Επιλογή Σελίδας

Ο Ερμής Αργυροπύπολης ηττήθηκε με 75-82 από τον Χολαργό στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργυρούπολης Αργοναύτες, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Χολαργός ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι των νεοφώτιστων στη φετινή National League 2 με τον Ερμή Αργυρούπολης κερδίζοντας εκτός έδρας. Στη 2η αγωνιστική θα παίξει με τον νικητή του Κρόνος  Αγίου Δημητρίου – Ηράκλειο.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος έδειχνε ότι θα κριθεί από δύο δίδυμα. Από τη μία μεριά, οι Παξινός και Τσιώκος με 25 πόντους και από την άλλη οι Ιωακειμίδης και Καλαντζής με 24, κινούσαν τα νήματα για τους δύο νεοφώτιστους συλλόγους, που -αν και ο Χολαργός ήταν σταθερά έστω και με μικρές διαφορές μπροστά στο σκορ- θα έμπαιναν τελικά στα αποδυτήρια με απόσταση πέντε πόντων (41-46 στο 20′).

Τα περισσότερα πράγματα που είχαν κάνει δε μέχρι στιγμής εκεί οδήγησαν τον αγώνα (+1 ριμπάουντ ο Ερμής, +3 ασίστ ο Χολαργός, +1 καλάθι ο Χολαργός. Η κύρια διαφορά όμως δεν ήταν άλλη από τα έξι περισσότερα τρίποντα που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι κυρίως με τον Καλαντζή, που πήγε στα αποδυτήρια γράφοντας 4-6.

Το ντέρμπι κρατούσε καλά και μετά την ανάπαυλα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν διαρκώς πόντο πόντο. Οι εν ενεργεία πρωταθλητές ΕΣΚΑ ωστόσο ήταν έστω και οριακά πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους γηπεδούχους -με τον Καλαντζή μάλιστα να απαντάει άμεσα στο αντίπαλο τρίποντο ισοφάρισης σε 64-64 στο 33′ και τον Ιωακειμίδη να φέρνει τον Χολαργό ακόμα και στο +4 (64-68) με ένα καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο στην αμέσως επόμενη φάση.

Διαιτητές: Αναστασόπουλος, Γερός, Καραπαπάς.

Δεκάλεπτα: 21-23, 41-46, 56-62, 75-82.

ΑΟ Ερμής Αργυρούπολης (Γκαναβιάς): Ραζής 12 (4), Καβαλαράκης 7, Παξινός 15 (2), Τσιπίδης 7 (1), Πέττας Ν. 13, Κόγκας, Παπαπέτρος, Πέττας Δ., Σωτηρόπουλος, Τσιώκος 15, Παπανδρέου 6, Πρίντεζης.

ΚΟ Χολαργού (Θωμόπουλος): Νούτσος, Γιαννουλάκης, Ιωακειμίδης 23 (3), Κατωπόδης 5, Ζυγομήτρος 6 (1), Λουκάς 2, Ραπτίδης 8, Κουκουνιάς 10, Κουτσονικόλας 3 (1), Σφηκάκης 4, Τζελέπης, Καλαντζής 21 (5).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This