Επιλογή Σελίδας

Του Στέφανου Μακρή

Σαν να “ξεμπούκωσε” η ΑΕΚ! Η “Ένωση” έπαιξε όμορφο μπάσκετ κόντρα στην Ολίμπια Λουμπλιάνας, είχε από την  αρχή το πάνω χέρι και κέρδισε εύκολα με 91-73, ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 3-3 στο Basketball Champions League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Αυτό άλλαξε όμως στο φινάλε της πρώτης περιόδου, την οποία η ΑΕΚ έκλεισε με ένα σερί 9-0, ξεφεύγοντας με 27-20. Στην δεύτερη περίοδο μάλιστα το σερί έφτασε στο 11-0 για το 29-20. Η Ολίμπια απάντησε τότε και μείωσε σε 29-25, αλλά η “Ένωση” αντέδρασε άμεσα και με ένα νέο σερί 10-0 ξέφυγε με 39-25. Λίγο αργότερα μάλιστα η διαφορά έφτασε τους 15 πόντους (46-31), με τους “κιτρινόμαυρους” να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 50-39.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Χάρις να σημειώνει 7 σερί πόντους και να βάζει μπροστά την ΑΕΚ με 57-39. Η Ολίμπια μείωσε άμεσα σε 57-44, αλλά η ΑΕΚ ξέφυγε εκ νέου με 70-53 λίγο αργότερα, με τους Σλοβένους ωστόσο να καταφέρνουν να μειώσουν σε 72-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο ανέλαβε πλέον δράση ο Λαρεντζάκης. Ο διεθνής γκαρντ φάνηκε να το παίρνει προσωπικά, δίνοντας λύσεις σε άμυνα και επίθεση και με προσωπικές ενέργειες έκανε το σκορ 86-67, “τελειώνοντας” το παιχνίδι, με την ΑΕΚ να φτάνει διά περιπάτου στη νίκη.

Ο MVP

Ο Μάνι Χάρις ήταν πραγματικά απολαυστικός. Πήρε από το χέρι την ΑΕΚ από το ξεκίνημα του αγώνα, σκόραρε όπως και όποτε ήθελε, ωστόσο δεν έμεινε εκεί, αφού γέμισε την στατιστική του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 25 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 15 κλεψίματα της ΑΕΚ, καθώς και τα 40 ριμπάουντ που είχε έναντι 25 της Ολίμπια σίγουρα έχουν ενδιαφέρον, όπως και το “αθόρυβο” double-double του Μαυροειδή (15 πόντοι και 11 ριμπάουντ), αλλά και τα 5 κλεψίματα του Λαρεντζάκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα της ΑΕΚ στην τέταρτη περίοδο. Η “Ένωση” είχε σε όλο τον αγώνα το πάνω χέρι, ωστόσο δεν μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι, κάτι που έκανε χάρη στο ξέσπασμά της στο τέλος.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 1.500 φίλαθλοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Βιθέντε Μπούλτο (Ισπανία), Λουίς Καστίγιο (Ισπανία), Μάριους Κούλιν (Ρουμανία)

Δεκάλεπτα: 27-20, 50-39, 72-59, 91-73

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 6, Τζέιμς 3 (1), Γκριν 13 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Χάρις 25 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 7 (1), Άτιτς 5, Λαρεντζάκης 13 (2 τρίποντα, 5 κλεψίματα), Μπάρλοου 3 (1), Μωραϊτης, Μαυροειδής 15 (11 ριμπάουντ), Σι

Ολίμπια (Όκορν): Καστράτι 2, Ραντούλοβιτς, Όλιβερ 13, Σπαν 10 (2), Μπάμπνιτς, Μπάντζιμ 8 (2), Μόργκαν 21 (8 ριμπάουντ), Λόρμπεκ 9 (1), Γιούρτσεκ, Χρόβατ 10

Ομαδικά στατιστικά ΑΕΚ:29/47 δίποντα, 8/25 τρίποντα, 9/14 βολές, 40 ριμπάουντ, 22 ασίστ, 16 λάθη, 15 κλεψίματα, 3 κοψίματα

Ομαδικά στατιστικά Ολίμπια: 21/34 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 16/21 βολές, 25 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 20 λάθη, 10 κλεψίματα

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

Πηγή: Sport 24