Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Βλαχόπουλου

Ο Άρης βρίσκεται μια ανάσα από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κι αυτό το οφείλει στον καταπληκτικό Βλάντιμιρ Νταρίντα ο οποίος σημείωσε δύο γκολ αλλά και στον Σάπι Σουλεϊμάνοφ ο οποίος έβαλε το… κερασάκι στο 3-0 επί της Νίκης Βόλου στο «Κλ. Βικελίδης».

Η αλήθεια είναι ότι ο Θανάσης Γκαραβέλης το… πάλεψε όσο μπορούσε καθώς έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, το ίδιο όμως ίσχυσε και για τον Βλάντιμιρ Νταρίντα ο οποίος σκόραρε δύο φορές (60’ και 93’) για να ακολουθήσει το εκπληκτικό γκολ του Σάπι Σουλεϊμάνοφ το οποίο εδραίωσε το ισχυρό προβάδισμα των «κίτρινων» ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές επενδύοντας στην ατομική ικανότητα του Γιάννη Φετφατζίδη στη δεξιά πλευρά της επίθεσης αλλά και στη δημιουργία του Μανού Γκαρθία στον άξονα καθώς ήταν πίσω από τον Λορέν Μορόν ενώ αριστερά παρέμεινε ο Κίκε Σαβέριο. Νταρίντα και Ντουκουρέ ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι ενώ ο 54χρονος τεχνικός επέλεξε τον Φεράρι στο αριστερό άκρο της άμυνας με την προσδοκία είσπραξης κερδών από τα ανεβάσματά του. Ο δε Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν άλλαξε πολλά στη λογική του και στο 4-2-3-1 με τους Γαβριηλίδη, Κυριακίδη σε ρόλο αμυντικών χαφ, τον Λίταινα πιο δημιουργικό, τους Πολίτη, Κρητικό στα επιθετικά άκρα και τον Τζιώρα στην κορυφή.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ο ρόλος της κάθε ομάδας στο χορτάρι καθώς ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Νίκη Βόλου πήγε στη λογική της μαζικής άμυνας. Οι «κίτρινοι» πίεσαν για το γρήγορο προβάδισμα και θα μπορούσαν να το είχαν εξασφαλίσει αλλά ο Λορέν Μορόν ήταν αναποτελεσματικός. Ειδικά στη φάση του 10ου λεπτού όπου η εξαιρετική πάσα του Μάνου Γκαρθία τον «έβγαλε» σε θέση βολής απέναντι στον Γκαραβέλη αλλά ο Ισπανός είχε κακή έμπνευση στην εκτέλεση και νικήθηκε από τον Γκαραβέλη. Ο τερματοφύλακας της Νίκης ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του και ο Μορόν ο μοιραίος καθώς δεν βρήκε δίχτυα στις εκτελέσεις στο 11’, στο 12’ αλλά και στο 23’.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε και αναζητήθηκαν φάσεις μέσα από τη δημιουργία των Γκαρθία, Νταρίντα αλλά δεν ήταν ουσιαστική καθώς στο 24’ ο Κίκε Σαβέριο (από το ύψος του πέναλτι) σούταρε πάνω στα σώματα. Στο 30’ οι «κίτρινοι» βρήκαν γκολ με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς στο ξεκίνημά της ο Λορέν Μορόν – ο οποίος συμμετείχε σ’ αυτή – ήταν εκτεθειμένος.

Η λογική των φιλοξενούμενων ήταν ξεκάθαρη με μαζική άμυνα και αναζητώντας ευκαιρία σε παιχνίδι αντεπιθέσεων. Στο 25’ο Κρητικός κινήθηκε στην πλάτη του Μοντόγια αλλά ο Κουέστα είχε σωστή τοποθέτηση στην προβολή του έμπειρου ακραίου επιθετικού. Καλύτερες προϋποθέσεις υπήρχαν για τον Γαβριηλίδη στο 34’ καθώς ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έκανε στραβοκλωτσιά. Καθώς τα λεπτά περνούσαν, η Νίκη Βόλου αναθάρρησε και προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά. Ο δε κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τον Άρη πριν το πρώτο ημίχρονο (0-0) έκλεισε με τη μοναδική χαμένη στιγμή με τον Φράνκο Φεράρι στο 40’ όπου υπό την πίεση του Ανδρέου δεν εκτέλεση τον Γκαραβέλη από απόσταση 6-7 μέτρων από την εστία αλλά και το άστοχο σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής στο 45’.

