Επιλογή Σελίδας

Ο Γλαύκος Πατρών ηττήθηκε με 72-79 από την Ελευθερία Μοσχάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο Κρύα Ιτεών, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πέρασε από την Πάτρα η Ελευθερία Μοσχάτου, η οποία επικράτησε του Γλαύκου Εσπέρου κι έκλεισε θέση απευθείας για την 3η αγωνιστική.

Αν και μέχρι τα πρώτα δώδεκα λεπτά της συνάντησης, οι Αχαιοί ήταν εκείνοι που έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ έχοντας ταυτόχρονα και το προβάδισμα στον πίνακα του σκορ διαρκώς (26-16 στο 9′, 28-19 στο 12′) χάρις την τρομερή τριάδα των Ροκανά, Πανόπουλου και Αργυρόπουλου, που είχαν πετύχει είκοσι δύο πόντους σε αυτό το διάστημα, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση στην συνέχεια.

Έτσι, παίρνοντας πολλές προσπάθειες στο ζωγραφιστό του αντιπάλου της (δεκατέσσερις πόντοι στο ζωγραφιστό, πέντε επιθετικά ριμπάουντ σε δεκατρία χαμένα σουτ μέχρι και το 15′) η ομάδα του Σίμου άρχισε να μπαίνει με αξιώσεις στο ματς και έχοντας πολλές και διαφορετικές μονάδες που βγήκαν μπροστά (πέντε παίκτες με οκτώ ή περισσότερους πόντους μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου) έκανε την ολική επαναφορά περνώντας μπροστά τόσο με 46-51 στο 26′, ενώ δύο λεπτά αργότερα αποσπάστηκε με εννέα πόντους (50-59).

Οι Πατρινοί βρήκαν απάντηση και πρόλαβαν να κάνουν γρήγορα ντέρμπι το ματς, ωστόσο, με δύο τρίποντα (ένα άμεσο και ένα έμμεσο), η ομάδα του Μοσχάτου ξέφυγε με 62-70 στο 34′ σε ένα πολύ καίριο σημείο για τον αγώνα με υπεύθυνους τους Μουστάκα και Λάμπρου. Μάλιστα, ακόμα και αν ο Γλαύκος Έσπερος μείωσε και πάλι στο καλάθι, αρχικά ο Κολοφώτης και εν συνεχεία ο Νικολαϊδης με μεγάλα καλάθια καθάρισαν έστω και στο νήμα το ματς για χάρη της Ελευθερίας, που κάνει τα σχέδιά της ήδη για την επόμενη Τετάρτη.

Διαιτητές: Νάστος, Ρίζος, Καρακωνσταντόπουλος.

Δεκάλεπτα: 26-17, 37-39, 55-62, 72-79.

ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου Πατρών (Γκοργκόλης): Τσερμπατζίδης 6 (1), Στάθης, Καραλής 5 (1), Κουνάδης, Ροκανάς 13 (2), Μαράντης 2, Πανόπουλος 14 (1), Αργυρόπουλος 13, Θωμόπουλος, Μπόγρης Λ. 13 (1), Μπαρδάκας 6, Μπόγρης Γ.

ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου (Σίμος): Νικολαϊδης 13 (2), Κρεμαστούλης 3 (1), Νικολόπουλος, Δενδρινός 18 (2), Γιαμπάνης 3, Λάμπρου 11, Ζενέλι 10, Μουστάκας 3 (1), Κολοφώτης 5 (1), Κατσόγιαννης 10 (1), Γεωργιάδης 3.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This