Επιλογή Σελίδας

Ο Φίλιππος Βέροιας επικράτησε με 77-69 της ΔΕΚΑ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Μακροχωρίου Δημήτριος Βικέλας, σε αγώνα για τη 19η αγωνιστική του 3ου ομίλου της National League 1.

Συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος όχι μόνο νίκησε τη ΔΕΚΑ, αλλά κάλυψε και τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου.

Οι παίκτες του Ευθύμη Κοθρά μπήκανε πολύ δυνατά στο παρκέ και επιβλήθηκαν του αντιπάλου τους, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, αφού χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πέντε λεπτά για να δεχθούν το πρώτο καλάθι. Η πρώτη περίοδος βρήκε την ομάδα της Βέροιας να προηγείται με 21-16, ενώ στα ίδια επίπεδα κινήθηκε το υπόλοιπο του ημιχρόνου, με τον Φίλιππο να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων και το σκορ στο 42-36.

Ο αγώνας ουσιαστικά κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου ο Φίλιππος είχε το καλύτερό του διάστημα σε άμυνα και επίθεση και με το επιμέρους 24-15, έφτασε να προηγείται με δεκαπέντε, ενώ η διαφορά κατά διαστήματα αυξανόταν.

Η τελευταία περίοδος αδικεί την συνολική τους εμφάνιση, αφού η επιθετική αστοχία μείωσε τη διαφορά, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα με 77-69. Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με τον πρώτο αγώνα, δίνει στον Φίλιππο Βέροιας το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη ΔΕΚΑ στην τελική κατάταξη.

Διαιτητές: Γερακίνης, Παζώλης, Σταμπουλής.

Δεκάλεπτα: 21-16, 42-36, 66-51, 72-69.

ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Ελευθεριάδης 21 (1), Αποστολίδης 3 (1), Ξενιτίδης 9 (1), Κοτσανος 17, Κάτζος 3 (1), Φλιάτης 5, Μπένας 6, Μελαδιανός 13 (1). 

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Πετανίδης 5 (1), Τσιροπούλης 2, Κιόσια 8, Λουλούδης, Πατρίκης 10, Καλαποθαράκος 5, Λιοτόπουλος 14 (2), Μακαρατζής 3, Πούντος 13 (1), Μουτάφης 9 (2), Βογιατζής, Πασχαλίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This