Επιλογή ΣελίδαςΤου Παναγιώτη Νικόλαου Αναστασιάδη

Το FIFA 21 ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση του σε PlayStation 5, Xbox Series S και Xbox Series X, στις 4 Δεκεμβρίου, και η EA αποκάλυψε όλα τα καινούργια features. Αρχικά, όσοι έχουν τον τίτλο στην προηγούμενη, πλέον γενιά, θα λάβουν ένα free update και δεν θα χρειαστεί να το αγοράσουν ξανά. Δυστυχώς, το update δεν θα έρθει σε PC, με την EA να δηλώνει πως αυτό γίνεται για να κρατήσουν τις απαιτήσεις του παιχνιδιού χαμηλές.

Σε ότι αφορά το κομμάτι των γραφικών, το FIFA 21 θα εμπλουτιστεί με νέα textures, που θα προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό. Ειδικά, για τους πιο γνωστούς παίκτες, θα υπάρχουν λεπτομέρειες στα μαλλιά και στους μύες που θα τους φέρουν όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται. Όλα αυτά θα έρθουν, χωρίς να υπάρχει κάποια παραχώρηση στην απόδοση, καθώς ο τίτλος αναμένεται να τρέχει στα 60fps σε 4K ανάλυση.

Στο update θα έχουμε μια σημαντική προσθήκη στα animations του FIFA 21. Πλέον, οι παίκτες για να ελέγξουν την μπάλα θα την αγγίζουν πολλές φορές, κάτι που δεν γινόταν παλιότερα, και θα κάνει το παιχνίδι να μοιάζει πιο ρεαλιστικό. Ακόμη, προστέθηκαν αρκετά animations για τους παίκτες, όταν αυτοί δεν έχουν στην κατοχή τους την μπάλα, όπως, να δείχνουν στον παίκτη που να δώσει πάσα, να φτιάχνουν το περιβραχιόνιο, ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα μαλλιά τους.

Ένα, ίσως λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό, που όμως μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εμπειρία ορισμένων παικτών, είναι η προσθήκη μια νέας κάμερας. Με όνομα EA Sports Game Cam, η συγκεκριμένη κάμερα, σύμφωνα με την EA, έχει γωνία θέασης που θα βοηθήσει αρκετά στο gameplay, καθώς οι παίκτες θα μπορούν να δουν μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου.

Φυσικά, μπορείτε να περιμένετε όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει η νέα γενιά κονσολών, όπως για παράδειγμα τα πολύ γρήγορα loading times. Για το PlayStation 5 συγκεκριμένα, το FIFA 21 εκμεταλλεύεται απόλυτα τις τεχνολογίες του DualSense, καθώς θα παρατηρήσετε, πως ανάλογα με το πόσο κουρασμένοι είναι οι παίκτες, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να πατήσετε το trigger, ή ανάλογα με το ποιο πόδι χρησιμοποιεί ο παίκτης, εκείνη η μεριά του χειριστηρίου θα δονείτε πιο έντονά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το FIFA 21 δεν υποστηρίζει cross-gen, οπότε οι παίκτες θα παίζουν μόνο με αντιπάλους που χρησιμοποιούν την ίδια κονσόλα. Η επιλογή αυτή έγινε καθώς ανάμεσα στις δύο γενιές υπάρχουν αρκετές διαφορές, όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι οποίες κάνουν το παιχνίδι αρκετά διαφορετικό. Παρόλα αυτά, η πρόοδος που θα κάνετε στα online modes του παιχνιδιού, μπορεί να μεταφερθεί σε κονσόλα διαφορετικής γενιάς.

Πηγή: Enternity

Pin It on Pinterest

Shares
Share This