Επιλογή Σελίδας

Η Αρτάκη έχασε 5-4 στα πέναλτι (κ.δ. & παρ.: 0-0) από τον Αχαρναϊκό, για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, με ανοιχτό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες. Ο ΑΟΝΑ έψαξε το γκολ απ’ τα πρώτα λεπτά, έχοντας σουτ στο 6′ με τον Ιορδανίδη που απέκρουσε ο Συρακάς, ενώ άουτ πέρασαν οι τελικές προσπάθειες του Α. Χατζηστάμου (9′) και Τσόφλιου (15′), ο οποίος στο 28′ επιχείρησε νέο σουτ που απέκρουσε ξανά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Λίγο νωρίτερα (25′) η κεφαλιά του Σπηλιώτη απ’ τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο έξω (από σέντρα του Ντελέκου), ενώ στο 37′ το σουτ έξω από την περιοχή του Ταυταρίδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από τη μεριά του ο Αχαρναϊκός είχε στο 10′ σουτ με τον Νατσιόπουλο που απέκρουσε ο Διαμαντής, όπως και του Α. Γκούφα στο 28′, ενώ στο 31′ η τελική προσπάθεια του Στραβομύτη έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη η ομάδα της Εύβοιας συνέχισε να ψάχνει το γκολ, έχοντας στο 55′ τελική προσπάθεια έξω από την περιοχή του Σπηλιώτη που πέρασε έξω και στο 57′ σουτ με τον Τσόφλιο που απέκρουσε ο αντίπαλος πορτιέρο, ενώ στο 90′ η καρφωτή κεφαλιά του Σκριβάνου (από σέντρα του Ντελέκου) κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με την ομάδα των Αθηνών να έχει απ’ την πλευρά της καλό σουτ με τον Χατζή που έδιωξε σε κόρνερ ο Διαμαντής. Το παιχνίδι είχε και στην επανάληψη πολύ καλό ρυθμό, χωρίς όμως να σημειωθεί γκολ, έτσι οδηγηθήκαμε την παράταση. Εκεί δεν άλλαξε κάτι, έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι όπου μετά από 12 κτυπήματα ο Αχαρναϊκός επικράτησε 5-4 και προκρίθηκε στην τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, στον επίλογο μιας συγκλονιστικής μάχης στο γήπεδο Αρτάκης.

Διαιτητές: Ψαρίδης (Αθηνών)/Καμπιώτης (Αθηνών)-Μπακογιάννης (Αθηνών).

ΑΟ Νέας Αρτάκης (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Στασινόπουλος, Μερτύρης, Τσούπρος, Γερογιάννης (59′ Δ. Χατζηστάμου), Ιορδανίδης (104′ Λάμπρου), Τ. Χατζηστάμου (91′ Παπαδάκης), Ντελέκος, Τσόφλιος, Ταυταρίδης, Σπηλιώτης.

Αχαρναϊκός (Γιώργος Παπακωστούλης): Συρακάς, Ε. Γκούφας, Νάκας, Τσίκλος (67′ Τσιμπούρλας λ.τ.), Μάναλης, Πηνιώτη; Α. Γκούφα, Παπαδόπουλος (59′ Αντωνόπουλος), Στραβομύτης (59′ Ματσούκας), Νατσιόπουλος, Χατζής (86′ Μπίταξης).

Πηγή: Εύβοια Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This