Επιλογή Σελίδας

Νικηφόρα πέρασε από την Ανδρομάχη ο Απόλλων Λιτοχώρου επικρατώντας της τοπικής Ελπίδας με σκορ 2-1,  στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.
Ο Απόλλων Λιτοχώρου,  του Σάκη Λιάγκα,  με το  ” τρίποντο”  αναρριχήθηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας πλέον 12 βαθμούς,  αντίθετα με την Ελπίς Ανδρομάχης που υποχώρησε στην 9η θέση της κατάταξης με 6 βαθμούς.
Στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-1 με σκόρερ τον Λάζαρο Χούτα και εδραίωσαν τη νίκη στο 90ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Νίκου Τροΐρη,  σε μια αναμέτρηση μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων,  με λίγες φάσεις μπροστά από τα καρέ για περισσότερα τέρματα και πιο ουσιαστικό και εύστοχο τον Απόλλων Λιτοχώρου.
Η Ελπίδα,  το μόνο που κατάφερε ήταν η μείωση του σκορ στο τελικό 1-2,  με τέρμα που πέτυχε ο Δημήτρης Ζώβληκας στις καθυστερήσεις του ματς.
Οι λιγοστές φάσεις και τα γκολ
Στο 27΄  το πλασέ του Ζαχόπουλου από πλεονεκτική θέση το απομάκρυνε με τα πόδια ο γκολκίπερ της Ελπίδας,  Μπαμπαΐτης.
Στο 29΄  έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών του Απόλλωνα,  η μπάλα κατέληξε στον Χούτα που σούταρε από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της αριστερής γωνίας της εστίας του Μπαμπαΐτη ανοίγοντας το σκορ 0-1.
Στο 35΄  σέντρα του Φωτόπουλου από δεξιά,  κεφαλιά του Καραδήμου στο πρώτο δοκάρι,  απέκρουσε ενστικτωδώς ο Παπαθανασίου.
Στο 41΄  δυνατό σουτ του Μπούσιου από καλή θέση,  η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 90΄  ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος Διονύσης Ζαχουδάνης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή από τους αμυντικούς της Ελπίδας.  Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο πολύπειρος Τροΐρης γράφοντας το 0-2.
Στις καθυστερήσεις του ματς ο Ζώβληκας με κοντινό διαγώνιο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ 1-2.
Ένα λεπτό σιγής κρατήθηκε στο γήπεδο πριν από τη σέντρα του ματς στη μνήμη του Βασιλείου Σιαμάγκα,  πατέρα του ποδοσφαιριστή της Ελπίς Ανδρομάχης,  Γιώργο Σιαμάγκα.
Τον αγώνα διαιτήτευσε  ο κ.  Ντασιόπουλος με βοηθούς τους κ.κ.  Μερτζεμέκη,  Στ. Χαλκίδη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ελπίς Ανδρομάχης: Μπαμπαΐτης,  Παπαζήσης,  Φωτόπουλος  (70΄  Κυπαρίσσης),  Γεωργιάδης,  Κουϊμτζίδης  (50΄  Βογιατζής),  Κελέρογλου,  Ζιάκας,  Ζώβληκας,  Καραδήμος,  Μπούσιος,  Κουκάρας.
Απόλλων Λιτοχώρου: Παπαθανασίου,  Καλαμπάκας,  (86΄  Κολωνιάρης  Ν.),  Φούφι,  Κολωνιάρης  Γ.,  Τροΐρης,  Χούτας,  Ζαχουδάνης,  Ζαχόπουλος,  Ντάτσι  (46΄  Ορφανός),  Μαύρος  (66΄  λ.τ.  Τζιούκας  –  86΄  Μαρινίδης),  Λιάγκας  Αν.  (76΄  Ζήδρος).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This