Επιλογή Σελίδας

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών κυριάρχησε πλήρως απέναντι στην Γαλλία και έφτασε σε μία άνετη και εμφατική επικράτηση με 11-6, στον πρώτο της αγώνα για το Β´ Όμιλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Ντόχα.

Η Εθνική μπήκε στην αναμέτρηση με τον αέρα της πρόσφατης επιτυχίας επί της Γαλλίας στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (μετάλλιο και ολυμπιακή πρόκριση) και το ξεκίνημα βρήκε τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να έχουν το πάνω χέρι, πετυχαίνοντας τρία γκολ με τις Ξενάκη, Ελευθεριάδου και Νίνου. Ωστόσο, η ομάδα του Τεό Λοράντου βελτιώθηκε στη συνέχεια και βρήκε δύο γκολ απο την περιφέρεια, για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο στο 3-2)

Το δεύτερο οκταλεπτο η γαλανόλευκη έπαιξε εξαιρετική άμυνα και με τα γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Ελληνιάδη έφτασε το σκορ στο 5-2, με τις Γαλλίδες να καταφέρνουν λίγο πριν την εκπνοή να εκμεταλλευτούν για πρώτη φορά την παίκτρια παραπάνω και να μειώσουν σε 5-3. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο, με την ελληνική ομάδα να είναι εκείνη που καθόριζε το τέμπο και την Γαλλία εκείνη που ακολουθούσε, με την γαλανόλευκη να έχει συνετές επιλογές στην επίθεση και να βρίσκει τέσσερα γκολ, γεγονός που την έφερε να προηγείται με 9-5.

Με αυτό το άνετο μαξιλάρι ασφαλείας μπήκε στο τελευταίο οκτάλεπτο και διαχειριζόμενη τον ρυθμό έφτασε στο τελικό 11-6.

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-2, 2-1.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη 1, Τριχά.

Γαλλία (Τεό Λοράντος): Ρικρό, Αντρέ, Ερτό 1, Μπουλουμπασί 1, Ζιλέ 2, Χέρτζκα 1, Νταλουίν, Μπατού, Βερνού 1, Ρασπό, Ντολέ, Μαρτινό-Περέ, Αρντί.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This