Επιλογή Σελίδας

Η ΑΕ Ποσειδών ΠΠΠ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της Νότιας Πιερίας, καθώς επικράτησε με 1-0 της Ακαδημία Πλαταμώνα, για τη 10η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας και παρέμεινε στην κορυφή με 31 βαθμούς, ισόβαθμη με την ΑΕ Καρίτσας. Οι ηττημένοι παρέμειναν στη 4η θέση του πίνακα με 22 βαθμούς, με “συγκάτοικο” πλέον τον ΓΑΣ Σβορώνου.

Το παιχνίδι που παρακολούθησαν πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου, είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι και κρίθηκε στο 68′ με καρφωτή κεφαλιά του Κολαξίδη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καλαμπάκα.

Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 44′ μετά από κεφαλιά του Οικονόμου και παρέμβαση του Σιαμήτρα ενώ είχαν και καλές στιγμές στο 5′ με τον Τσικαδέρη και στο 60′ με τον Καλαμπάκα να σουτάρουν άουτ.

Στον αντίποδα, η Ακαδημία είχε την καλύτερή της στιγμή στο 50′ με το Μαλάκο να σουτάρει και τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα συμπαίκτη του και να περνάει άουτ.

Διαιτητής ήταν ο Αν. Ασλανίδης με βοηθούς τους Κύφο και Μηνούδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕ Ποσειδών ΠΠΠ: Γκεβρέκης, Σδούγκας, Τροΐρης, Αποστολίδης (72′ Γιαπιτζής), Οικονόμου, Καλαμπάκας (90′ Μποστάντζι), Κυρτέγος, Χρυσόπουλος, Κολαξίδης, Τσικαδέρης (67′ Γκανάβας), Κατσαρός.
Ακαδημία Πλαταμώνα: Γαλάνης, Παυλίδης, Μπακάλης, Σιαμήτρας, Μιχωλός, Τσιανάκας, Δ. Κατέλας (75′ Ζησιός), Ρουμπιές, Μαλάκος, Φαρμάκας, Παγώνης (84′ Ν. Κατέλας).