Επιλογή Σελίδας

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου επικράτησε με 91-74 του Ηρακλείου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Δημητρίου, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, ο Κρόνος υπερασπίστηκε την έδρα του στον Άγιο Δημήτριο κόντρα στο Ηράκλειο έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Τσάβο, Μπελίτση και Ξιούρα κατά κύριο λόγο κι έκλεισε θέση για τη 2η στροφή και το νέο εντός έδρας ντέρμπι με τον Χολαργό.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε υπερβολικά εύστοχα για τις δύο ομάδες, οι οποίες είχαν 5/5 τρίποντα και επτά ασίστ σε εννέα καλάθια στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, οι Ξιούρας και Μπελίτσης σε πρώτο χρόνο με έντεκα πόντους στα πρώτα οκτώ λεπτά και τον Τσάβο με δεκαοκτώ πόντους (και τρία ριμπάουντ) μέχρι και το 13′ έκαναν τη διαφορά για τον Κρόνο, που μετά το όγδοο λεπτό άρχισε να αποσπάται και να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενος με 55-43.

Στην συνέχεια, η εκνευριστική αστοχία των Κρητικών που είχαν 58% από τη γραμμή των βολών, 39% στα δίποντα αλλά και 33% στα τρίποντα αποδείχθηκε καθοριστική, με τον Κρόνο στο ίδιο διάστημα να βρίσκει δεκαοκτώ πόντους σε καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τα πράγματα να απλοποιηθούν ακόμα πιο πολύ τα πράγματα για τον γηπεδούχο, ο οποίος έφτασε στη νίκη και την πρόκριση.

Διαιτητές: Μαρίγλη, Τσατταλιού, Τζανετάκης.

Δεκάλεπτα: 30-22, 55-43, 75-59, 91-74.

ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Δεγαΐτας): Καραχάλιος 6 (1), Γκίζης 7, Παπαπέτρου, Ξιούρας 14 (4), Κυριακόπουλος 6, Σουγλέρης 2, Βαρσαμούλης 8, Ροζάκης 4, Μπουρίτης, Γκουνταρέλης 8, Τσάβος 20 (1), Μπελίτσης 16 (1).

Ηράκλειο ΟΑΑ (Πετράκης): Μακράκης, Καμαρινός 15 (5), Πέτρου 7 (1), Κατσούρρι 19, Μαρτίνα 2, Λέφης 9 (2), Καστανιώτης 10, Σαρρής, Αναστασάκης 8 (1), Κατανάκης, Πετράκης 4, Δαγαλάκης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This