Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού, που έκαναν έντονη την αγωνιστική τους παρουσία κατά την δεκαετία του 1980 συγκαταλέγονται αναμφισβήτητα ο μεσοεπιθετικός Μαρίνος Γιατσίδης και ο γκολκίπερ Νίκος Γιαγκίδης .
Ο πρώτος γεννήθηκε το 1962 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1978, όταν ο Αιγινιακός συμμετείχε στο πρωτάθλημα της εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας και αγωνίστηκε για πολλά χρόνια με την κυανόλευκη φανέλα, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες .
Στη συνέχεια έπαιξε σε ομάδες της περιοχής μας.
Ενώ ο Γιαγκίδης είναι γεννημένος το 1964 και από την σεζόν 1980-81 υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του Αιγινίου έως το καλοκαίρι του 1984, όταν και μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ για ν’ ακολουθήσει ο Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου της Β’ εθνικής κατηγορίας, ως επόμενος ποδοσφαιρικός του σταθμός .
Αμφότεροι στον Αιγινιακό έδωσαν πολλά και σίγουρα και κέρδισαν την εκτίμηση και τον σεβασμό των φιλάθλων του Αιγινίου και όχι μόνο .
Αρχείο : Γιώργου Καρανικόλα

Ο Μαρίνος Γιατσίδης αριστερά και ο Νίκος Γιαγκίδης, έχοντας στο μέσον τον αθλητικογράφο Γιώργο Καρανικόλα στο μακρινό 1981.

Ο Αιγινιακός της σεζόν 1981-82, που κατατάγη δεύτερος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας .
Διακρίνονται : Ο υπογράφων (επάνω σειρά δεύτερος από αριστερά) και ο τερματοφύλακας Νίκος Γιαγκίδης τέταρτος στην ίδια σειρά .
Ο Μαρίνος Γιατσίδης εικονίζεται στη μεσαία σειρά δεύτερος από δεξιά .














