Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Σαμπράκου

Δυσκολεύεσαι πολύ να δεχθείς ότι μετά από όσα έχουν προηγηθεί, στην διάρκεια των προηγούμενων ετών, στην υπόθεση του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας έρχεται η σημερινή ημέρα να σου πει ότι πρόκειται να ζήσεις ακόμη έναν τελικό που θα διεξαχθεί σε άδειο γήπεδο.

Αν συμβεί αυτό και φέτος, τότε η προκήρυξη του κυπέλλου θα πρέπει να αλλάξει, για να περάσει ως προδιαγραφή ότι ο τελικός θα διεξάγεται σε άδειο γήπεδο.

Στην εποχή των καμερών υψηλής ευκρίνειας και του συστήματος παρακολούθησης που δεν “ενοχλείται” από ανθρώπινα χέρια που εξυπηρετούν οπαδικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν είναι εύκολο να καταλάβεις πώς είναι δυνατόν να μην γίνεται να διεξαχθεί ένας αγώνας με την παρουσία οπαδών.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις εκτός συνόρων για να ζηλέψεις και να παραδειγματιστείς. Αυτό που συμβαίνει στην διάρκεια της σεζόν στα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ, και στις δύο έδρες, είναι μια καθαρή απόδειξη ότι όταν το θέλουν οι παράγοντες, δηλαδή οι ιδιοκτήτες των εταιρειών, γίνεται. Τόσο απλά. Όσο απλό το έχει κάνει η ομοσπονδία του μπάσκετ να διοργανώνει τελικούς κυπέλλου με την παρουσία οπαδών των ομάδων χωρίς να ανοίγει μύτη.

Η υπόθεση του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο θα έπρεπε να είναι πολύ απλή: διανομή των εισιτηρίων με απόλυτη ευθύνη των διοικήσεων. Συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση της έδρας διεξαγωγής, και λυμένα όλα τα ζητήματα.

Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι μετά από όλα όσα έχουν προηγηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο θα φωνάξει και πάλι ότι είναι ανίκανο να διοργανώσει έναν τελικό κυπέλλου όπως του πρέπει, με κόσμο στις εξέδρες. Θα πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραδοχή των ιδιοκτητών των ομάδων και της ΕΠΟ ότι δεν θέλουν κόσμο. Διότι αν θέλουν, γίνεται. Αρκεί να αναλάβει κάθε ενδιαφερόμενο μέρος τις ευθύνες του.

Η φετινή υπόθεση είναι οριακή. Αν δεν γίνει και φέτος τελικός με κόσμο, δεν θα γίνει ποτέ. Όμως το ποδόσφαιρο, δηλαδή η διοίκησή του, επιμένει να μη βρίσκει λύση. Δεν αποφάσισε να αλλάξει και να καθιερώσει διπλό τελικό, δεν βρίσκει τρόπο να βάλει οπαδούς των δύο ομάδων σε ένα γήπεδο, δηλαδή από πέρσι μέχρι σήμερα και μετά από όλο αυτό το περσινό κάζο δεν κατάφερε να λειτουργήσει προνοητικά για να βρει μια λύση. Αν ο τελικός διεξαχθεί σε άδειο γήπεδο, η φετινή ήττα θα είναι μεγαλύτερη από την περσινή. Θα έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο στον εξευτελισμό της διοργάνωσης.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This