Επιλογή Σελίδας

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών, πρωταθλήτρια ομάδα στην ΕΚΑΣΚΕΜ Εφήβων, Γιάννης Κασιμίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για το ότι ομάδα από τη Πέλλα κατέκτησε το πρωτάθλημα: «Είναι πολύ δύσκολο για την περιφέρεια να μπορέσει να κρατήσει παίκτες έτσι ώστε να μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Τα παιδιά σήμερα φεύγουν από 15-16 χρονών. Σε εμάς έτυχε τα παιδιά φέτος να μπορέσουν να μείνουν. Εννοείται ότι οι παίκτες είναι καλοί. Για εμάς δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε. Στον 1ο γύρο στα σχεδόν 18 παιχνίδια πήγαμε με 2 ήττες, γιατί είχαμε ελλείψεις. Στον 2ο γύρο στα 6 παιχνίδια για να μπούμε στο Final-4 τα κερδίσαμε όλα. Στο Final-4 τα παιδιά ήταν αρκετά αγχωμένα, έτσι λοιπόν να κάναμε και τα δύο χειρότερα παιχνίδια μας. Παρ’ όλα αυτά, το υλικό ήταν πάρα πολύ καλό».

Για τη διοργάνωση: «Φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, το επίπεδο των ομάδων ήταν πάρα πολύ υψηλό. Ήταν πάρα πολύ δυνατές οι ομάδες. Μπορεί να βλέπουμε συνήθως τους τελικούς, αλλά πιστεύω πια ότι οι ομάδες μέσα στο πρωτάθλημα αν έχουν δύσκολα παιχνίδια μπορούν να αντιμετωπίσουν μετά και τους τελικούς, αλλά και όταν βγουν από τη διοργάνωση της ΕΚΑΣΚΕΜ. Γιατί κάποτε περνούσαμε από την ΕΚΑΚΣΕΜ πριν από 6-7 χρόνια και χάναμε με μεγάλες διαφορές. Νομίζω ότι γίνονται σημαντικά βήματα».

Για την ΕΚΑΣΚΕΜ: «Γενικά η ΕΚΑΣΚΕΜ τα τελευταία χρόνια έχει “κλείσει την ψαλίδα”. Πέρσι ο Ζαφειράκης Νάουσας πήγε και στο Πανελλήνιο. Το μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΜ γίνεται καλύτερο. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πάει 5 φορές στο Final-4 χωρίς να μπορέσει να πάρει την 1η θέση. Υπάρχει μια υποδομή, αλλά πρέπει όσο μπορούμε να την κρατάμε, να την δουλεύουμε και να προσπαθούμε να κάνουμε οτιδήποτε καλύτερο γίνεται».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This