Η ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα πολυθεματικό πρόγραμμα σε όλα τα κανάλια της. Στο επίκεντρο βρίσκεται η καμπάνια της ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ για το αφιέρωμά της με τίτλο «Γυναίκα και Αθλητισμός», που παρουσιάζεται το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου 2026.
Με στόχο να φωτίσει τη γυναικεία παρουσία στον αθλητισμό και να αναδείξει τις φωνές των αθλητριών που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον του, η καμπάνια εντάσσεται στο πλαίσιο της σταθερής ανάδειξης του αθλητισμού από την ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ και υπενθυμίζει ότι κάθε προσπάθεια μετρά και κάθε ιστορία έχει τη δύναμη να εμπνεύσει.
Κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας είναι έξι αθλήτριες που έχουν διαπρέψει στον χώρο τους: η αθλήτρια στίβου Σοφία Ιωσηφίδου, η αθλήτρια ποδοσφαίρου Στέλλα Ντζάνη, η αθλήτρια στίβου Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η αθλήτρια πόλο Έλενα Ξενάκη, η αθλήτρια βόλεϊ Μαρκέλλα Παπαγεωργίου και η αθλήτρια μπάσκετ Ελεάννα Χριστινάκη, οι οποίες με το ταλέντο, την αφοσίωση και την προσωπικότητά τους αφήνουν το αποτύπωμά τους στον αθλητισμό.
Όλο το περιεχόμενο του αφιερώματος «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ θα είναι διαθέσιμο και στο ERTFLIX, έως τις 15 Μαρτίου 2026.
















