοί, με σκληρό, έως και αντιαθλητικό παιχνίδι κατάφερναν να αποτρέπουν τους Έλληνες διεθνείς να βρουν τρόπους για να φτάσουν στον στόχο, καθώς είχαν και κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, αλλά και τίποτα δεν έβγαινε σε άμυνα και επίθεση. Αντίθετα η “σέττε μπέλο” έβρισκε εύκολα στόχο, κυρίως με τον Ντι Σόμα, ο οποίος πέτυχε 5 γκολ πριν αποβληθεί με αντικατάσταση για χτύπημα στον Γενηδουνιά (κάτι που ανακάλυψε το VAR).

Παρά τις φωνές του Θοδωρή Βλάχου δεν άλλαζε κάτι και στο δεύτερο ημίχρονο, η διαφορά των έξι γκολ έκανε εντελώς διαδικαστική την τελευταία περίοδο, με την απογοητευμένη Εθνική να μην καταφέρνει ούτε σε αυτό το διάστημα απέναντι στην χαλαρή Ιταλία να επικρατήσει (2-3) και το φινάλε να την βρίσκει να χάνει με 15-8 για να γνωρίσει μία από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της.

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 2-5, 2-1.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Γκίλλας, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Κοντέμι, Μαρτσιάλι 1, Φοντέλι 2, Βελότο, Ρεντσούτο, Εκενίκε 3, Πρεσιούτι, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 5, Ντόλτσε 1, Νικόζια.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This