Για την ακρίβεια αυτές ήταν τρεις από τον Άκη Μάντζιο. Αναζητώντας δημιουργία από τη δεξιά πλευρά έριξε στο παιχνίδι τον Οντουμπάτζο αντί του Μοντόγια ο οποίος έκανε κακό πρώτο ημίχρονο αλλά και τον Σουλεϊμάνοφ αντί του Φετφατζίδη. Η δε αλλαγή του Ντουκουρέ με τον Βερστράτε δεν έχει λόγω απόδοσης του πρώτου αλλά επειδή χρειάστηκε να δώσει κίτρινη κάρτα σε επικίνδυνη αντεπίθεση της Νίκης Βόλου. Ο Άρης ανέβασε ακόμη περισσότερο την πίεσή του και στο 53’ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά και πάλι ο Γκαραβέλης νίκησε τον Μορόν (σε σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής) αλλά και τον Φαμπιάνο! Δύο λεπτά μετά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος φρέσκαρε τη δική του επιθετική γραμμή, ενώ ο Άκης Μάντζιος έβαλε και δεύτερο επιθετικό (Ζαμόρα).

Στο 58’ ο Γκαραβέλης σταμάτησε με υπερένταση τον Σουλεϊμάνοφ, ο Βλάντιμιρ Νταρίντα πήρε το… ριμπάουντ και εκτέλεσε για το 1-0. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε από τον βοηθό αλλά μετά από εξέταση στο VAR διαπιστώθηκε ότι ο Τσέχος καλυπτόταν κι έτσι το τέρμα μέτρησε κανονικά. Η Νίκη Βόλου προσπάθησε να… βγει από την άμυνά της αλλά δεν έφτασε στο σημείο ουσιαστικής τελικής προσπάθειας. Ίσα-ίσα που χρειάστηκε και πάλι ο Γκαραβέλης για να γλιτώσει το 2-0 στην απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Βερστράτε στο 76’. Ο πολύπειρος γκολκίπερ είχε εξαιρετική αντίδραση και δύο λεπτά αργότερα σε σουτ του Λορέν Μορόν. Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε και στο 83’ ο Κίκε Σαβέριο εκτέλεσε πάνω από την εστία από το ύψος του πέναλτι.

Ο Άρης έψαξε το δεύτερο γκολ και στις καθυστερήσεις και από τη στιγμή που δεν το βρήκε από τους επιθετικούς του, φώναξε «παρών» και πάλι ο Βλάντιμιρ Νταρίντα. Μετά από σέντρα ακριβείας του Φράνκο Φεράρι, ο Τσέχος πρόλαβε τον Στίκα και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 (93’). Δευτερόλεπτα μετά, ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ μετουσίωσε το εξαιρετικό παιχνίδι του καθώς με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Γκαραβέλη κάνοντας το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ντουκουρέ, Οντουμπάτζο, Βερστράτε (Άρης), Κυριακίδης, Πολίτης, Ναά, Λέο Ριμπέιρο (Νίκη Βόλου)

MVP: Ο Σουλεϊμάνοφ άλλαξε τη ροή του αγώνα και πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ αλλά αυτός που άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τον Άρη ήταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Στο ύψος τους: Ο Γκαραβέλης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και κράτησε όσο μπορούσε τη Νίκη Βόλου. Καλό παιχνίδι από τον Μάνου Γκαρθία αλλά και από τον Μόζες Οντουμπάτζο για τον Άρη. Ο Κρητικός ήταν δραστήριος για τη Νίκη Βόλου.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Λορέν Μορόν πέταξε στα σκουπίδια ένα σωρό ευκαιρίες

Η «γκάφα»: Η εκτέλεση του Μορόν στο 10ο λεπτό στο τετ α τετ με τον Γκαραβέλη καθώς στέρησε από την ομάδα του να αποκτήσει προβάδισμα νωρίς στο παιχνίδι.

Το «στραγάλι»: Ο Βεργέτης δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα.

Το «ταμείο» του αγώνα: Έστω στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Άρης απέκτησε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης χάρη στον Νταρίντα και τον Σουλεϊμάνοφ. Η Νίκη Βόλου έπαιξε αμυντικά και ο Γκαραβέλης την κράτησε όσο μπορούσε.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια (46’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (46’ Βερστράτε), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (57’ Ζαμόρα), Φετφατζίδης (46’ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο, Μορόν.

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Λίταινας (57’ Λέο Ριμπέιρο), Κρητικός (72’ Ναά), Πολίτης (83’ Τοπαλίδης), Τζιώρας (57’ Παναγιωτίδης, 83’ Βουκελάτος).

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This