Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ των Β. Τουλίκα και Χ. Παπαδόπουλου ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου κέρδισε με 2-1 τον Πιερικό, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Σε έναν αγώνα με ένταση και κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη, η ομάδα του Νέου Κεραμιδίου ήταν αυτή που “χαμογέλασε” και εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία του Σβορώνου τον πλησίασε στους 2 βαθμούς (24-22), ισοβαθμώντας με τη Νέα Αρτάκη, ενώ ο Πιερικός έμεινε στους 21 βαθμούς και στην 4η θέση, έχοντας πλέον “συγκάτοικο” τον Αστέρα Σταυρού.

Το παιχνίδι είχε λιγοστές αξιόλογες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν μπροστά στο σκορ χάρη σε εκπληκτικό σουτ του Β. Τουλίκά από 30 μέτρα, στο 47′.

Το 2-0 για την ομάδα του Βαγγέλη Μόρα σημείωσε ο Παπαδόπουλος στο 52′ με σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής και δεξιά.

Αμφότεροι οι σκορερ του Εθνικού δεν πανηγύρισαν τα γκολ που πέτυχαν κόντρα στον Πιερικό, στον οποίον αγωνίζονταν μέχρι πριν λίγους μήνες.

Ο Πιερικός μείωσε σε 2-1 στο 80′ με πλασέ του Ματζαλλάκου από δεξιά.

Την ερχόμενη αγωνιστική, ο Πιερικός υποδέχεται τον ΠΟ Φήκης ενώ ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου υποδέχεται τον Αστέρα Πετριτή.

Στο α’ ημίχρονο, η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική, ήταν ο Πιερικός, ο οποίος είχε ως κορυφαία στιγμή, το πλασέ του Μπλέτσα στο 17′. Οι γηπεδούχοι, είναι χαρακτηριστικό ότι στο α’ μέρος δεν είχαν ούτε μια τελική προσπάθεια.

Η πρώτη τελική, όμως για τον Εθνικό ήταν και η… καλύτερη καθώς ο Β. Τουλίκας άνοιξε το σκορ στο 47′ ενώ ο Παπαδόπουλος στο 52′ εκμεταλλεύτηκε το… σοκ των φιλοξενούμενων και έκανε το 2-0. Τα πράγματα κυλούσαν ιδανικά για την ομάδα του Βαγγέλη Μόρα που μέχρι το 80′ δεν κινδύνεψε και μάλιστα ήταν αυτή που απείλησε και με τρίτο γκολ.

Το γκολ του Ματζαλλάκου στο 80′ έδωσε πνοή στον Πιερικό, ο οποίος αφυπνίστηκε και έψαξε την ισοφάριση στα εναπομείναντα λεπτά, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Το τελικό 2-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους που πλησίασαν στην κορυφή ενώ ευελπιστούν και σε ευχάριστα νέα από το… δικαστικό μέτωπο, εκεί όπου αναμένεται η εκδίκαση της ένστασης κατά του κύρους του αγώνα Αστέρας Σταυρού – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-0, και που αν δικαιωθούν οι Κεραμιδιώτες, θα πατήσουν κορυφή.

Ο Πιερικός σε ένα ακόμα “κρας τεστ” δε μπόρεσε να ικανοποιήσει τους εκατοντάδες οπαδούς του που βρέθηκαν στο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου και θα πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια για να μπορέσει, σε συνδυασμό και με την απαραίτητη μεταγραφική ενίσχυση, να επιτύχει τον στόχο της ανόδου.

Το “φιλμ” του αγώνα
4′ Ο Σαραντίδης βρέθηκε στο έδαφος έξω από την περιοχή του Εθνικού από μαρκάρισμα αμυντικού, σε μια φάση που η πλευρά του Πιερικού διαμαρτυρήθηκε έντονα για μη καταλογισμό κόκκινης κάρτας, μιας και ο Εβρίτης επιθετικός ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
12′ Σουτ του Σαραντίδη λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικού του Εθνικού και απομακρύνθηκε.
17′ Ωραίος συνδυασμός των παικτών του Πιερικού με τον Κατσαβάκη να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και να γυρνάει τη μπάλα προς το σημείο του πέναλτι, όμως το πλασέ του Μπλέτσα έφυγε πάνω από την εστία του Πατσιογεώργου.
23′ Εκτέλεση φάουλ του Κατσαβάκη, μπλόκαρε εύκολα ο Πατσιογεώργος.
47′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Β. Τουλίκας έγινε κάτοχος της μπάλα και με σουτ από 30 μέτρα την έστειλε στα δίχτυα του Μπίντση, κάνοντας το 1-0 για τον Εθνικό.
52′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Χ. Παπαδόπουλος εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας του Πιερικού και με πλασέ από τη γωνία της μικρής περιοχής νίκησε τον Μπίντση και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Νέου Κεραμιδίου.
58′ Σκληρό μαρκάρισμα του Χατζή στον Οικονομόπουλο, στον χώρο του κέντρου, ο πολύπειρος αμυντικός μέσος του Εθνικού τη… γλίτωσε μόνο με παρατηρήσεις από τον διαιτητή Παγώνη, προκαλώντας εκ νέου τις διαμαρτυρίες της πλευράς του Πιερικού. Αν έβγαινε η κίτρινη κάρτα στον Χατζή, θα ήταν η δεύτερη
65′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρυεμάδι από δεξιά, ο Χατζής στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
79′ Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γ. Τουλίκα, ο Γιαννίτσης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
81′ ΓΚΟΛ! 2-1: Ο Οικονομίκος από δεξιά τροφοδότησε τον Ματζαλλάκου κι αυτός με πλασέ πρόλαβε τον Πατσιογεώργο, κάνοντας το 2-1 για τον Πιερικό.
89′ Ο Κατσιαμήτας έβγαλε πάσα στον Σαραντίδη, αυτός έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πατσιογεώργου.
90’+4′ Μετά από γέμισμα του Κωνσταντινίδη, ο Οικονομόπουλος δε μπόρεσε να κάνει την κοντινή κεφαλιά.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παγώνης της ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς τους τους Ανδρέα Ζαχαρία της ΕΠΣ Καβάλας και Στέργιο Μπόλη της ΕΠΣ Γρεβενών.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Λαμπίρης (5′), Χατζής (27′), Ιντζόγλου (44′) του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και οι Μπαλογιάννης (5′), Καλαϊτζής (28′) του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Βαγγέλης Μόρας): Πατσιογεώργος, Κόλα, Γιαννίτσης, Λαμπίρης, Χατζής, Παπαδόπουλος Χ. (62′ Τουλίκας Γ.), Ιντζόγλου, Σεχολλάρι, Κρυεμάδι (75′ Ιγγλέζος), Κλιγγόπουλος, Τουλίκας Β..
Πιερικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Μπίντσης, Κωνσταντινίδης, Οικονομόπουλος, Δεληγιάννης, Γιαλαμίδης, Μπλέτσας, Καλαϊτζής (56′ Ματζαλλάκου), Κατσαβάκης (69′ Οικονομίκος), Μίγγος, Μπαλογιάννης (56′ Κυπαρίσσης – 82 λ.τ. Κατσιαμήτας), Σαραντίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This