Επιλογή Σελίδας

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία πανηγύρισε ο εντυπωσιακός το τελευταίο διάστημα Ταύρος Ελάφου καθώς αξιοποίησε την έδρα του, νίκησε με 3-1 τους Μακεδόνες Πιερίων στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας και πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς που χρειαζόταν απαραίτητα, προκειμένου να αποφύγει οριστικά τον υποβιβασμό.

Οι “Bulls” του Χρήστου Βελώνη κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ισοφάρισαν με τον Νίκο Σουρλόπουλο το αστείο τέρμα που δέχτηκαν από τον Λευτέρη Γκόλια, αλλά και στο δεύτερο 45λεπτο όπου με τα γκολ των Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου (πέναλτι) και Χρήστου Μαρκάτη στις καθυστερήσεις νίκησαν πανηγυρικά και πλέον ισοβαθμούν στην έβδομη θέση της κατάταξης με τον Απόλλων Λιτοχώρου (35β.), μόλις έναν λιγότερο από την έκτη που κατέχει η Πρόοδος Παλαιού Κεραμιδίου (36β.)

Οι Μακεδόνες Πιερίων του Βαλάντη Γιαγκόζογλου προηγήθηκαν στην αρχή του ματς, η συνέχεια όμως ήταν κακή γι΄αυτούς δεχόμενοι φυσιολογικά την ήττα.  Αγωνίστηκαν δε, στο τελευταίο ημίωρο με αριθμητικό μειονέκτημα λόγο της αποβολής του Ζάχου με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ δεν κατόρθωσαν να φύγουν από την Έλαφο με βαθμό, καθώς λίγο πριν την εκπνοή, ο τερματοφύλακας του Ταύρου Τζίμης Καρανάτσιος απέκρουσε σωτήρια την εκτέλεση πέναλτι του Γιάννη Γκολέμα.

Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη επίθεση των γηπεδούχων ο Λάζος Κοσμίδης σε τετ-α-τετ αντί να σκοράρει πέταξε τη μπάλα άουτ προς τιμήν του αλλά και της ομάδας, τηρώντας το fair play σε τραυματισμό αντιπάλου στο κέντρο του γηπέδου.

Στο 12΄ ο Λευτέρης Γκόλιας με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ άνοιξε το σκορ για τους Μακεδόνες 0-1.
Στο 16΄ από τη σέντρα του Κοσμίδη, το σουτ του Καραγκιοζίδη εντός περιοχής βρήκε το σώμα του Κουτλουμπάση και στη συνέχεια της φάσης παραχωρήθηκε το κόρνερ.
Στο 32΄ ο Κων/νος Παπαδόπουλος με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Νίκο Σουρλόπουλο ο οποίος με άψογο πλασέ κρέμασε τον Σιούντα και ισοφάρισε σε 1-1. 
Δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος σε σουτ φάουλ ανάγκασε τον Σιούντα να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 47΄ από πάσα του Καραγκιοζίδη, ο Κοσμίδης μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κουτλουμπάση με τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Κων/νος Παπαδόπουλος γράφοντας το 2-1.
Στο 53΄ ο Καραγκιοζίδης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Στο 61΄  ο Χρήστος Ζάχος των Μακεδόνων αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Έντι Μέϊα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.
Στο 63΄ καλό σουτ του Παπαδόπουλου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σιούντα άουτ
Στο 87΄ ο Σιασιόπουλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μπαστανίτη. Από την άσπρη βούλα όμως ο Γιάννης Γκολέμας δεν νίκησε τον Τζίμη Καρανάτσιο ο οποίος με τα πόδια απέκρουσε σωτήρια κρατώντας τη νίκη της ομάδας του.
Στο 90+2΄ ο Κοσμίδης σούταρε από θέση βολή, απέκρουσε ο Σιούντας και ο Χρήστος Μαρκάτης (πέρασε στον αγώνα τρία λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή) παίρνοντας το ριμπάουντ με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 (πρώτο γκολ με τα χρώματα του Ταύρου) μέσα σε έναν πραγματικά χαμό από πανηγυρισμούς.

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον κ.  Γιώργο Βρέσκα με βοηθούς τους κ.κ.  Κώστα Βρούζο και Ντράγκαν Νίκολιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ταύρος Ελάφου (Χρήστος Βελώνης): Καρανάτσιος, Πασχόπουλος, Λιανός, Μποστανίτης, Παπαγιαννόπουλος, Μέϊα (73΄ Χαραλαμπίδης), Παπαδόπουλος, Γεωργαντάς (46΄ λ.τ. Ψαριάης), Καραγκιοζίδης (82΄ Κωστίδης), Σουρλόπουλος (89΄ Μαρκάτης), Κοσμίδης.

Μακεδόνες Πιερίων (Βαλάντης Γιαγκόζογλου): Σιούντας, Κουτλουμπάσης (49΄ Γ. Σιδέρης). Γκόλιας, Χασιάκης, Μπιτόπουλος, Καργιώτης, Δ. Βασιουρής (82΄ Κολιός), Ζάχος, Γκολέμας, Σιασιόπουλος, Χ. Βασιουρής (65΄ λ.τ. Παγωνίδης).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This