Επιλογή Σελίδας

Με καταπληκτική κεφαλιά του Μλαντένοβιτς από ασίστ του Μπερνάρ στο 90′ +5′ ο Παναθηναϊκός… απέφυγε την παράταση, νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Ατρόμητος του Σάσα Ίλιτς ξεκίνησε με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Κιβρακίδης δεξιός μπακ-χαφ, Ντεμπόκ Ασεβέδο και Τσακμάκης οι τρεις στόπερ, Αθανασίου αριστερός μπακ-χαφ., Έντερ, Κούντε στην μεσαία γραμμή. Βρακάς, Βαλέντσια πίσω από τον Αντζιέλσκι που ήταν στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ παρατάχθηκε με τον Ντραγκόφσκι στην υπεράσπιση της εστίας. Κώτσιρας δεξιός μπακ, Μλαντένοβιτς αριστερός και ο Ακαϊντίν με τον Βίτορ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας η τριάδα στον άξονα. Μπερνάρντ αριστερός εξτρέμ, Παλάσιος δεξιός και… φουνταριστός ο Γερεμέγεφ.

”Πράσινη” απειλή από στατικές φάσεις και… φωτοβολίδα Ρούμπεν!

Το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο ήταν το ίδιο από το πρώτο λεπτό. Ο Ατρόμητος στο μισό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός να προσπαθεί να διασπάσει τις καλές οργανωμένες γραμμές του αντιπάλου αλλά χωρίς αποτέλεσμα, λόγω κάκιστων επιλογών στις μεταβιβάσεις. Χωρίς φαντασία, χωρίς ταχύτητα, χωρίς ποιότητα, το Τριφύλλι δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μία φορά σε οργανωμένη επίθεση.

Είχε, όμως, καλές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις και καλές κινήσεις προς την μπάλα. Είτε σε πρώτο είτε δεύτερο χρόνο. Ο Ρούμπεν στο 5′ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με το κεφάλι αλλά στο 35′ ως ένας από τους παίκτες που ήταν υπεύθυνος για την απομάκρυνση, έπιασε ένα δυνατό σουτ μετά την κεφαλιά-πάσα του Ακαϊντίν και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Ο Ατρόμητος ήταν περιορισμένος σε παθητικό ρόλο και το Τριφύλλι απείλησε εκ νέου με κεφαλιά του Ακαϊντίν στο 45′ και πάλι από στατική φάση.

Ήταν θέμα χρόνου και ο Μλαντένοβιτς το έκανε πράξη

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, έγινε πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του και άρχισε να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 56′ ο Μπακασέτας σούταρε άουτ, στο 61′ ο Τσέριν νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσιντώτα ενώ στο 73′ ο έμπειρος κίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε το σουτ του Γερεμέγεφ. Στο 76′ και πάλι από καλή θέση ο Μπακασέτας σούταρε άουτ. Το Τριφύλλι συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ της πρόκρισης και το πέτυχε στο 95′.

Ο Μπερνάρντ βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Μλαντένοβιτς και ο Σέρβος μπακ με τρομερή κεφαλιά… κρέμασε τον αντίπαλο πορτιέρε και χάρισε την πρόκριση στο σύνολο του Φατίχ Τερίμ.

MAN OF THE MATCH: Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο Σέρβος μπακ δεν μπόρεσε να σκοράρει στην Τούμπα και να χαρίσει τον βαθμό στον Παναθηναϊκό στο φινάλε, αλλά απόψε πήρε το αίμα του πίσω. Τρομερή έμπνευση, απίθανη κεφαλιά και το Τριφύλλι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ρούμπεν Πέρεθ. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ισπανό αμυντικό μέσο. Δεν ήταν μόνο το γκολ που άνοιξε τον δρόμο της νίκης αλλά και η γενικότερη παρουσία του καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ατρόμητος μπήκε στο παιχνίδι μόνο και μόνο για να κρατήσει το μηδέν. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Δεν έπαιξε ούτε μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού, δεν βγήκε από το δικό του μισό γήπεδο και το πλήρωσε ακριβά.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Ατρομήτου πιάστηκε στον ύπνο στο φινάλε, όπως και ο Τσιντώτας που φεύγει από την εστία του και επιτρέπει στον Μλαντένοβιτς να του περάσει την μπάλα πάνω από το σώμα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ευαγγέλου και ο VAR Ζαμπαλάς δεν είδα το πέναλτι του Τσακμάκη πάνω στον Γερεμέγεφ στο 80′.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός με κυριαρχική εμφάνιση στο Περιστέρι, νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο του και έκανε το καθήκον του, καθώς είναι εκείνος που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ.

Ατρόμητος (Σ. Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (86’ Πομόνης), Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (90’ Φριντζόνσον), Έντερ (86’ Έρλινγκμαρκ), Βαλένσια, Αντζιέλσκι, Βρακάς (67’ Ρομπάιγ)

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας (90+8’ Βιλένα), Παλάσιος (90+7’ Γεντβάι), Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς)

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This