Επιλογή Σελίδας

Το Πέρα ηττήθηκε με 66-90 από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Ο ΑΣΕ Δούκας πέρασε μετά την Πάτρα και από την έδρα του Πέρα κι έκλεισε εισιτήριο για την 3η αγωνιστική όπου θα υποδεχθεί την Ελευθερία Μοσχάτου.

Η ξέφρενη εικόνα του στο πρώτο ματς του στη διοργάνωση αποτέλεσε με το καλημέρα παρελθόν για το Πέρα που μια βδομάδα μετά τα… έσπασε στο «Βυζαντινό» σε όλο το πρώτο μέρος και κολλώντας στο 27% εντός πεδιάς, το 18% από την περίμετρο και τα 4 λάθη δεν κατάφερε να βρει ρυθμό ποτέ αλλά ούτε και να σπάσει αυτόν του Δούκα.

Από μεριάς του ο σύλλογος των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας έλεγχε απόλυτα την κατάσταση σε όλο το πρώτο ημίχρονο και έχοντας σε μεγάλα κέφια τόσο τους σκόρερ Αραβαντινό (εννέα πόντοι, τέσσερα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα) και Σγουρό (έντεκα πόντοι) όσο και τους Καρούζο (δύο πόντοι, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ) και Μαντζάκο (τέσσερις πόντοι, πέντε ριμπάουντ) δεν απειλήθηκε ποτέ επί της ουσίας στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Σχεδόν από το πουθενά όμως, και μετά από μια τρίτη περίοδο όπου οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κινούν τα νήματα του αγώνα, το Πέρα έβγαλε τη δική του αντίδραση και με μεγάλο σερί μείωσε ακόμα και στο καλάθι (59-61) στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Δάνα με δεκατέσσερις πόντους και Βλάχος με δεκατρείς ήταν αυτοί που έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά για τους οικοδεσπότες, που την ίδια στιγμή είχαν βρει δώδεκα πόντους μετά από τα οκτώ κλεψίματά τους αλλά και τα δεκατέσσερα λάθη του αντιπάλου.

Δύο τρίποντα όμως τον Σγουρού (άμεσο) και Καραϊσκου (έμμεσο) έφταναν για να αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα, με τον Δούκα να ξεφεύγει με 61-70 στο 35′ και να δείχνει σημειώνει τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του στη φετινή διοργάνωση.

Διαιτητές: Μπερέτσος, Τζιμινίδης, Αλεξόπουλος Παν.

Δεκάλεπτα: 15-20, 27-36, 47-56, 66-90.

ΑΣ Πέρα (Χολέβας): Μπούσι 4, Κουζούκας 4 (1), Βλάχος Γ. 13 (1), Καψαρίδης 4, Δάνα 15 (2), Κακαργιάς 1, Γιαννόπουλος, Κανελλόπουλος 3 (1), Βλάχος Φ., Καρακώστας 11 (1), Δημητρίου 11, Δαλαμπέκης.

ΑΣΕ Δούκα (Γιαννακόπουλος): Μουάτσος, Σγουρός 18 (1), Μιχαλάκης, Κοψιάς 1, Αδάμος 2, Καρούζος 17 (2), Ζαβιτσάνος 4, Μαντζάκος 4, Κορομηλιάς 11 (1), Καραϊσκος 13, Αραβαντινός 18 (4).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This