Επιλογή Σελίδας

Μια άδικη ήττα, που τη φέρνει σε σημείο να κοιτά πλέον πίσω της στη βαθμολογία, γνώρισε η Αναγέννηση από τον Αστέρα Πετριτή, με 0-1.

Την ήττα με 0-1 γνώρισε από τον Αστέρα Πετριτή, η Αναγέννηση, με τους Κερκυραίους να παίρνουν ένα ανέλπιστο τρίποντο, αφού σε όλο το παιχνίδι είχαν μία αξιόλογη φάση, και το γκολ τους, το οποίο προήλθε από ένα πέναλτι για χέρι στην περιοχή. Η Αναγέννηση ήταν σαφώς ανώτερη στο παιχνίδι, με την απουσία του Μανιώτη να προκαλει σύγχυση στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως την ομάδα μας να είναι εκείνη, που προσπάθησε στο γήπεδο να παίξει ποδόσφαιρο και να παράξει, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν το παιχνίδι στη δύναμη και να αναλώνονται σε διωξίματα. Η Αναγέννηση, ωστόσο, θα έπρεπε να βρει τρόπο να επιτεθεί πιο ψύχραιμα, αφού φάνηκε να την κατακυριεύει το άγχος, και πλέον πηγαίνει στα Γιάννενα, στοχεύοντας μόνο στη νίκη, που θα της δώσει ηρεμία, κόντρα στη Θύελλα Κατσικά, η οποία θα παίξει ίσως το τελευταίο της χαρτί, για να κυνηγήσει την παραμονή.

Η Αναγέννηση μπήκε καλά στο ματς, και στο 3ο λεπτό είχε μεγάλη φάση να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από ομαδική προσπάθεια, ο Ζυγκερίδης έσπασε στον Κορομηλά που έπιασε καλό σουτ, με την μπάλα να σταματιέται πάνω στη γραμμή, και να επιστρέφει στον Παπανίκου, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει και στο 6ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μπεκατώρου, ο Ζυγκερίδης πήρε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Τζαφέστας, για να φτάσουμε στο 12′, όταν έκανε την εμφάνιση της και πάλι η “κατάρα” της Αναγέννησης, να δέχεται γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου, όταν μετά από σέντρα, είχαμε χέρι-πέναλτι στο οποίο υπέπεσε άθελά του ο Ζυγκερίδης, που μετέτρεψε σε γκολ ο Γεωργακόπουλος, με ωραία εκτέλεση, παρά την προσπάθεια του Μπαλαούρα, γράφοντας το 0-1. Μετά το γκολ, η Αναγέννηση προσπάθησε να βρει ξανά τα πατήματά της, έχοντας αναμενόνεμα πεσμένη ψυχολογία, και στο 24ο λεπτό απείλησε με την προσωπική ενέργεια του Ζυγκερίδη να τελειώνει με μαρκαρισμένο σουτ, που μπλόκαρε ο Τζαφέστας. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν χωρίς αποτέλεσμα να φτάσουν σε ευκαιρίες σε ροή αγώνα, με το Ζυγκερίδη να μοιάζει μόνος στην επίθεση, ενώ και η απουσία του Μανιώτη στο χώρο του κέντρου ήταν εμφανής. Στο 36ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Λισγάρας δε βρήκε για λίγο την μπάλα, με το Τζαφέστα να πέφτει και να μπλοκάρει δύσκολα, με τη μεγάλη φάση για την Αναγέννηση να έρχεται στο 45ο λεπτό, όταν ο Μπεκατώρος έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια, σέντραρε για το Ζυγκερίδη, που πήρε την κεφαλιά, για την απέναντι γωνία, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, και το 0-1 να παραμένει.

Στην επανάληψη, η Αναγέννηση προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι, με τον Κυριάκη να είναι αρκετά δραστήριος, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα από τα δεξιά και πραγματοποιώντας αρκετές σέντρες με καλές προϋποθέσεις, οι οποίες όμως δεν έφερναν κάποιο αποτέλεσμα, καθώς αν και η ομάδα μας καιγόταν για γκολ, στην αντίπαλη περιοχή πάλευε μόνος ο Ζυγκερίδης. Η πρώτη φάση άξια αναφοράς στο δεύτερο μέρος, σημειώθηκε στο 72ο λεπτό, και ανήκε στον Αστέρα Πετριτή, με το Γεωργοπάλη να κάνει πολύ ωραία ενέργεια και σουτ που έφυγε όμως δίπλα από την εστία του Μπαλαούρα. Η Αναγέννηση ανέβηκε στο τελευταίο τέταρτο με κύριο εκφραστή τον Κυριάκη, που στο 74ο λεπτό είχε ένα άστοχο σουτ από πλάγια θέση, για να φτάσει κοντά στο γκολ, στο 76ο λεπτό, όταν μετά από ωραία σέντρα του Μουσιωτίτσα βρέθηκε αμαρκάριστος πίσω από τους αμυντικούς, όμως δεν κοντρόλαρε όπως θα ήθελε, και σούταρε βιαστικά, με τον Τζαφέστα να πέφτει και να μπλοκάρει. Αν και υπήρχε αρκετός χρόνος για να πάρει κάτι από το ματς η Αναγέννηση, δεν τα κατάφερε, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με το χρόνο, και να κρατάνε το “μηδέν” στην άμυνα, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό για αυτούς, τρίποντο που τους βάζει στη μάχη της παραμονής, το οποίο, ωστόσο, με βάση την εικόνα του αγώνα δεν δικαιούνταν.

Διαιτητής : Τζόβας Λεωνίδας  Βοηθοί : Ευαγγέλου Ορέστης – Διαμαντόπουλος Διονύσης  Παρατηρητής : Γεωργάκης Χαράλαμπος

Αναγέννηση Άρτας (Τζιάρρας) : Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης (70′ Μουσιωτίτσας), Θεοδωράκης, Κωνσταντίνου (65′ Πλαστουργός), Πάνος, Ζυγκερίδης, Κορομηλάς (56′ Φερεντίνος), Κυριάκης

Αστέρας Πετριτή (Σφακιανάκης) : Τζαφέστας, Τσιάβος (89′ Στεργίου Π.), Μεντής, Γωγουβίτης, Γαρδικιώτης, Πούλος, Κρητικός, Γεωργοπάλης, Κοιλιάρας (78′ Στεργίου Κ.), Γκασίδης, Γεωργακόπουλος

Πηγή: Artagoal

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This