Επιλογή Σελίδας

Αποστολή στα Τρίκαλα

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 77-70 από τα Τρίκαλα, στο Κλειστό Γήπεδο Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Μπάρας, σε αγώνα για τη 13η αγωνιστική του 4ου ομίλου της National League 2.

Σε ένα απόγευμα που τίποτα δεν του κύλησε ευνοϊκά, ο Πιερικός Αρχέλαος γνώρισε την ήττα από τα Τρίκαλα, τα οποία παρέμειναν στη δεύτερη θέση και στο κυνήγι των Τιτάνων Παλαμά, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται δύο νίκες πίσω.

Η ομάδα της Κατερίνης ταξίδεψε στη θεσσαλική πόλη χωρίς τον Κοχλιαρίδη, ο οποίος είναι ασθενής και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε την ατυχία να χάσει άλλους τρεις παίκτες. Στο τρίτο λεπτό ο Καρκατσέλης αποχώρησε τραυματίας, όπως και ο Ροδοστόγλου στο δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο ανάλογη τύχη είχε και ο Γκογκίδης, ο οποίος συμμετείχε ελάχιστα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι λύσεις που είχε στα χέρια του ο Σταύρος Ευγενειάδης λιγόστεψαν με το ροτέισον να περιορίζεται στους πεντέμισι ενήλικες παίκτες που απέμειναν διαθέσιμοι. Παρόλα αυτά, όσοι αγωνίστηκαν κατέθεσαν ψυχή και παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μία εξαιρετική και φορμαρισμένη ομάδα, κατάφεραν να μείνουν εντός της διεκδίκησης της νίκης μέχρι και 1’ 57” πριν το τέλος, όταν το σκορ ήταν στο 71-65.

Παρά την ήττα του, ο Πιερικός Αρχέλαος παρέμεινε μία θέση κάτω από την ζώνη των play off, με την έκτη ΚουΠα να αποκτά πλεονέκτημα δύο νικών μιας και πήρε τη νίκη άνευ αγώνος, καθώς θα αντιμετώπιζε τη Μελίκη η οποία αποχώρησε και πλέον η επικράτηση επί του Ολυμπιακού Βόλου στην Κατερίνη την ερχόμενη Κυριακή είναι επιτακτική και επιβεβλημένη για να μη χάσει επαφή με την προνομιούχο εξάδα.

Τα Τρίκαλα πήραν απόσταση μεγαλύτερη της μίας κατοχής (9-4) στο 5’ 17”, με τη διαφορά να φτάνει στους εννέα (17-8) στο 8’ 21” και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 17-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι, με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ ενός και πέντε πόντων, με το γηπεδούχο να αποσπάται με οκτώ (37-29) στο 19’ 38” και να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όντας στο συν έξι (37-31).

Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα των Τρικάλων στο 39-31 (20’ 32”), με τον Πιερικό Αρχέλαο να μειώνει σταδιακά τη διαφορά στην ελάχιστή της τιμή (50-49) στο τέλος της περιόδου.

Οι δύο ομάδες διατηρήθηκαν σε μία απόσταση μίας ή δύο κατοχών και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Βασίλη Κρομμύδα να ξεφεύγουν με 69-61 στο 36’ 01” και να φτάνουν στη νίκη με το τελικό 77-70. 

Διαιτητές: Αναστασιάδης Β., Κασούμης, Κούρογλου.

Δεκάλεπτα: 17-12, 37-31, 50-49, 77-70.

ΑΟ Τρίκαλα (Κρομμύδας): Ψύρρας 15 (4), Σούλκο 15 (1), Δέσπος 12,  Μοσχόπουλος 2, Ταμ Τζοελ 2, Γκαντιας 11, Κακαβούλας 7 (1), Λεπενιώτης 13 (1), Αργύρης, Στεργιούλης.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Ευγενειάδης): Ροδοστόγλου 13 (2), Λιόλιος 13 (3), Ράπτης 20, Καρκατσέλης 2, Γκογκίδης 8 (1), Κοντσές 4 (1), Ιγγλέζος 4 (1), Τσιόγκας 6 (1).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This