Επιλογή Σελίδας

Ο Φίλιππος Βέροιας επικράτησε με 85-70 της ΧΑΝΘ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Μακροχωρίου Δημήτριος Βικέλας, σε αγώνα για τη 17η αγωνιστική του 3ου ομίλου της National League 1.

Μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει μία θέση στα play off πέτυχε ο Φίλιππος, ο οποίος κατάφερε να δώσει συνέχεια στο πολύ καλό πρώτο του δεκάλεπτο και να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ μέχρι τέλους, διευρύνοντας μάλιστα τη διαφορά στο διψήφιο σε δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Με τη νίκη της αυτή η ο ομάδα της Βέροιας ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια εφυσηχασμού, καθώς το πλεονέκτημά του στη μάχη των play off είναι στις δύο νίκες, με εννέα αγωνιστικές να απομένουν.

Η πρωτοπόρος ΧΑΝΘ προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, καθώς έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, ωστόσο έπεσε πάνω σε ένα αποφασισμένο σύνολο, γνωρίζοντας την τρίτη της ήττα χωρίς να της κοστίσει σε απώλεια θέσης.

Το σύνολο του Ευθύμη Κοθρά πραγματοποίησε την, ίσως, καλύτερη φετινή εμφάνισή του, όντας απόλυτα σταθερό και συγκεντρωμένο από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι σε καμία φάση του αγώνα δεν βρέθηκε να “κυνηγάει” το σκορ. Η αρχή έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Φίλιππο να “χτίζει” την πρώτη διαφορά και το σκορ στο 20-15. Σε ανάλογο ρυθμό και η συνέχεια του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε την ομάδα μας της Βέροιας προηγείται με +6 και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 48-42 υπέρ της.

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, οι παίκτες του Φιλίππου “πάτησαν το γκάζι” ακόμη περισσότερο και κατάφεραν να διευρύνουν τη διαφορά, φτάνοντάς την σε διψήφιο επίπεδο, με το μόνο που απέμενε στην τελική ευθεία να ήταν η κατάλληλη διαχείριση. Και, φυσικά, αυτό έγινε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο φτάνοντας στο τελικό σφύριγμα της λήξης με το 85-70 να τους δίνει το ροζ φύλλο αγώνα, έχοντας οκτώ διαφορετικούς παίκτες να “βομβαρδίζουν” το αντίπαλο καλάθι.

Διαιτητές: Ταρενίδης, Γεωργούλης, Μπουγλός Π.

Δεκάλεπτα: 20-15, 48-42, 68-56, 85-70.

ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Ελευθεριάδης 16, Αποστολίδης 16 (3), Ξενιτίδης 14 (3), Κάτζος 4, Καραγιώργος 9 (2), Φλιάτης 6, Κοτσάνος 15, Μπένας 5, Μελαδιανός.

ΧΑΝΘ (Γκαϊτατζής): Κωστίκας 3, Μαργαριτόπουλος, Αλεμδάρ, Αποστολίδης 11, Μπρόζος 13 (3), Γεωργίου 9 (1), Τουλούπης 7, Κομνιανίδης Ι. 4, Μαλτέζος 7, Ζιάκας 16 (4).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This