Επιλογή Σελίδας

Η ΑΕΚ γνώρισε την βαριά ήττα στην Πολωνία με 30-21 απ’ την Γκόρνικ Ζάμπρζε και ξεκίνησε με το… αριστερό το ευρωπαϊκό της ταξίδι, στο EHF European League. Αρνητική εικόνα της ΑΕΚ, η οποία παραμένει… «άστεγη» ακόμα και τώρα, χωρίς να μπορεί προετοιμαστεί κατάλληλα για τέτοιου επιπέδου ματς.

Η κατώτερη των περιστάσεων… άστεγη ΑΕΚ, πέρασε ένα εφιαλτικό βράδυ στην Πολωνία, γνωρίζοντας την ήττα με 30-21 απ’ την Γκόρνικ Ζάμπρζε.

Η… ανύπαρκτη αμυντική λειτουργία της Ένωσης και η «λίγη» επιθετική της, την ανάγκασαν σε βαριά ήττα, για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου του EHF European League, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, επηρεασμένη λόγω των προβλημάτων του γηπεδικού ζητήματος και της ανέυρεσης ακόμα και τώρα για έδρα.

Η Ένωση έχει φιλοδοξίες και στόχους, για την φετινή της πορεία στην Ευρώπη, αλλά μ’ αυτήν την εικόνα, είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε πολλά πράγματα, αντίθετα θα πρέπει να βρεθεί άμεσα η λύση για την έδρα της και στη συνέχεια ν’ αλλάξει την εικόνα της και να βγάλει ουσία στο παιχνίδι της, δείχνοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο στη συνέχεια.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς και παρότι προηγήθηκε, δέχτηκε μέσα σε 8 λεπτά αγώνα ένα σερί 5-0 απ’ την Γκόρνικ Ζάμπρζε, κάνοντας το σκορ 5-1.

Οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν έντονα προβλήματα -κυρίως- στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ επιθετικά βελτίωσε μετά το πρώτο τέταρτο την εικόνα τους και προσπάθησαν να βρουν τα γκολ, για να μειώσουν και να μπουν στο ματς.

Με το συμπλήρωμα του τέταρτου της αναμέτρησης, η Ένωση βρισκόταν σταθερά στο -3 και το σκορ στο 8-5, ωστόσο τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, η Ένωση είχε εκ’ νέου ένα black out, δίνοντας την δυνατότητα στους Πολωνούς ν’ ανεβάσουν την διαφορά στο +6 με το 16-10, αλλά δευτερόλεπτα για την λήξη του ημιχρόνου, ο Δικέφαλος βρήκε δυο γκολ με Αραμπατζή και Κεδέρη για το 16-12 ως σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, βρεθήκαμε «στο… ίδιο έργο θεατές» κι’ αυτό γιατί, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει στο ματς ρόλο… κομπάρσου απέναντι στους Πολωνούς, που στα πρώτα τρία λεπτά είχαν σχηματίσει το 19-12, ανεβάζοντας την διαφορά στο +7.

Ωστόσο, η ΑΕΚ συνέχισε να δείχνει… αδύναμη στο ν’ αντιδράσει με αποτέλεσμα, οι Πολωνοί να τρέξουν ένα σερί 5-0 και ν’ ανεβάσουν την διαφορά στο -11, με το σκορ στο 24-13.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ένωση βελτίωσε κάπως την εικόνα της επιθετικά, αλλά όχι το ίδιο και αμυντικά, παρότι προσπαθούσε «με νύχια και με δόντια» ο Άρσιτς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο ματς για το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μειώσει στα 9 γκολ με το σκορ στο 29-20, αλλά όχι τόσο για να έμπαινε ξανά στο ματς και στην διεκδίκηση του.

Προφανώς, δεν άλλαξε τίποτα στο ματς μέχρι το τέλος του και η ΑΕΚ γνώρισε την βαριά ήττα με 30-21 απ’ την Γκόρνικ Ζάμπρζε στην Πολωνία, ξεκινώντας με το… αριστερό τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, δημιουργώντας παράλληλα προβληματισμό για την εικόνα της.

Κακή η εικόνα των Κιτρινόμαυρων, που δεν είναι μόνο μια ήττα στο όμιλο, αλλά και η διαφορά στο σκορ, που σε περίπτωση ισοβαθμίας για να κριθεί πρόκριση, μπορεί να παίξει το δικό της ρόλο, αλλά πριν φτάσουν στο συγκεκριμένο σκέλος, θα πρέπει ν’ άλλαξε γενικότερα την εικόνα της.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραλείψει ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που ταλαιπωρείται ακόμα και τώρα με το γηπεδικό της ζήτημα και δυσκολεύεται ακόμα και για προπονήσεις, να βρει λύση και να προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε για τέτοιου επιπέδου ματς, αλλά και γενικότερα για τις εγχώριες διοργανώσεις και δείχνει αρκετά επηρεασμένη.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαιτητές: Μιτρέφσι, Τοντορόφσκι (Βόρεια Μακεδονία).

Δίλεπτα: 4-3.
Πέναλτι: 6/6-3/4.

Πεντάλεπτα: 2-1, 5-1, 8-4, 11-7, 12-9, 16-12 (ημ.), 19-12, 22-13, 26-16, 27-18, 29-19, 30-21.

Γκόρνικ Ζάμπρζε: Λιγκαρζέφσκι, Σίσκο 1, Πίντα, Μορκόφσκι, Μπάτσκο, Λίλιεστραντ, Αρτεμένκο 3, Κράβτσικ 4, Μάουερ 7, Μπόγκατς 1, Ντουντκόφσκι 1, Μινότσκι 8, Κάτσορ 3, Ιλτσένκο, Βασόφσκι, Πρζίτουλα 2.

ΑΕΚ (Τζούκιτς): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 1, Ζάμπιτς 1, Κρητικός, Γιόνσον, Μαντάλινιτς 4, Μάλλιος, Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος 2, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 4, Μαρτίνοβιτς 5, Άρσιτς, Σόκολιτς, Λέμος 2, Κεδέρης 2.

Πηγή: Ένωση 1924

Pin It on Pinterest

Shares
Share This