Επιλογή Σελίδας

Του Νίκου Μποζιονέλου

Μία ευχάριστη έκπληξη περιμένει όσους βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Διαδρόμιο για το 2ο γύρο του EKO Racing Dirt Games. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες φιγουράρει το όνομα του κατά πολλούς κορυφαίου Έλληνα συνοδηγού, Κώστα Στεφανή.

Ο πολύπειρος συνοδηγός θα τιμήσει με την παρουσία του τον αγώνα, ενώ αυτή είναι και η πρώτη φορά που θα τον δούμε από τη θέση του οδηγού σε επίσημο αγώνα! Ο 69χρονος δημοσιογράφος με τη μακροβιότερη εκπομπή αυτοκινήτου στην τηλεόραση, το γνωστό σε όλους «TractioN​», θα λάβει μέρος στον αγώνα με την τετρακίνητη χωμάτινη φόρμουλα του FORD Car Center​ με την οποία κέρδισε την κατηγορία Open το 2017 ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας. Η παρουσία του αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους των αγώνων, και όχι μόνο.

Ο Κώστας Στεφανής είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των ελληνικών αγώνων, έχοντας κατακτήσει τίτλους και νίκες. Τον γνωρίσαμε δίπλα στον «Ιαβέρη», με τις επιδόσεις τους αλλά και τα περάσματά τους να τους καθιστούν το αγαπημένο πλήρωμα των θεατών. Με Ford Escort σημείωσαν κορυφαίες επιδόσεις, αποτελέσματα στο Παν. Πρωτάθλημα Ράλλυ, αλλά και στο Ράλλυ Ακρόπολις, καταφέρνοντας το 1979 να τερματίσουν στην 5η θέση της Γενικής! Ακόμα περισσότεροι τίτλοι και διακρίσεις ακολούθησαν στο πλευρό του «Tζίγγερ», με τον οποίο και κατέκτησαν έξι Πρωταθλήματα Ελλάδος και σημείωσαν αντίστοιχα κορυφαία αποτελέσματα στον εθνικό μας αγώνα, με αποκορύφωμα την 6η θέση Γενικής το 1988 με τη Lancia Delta Integrale. Στο παλμαρέ του μετράει δύο ακόμα Πρωταθλήματα Ελλάδας, δίπλα στους Άρη Βωβό (1995) και Γιάννη Παπαδημητρίου (1999), ενώ με τον Βωβό σημείωσε και ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα ελληνικού πληρώματος, καταφέροντας να κερδίσουν το Ράλλυ Ακρόπολις το 1995.

Ο Κώστας Στεφανής, πέρα από τους τίτλους που κατέκτησε, είχε και την ικανότητα να αναδεικνύει και να βοηθάει τον οδηγό δίπλα στον οποίο βρισκόταν, συνδυάζοντας εμπειρία και επαγγελματισμό. Στα 69 του χρόνια, ο κορυφαίος Έλληνας συνοδηγός έχει αγωνιστεί και με τους «Μέλα», Ανδρέα Παπατριανταφύλλου, Λεωνίδα Κύρκο, «Ντιμ», Πάνο Χατζητσοπάνη, «Ιαβέρη Jr» και πολλούς άλλους. Τα τελευταία χρόνια, έχοντας αφοσιωθεί στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ο Κώστας Στεφανής επιστρέφει στο δεξί μπάκετ για να καθοδηγήσει τον γιο του Μάνο, με την τελευταία παρουσία του να χρονολογείται το 2015, όταν και έλαβαν μέρος στο Ράλλυ Σπριντ Start Line με Mitsubishi Lancer EVO IX, τερματίζοντας στην 4η θέση της Γενικής.

Θυμίζουμε πως το ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2018… τρέχει με την premium βενζίνη EKO Greece​ Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull​, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Greece​ Πλειάδες Motors και η USAG Greece​. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece​, η Racecraft​ είναι χορηγός εξοπλισμού, με την Cosmote TV​ και το περιοδικό 4Troxoi​ να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

Πηγή: Digital TV Info

Pin It on Pinterest

Shares
Share This