Επιλογή Σελίδας

Άλλο ένα “τρίποντο” στο ενεργητικό του, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πρόσθεσε ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, κερδίζοντας εκτός έδρας με 3-0 τον Αστέρα Πετριτή, σε αγώνα για την 29η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Σκόρερ για τον Εθνικό ήταν ο Χατζής με πέναλτι στο 38′ και οι Μουράτη και Γιαλαμίδης με σουτ στο 71′ και στο 82′.

Η ομάδα της Πιερίας έφτασε τους 65 βαθμούς, παραμένοντας στο +2 από Νέα Αρτάκη και στο +3 από τον Σβορώνου, πέντε “στροφές” πριν το τέλος.

Μάλιστα, ο Εθνικός θα μείνει σίγουρα στην κορυφή και στο τέλος της ερχόμενης αγωνιστικής καθώς θα πάρει τρεις βαθμούς χωρίς αγώνα μιας και θα αντιμετώπιζε τον ΠΟ Φήκης.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Μόρα μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να φτάσουν στο “τρίποντο”, χάνοντας σημαντική ευκαιρία μόλις στο 3′ με τον Μετάι. Ακολούθησε η μία από τις δυο όλες κι όλες… επισκέψεις των γηπεδούχων στα κερά του Πατσιογεώργου, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Γεωργακόπουλου (η δεύτερη και τελευταία ήταν ένα φάουλ του Π. Στεργίου στο 90′ που εξουδετέρωσε ο πορτιέρε του Εθνικού).

Η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου που απείλησε με σουτ του Παπαδόπουλου στο 24′.

Κομβικές για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν οι φάσεις στο 34′ και στο 36′ όταν πρώτα αποβλήθηκε ο Γεωργακόπουλος για χτύπημα με προβολή στο πρόσωπο του Γιαλαμίδη και έπειτα δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Μετάι από τον Γαρδικιώτη.

Ο Χατζής δε λάθεψε από την άσπρη βούλα, “γράφοντας” το 0-1 για τον Εθνικό.

Το ημίχρονο θα μπορούσε να κλείσει με μεγαλύτερο προβάδισμα για την ομάδα της Πιερίας που έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο.

Στο β’ μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Εθνικό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να απειλεί με δεύτερο γκολ, το οποίο αφού χάθηκαν ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Μετάι στο 50′, ήλθε στο 73′ από τον Μουράτη.

Το “τρίποντο” “σφράγισε” στο 82′ ο Γιαλαμίδης, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Το “φιλμ” του αγώνα
3′ Μετά από σέντρα του Κόλα από δεξιά, ο Μετάι έπιασε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Τζαφέστας απέκρουσε σε κόρνερ πάνω στη γραμμή.
5′ Κεφαλιά Γεωργακόπουλου, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Πατσιογεώργος.
24′ Γυριστό σουτ του Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή, απέκροθυσε σωτήρια σε κόρνερ ο Τζαφέστας.
25′ Μακρινό σουτ του Λαμπίρη, δεν αιφνιδιάστηκε ο Τζαφέστας.
34′ Αποβολή του Γεωργακόπουλου με κόκκινη κάρτα καθώς ο παίκτης του Αστέρ βρήκε με προβολή το κεφάλι του Γιαλαμίδη.
38′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Χατζής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι εκανε το 0-1 για τον Εθνικό. Το πέναλτι υποδείχθηκε σε ανατροπή του Μετάι από τον Γαρδικιώτη.
43′ Ο Παπαδόπουλος ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή των Κερκυραίων και έκανε το σουτ το οποίο έκοψε τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Γκασίδης.
50′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο αφύλακτος Μετάι αστόχησε από κοντά.
63′ Κεφαλιά του Μηλιώτη, μπλόκαρε εύκολα ο Τζαφέστας.
67′ Κεφαλιά του Τουλίκα, δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Τζαφέστας.
72′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρυεμάδι, ο Γκασίδης προ του Χατζή έδιωξε σε κόρνερ.
73′ ΓΚΟΛ! 0-2: Ο Μουράτη πήρε τη μπάλα από τον Χατζή και με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά έκανε το 0-2, σε μια φάση που οι παίκτες του Βαγγέλη Μόρα εκμεταλλεύτηκαν ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας.
79′ Σουτ του Κρυεμάδι, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
82′ ΓΚΟΛ! 0-3: Μετά από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων και φάση διαρκείας, ο Γιαλαμίδης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και από κοντά “έγραψε” το 0-3.
90′ Εκτέλεση φάουλ του Π. Στεργίου, μπλόκαρε ο Πατσιογεώργος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πέτσας με βοηθούς τους Παπαγεωργόπουλο και Αλεξόπουλο, της ΕΠΣ Τρικάλων.

Εκτός από την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γεωργακόπουλος, με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν ακόμη οι Γαρδικιώτης (43′), Γωγουβίτης (61′) και Ρουμελιώτης (80′) καθώς και οι Κλιγγόπουλος (27′), Χατζής (52′), Γιαλαμίδη (60′) και Κόλα (85′) του Εθνικού.

Επίσης, τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα και ο προπονητής των γηπεδούχων, Γιάννης Σφακιανάκης, στο 37′.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Πετριτή (Γιάννης Σφακιανάκης): Τζαφέστας, Μεντής (57′ Λούβρος), Γωγουβίτης (57′ Τσιάβος), Ρουμελιώτης, Γαρδικιώτης, Πούλος, Κρητικός (81′ Σούκερας), Γεωργοπάλης, Κοιλιάρας (75′ Στεργίου Π.), Γκασίδης, Γεωργακόπουλος.
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Βαγγέλης Μόρας): Πατσιγεώργος, Κόλα, Λαμπίρης (46′ Μηλιώτης), Γιαλαμίδης, Χατζής, Παπαδόπουλος (60′ Μουράτη), Ιντζόγλου, Κρυεμάδι (81′ Τουλίκας Γ.), Κλιγγόπουλος, Μετάι (70′ Σεχολάρι), Τουλίκας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This