Επιλογή Σελίδας

Είναι γεγονός! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στα ημιτελικά του Australian Open! Ένας Έλληνας τενίστας, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, θα παίξει στα ημιτελικά ενός Grand Slam τουρνουά. 

Νέα τεράστια εμφάνιση, νέα τεράστια νίκη από τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Μελβούρνη! Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, κέρδισε τον Roberto Bautista Agut με 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (2) και έγινε ο πρώτος παίκτης που προκρίθηκε στα ημιτελικά του φετινού Australian Open. 

Αλλάζει την ιστορία του ελληνικού τένις για μια ακόμα φορά ο “Στεφ”, που την Πέμπτη θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, απέναντι σε έναν εκ των Rafael Nadal και Frances Tiafoe!

Και όχι μόνο του ελληνικού τένις, αλλά και του τουρνουά, αφού θα γίνει ταυτόχρονα ο νεότερος παίκτης που θα αγωνιστεί σε ημιτελικό στο Australian Open από το 2003, όταν το είχε κάνει ο Andy Roddick.

Ήταν ένα δύσκολο ματς και δεν θα μπορούσα να ήταν διαφορετικά σε έναν προημιτελικό Grand Slam, απέναντι στον Bautista Agut. Ο Ισπανός έδειξε από νωρίς τα “δόντια” του, κάνοντας break στο 1ο κιόλας game.

Μέχρι το 4-2 ο Agut διατήρησε το προβάδισμα, ακολούθησαν όμως 2 break στα επόμενα game από τον Έλληνα τενίστα, που κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games του σετ και το κατέκτησε με 7-5!

Δεν πτοήθηκε ο Ισπανός, που συνέχισε να παίζει στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια αυτοπεποίθηση και στο 2ο σετ. Προηγήθηκε ξανά με break, για να κάνει το 2-1, και αυτή τη φορά υπερασπίστηκε το σερβίς του μέχρι το τέλος, κάνοντας το 6-4 στο 10ο game.

Για 3ο συνεχόμενο σετ, ο Bautista Agut έκανε πρώτος break και βρέθηκε μπροστά με 4-2 στο 3ο σετ, όπως είχε συμβεί και στο 1ο. Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του προημιτελικού, ο Τσιτσιπάς δεν έχασε την ψυχραιμία του. 

Τουναντίον, απέδειξε και με το παραπάνω ότι εκτός από έναν εξαιρετικά ταλαντούχο τενίστα, είναι και ένας πολύ σκληρός παίκτης πνευματικά, που σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή ανέλαβε τα ηνία, πήρε 4 games στη σειρά και κατέκτησε το 3ο σετ με 6-4.

Η πνευματική του δύναμη φάνηκε και στο 4ο σετ, όπου δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να έχει break point, αλλά στο 12ο game έχασε match point για το 7-5, με τον Bautista Agut να ρισκάρει και να βγάζει εντυπωσιακό winner.

Μετά απ’ αυτό ο Ισπανός έστειλε το σετ στο tie-break, εκεί όμως ο Στέφανος ήταν σχεδόν αλάνθαστος, επιβλήθηκε με 7-2 και για ακόμα μια φορά απέδειξε πόσο σοβαρός και ψύχραιμος μπορεί να είναι σε τέτοιες καταστάσεις, κάτι πολύ εντυπωσιακό για την ηλικία του.

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Bautista Agut στο 2019, αφού ο 30χρονος Ισπανός προερχόταν από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, με 9/9! Είχε κερδίσει και τον Novak Djokovic στη Ντόχα, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς.

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος παρέμεινε αήττητος σε επίσημους αγώνες στη φετινή σεζόν (5-0), μετρώντας 5 νίκες στο Australian Open, όλες στα 4 σετ! Θα επιστρέψει στη Rod Laver Arena την Πέμπτη ο 20χρονος πρωταθλητής μας, για το νέο μεγάλο ραντεβού του με την ιστορία.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This