Επιλογή Σελίδας

Ακούγεται και γράφεται με μεγάλη συχνότητα ότι «ο Κυπελλούχος παίρνει το ‘καλό’ ευρωπαϊκό’ εισιτήριο. Εν προκειμένω ο Παναθηναϊκός μετά την αποψινή νίκη του επί του Αρη. Τι σημαίνει, όμως, «πρακτικά» αυτό; Σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει μέρος ως Κυπελλούχος στο Europa League και όχι στο Conference League, στο οποίο θα συμμετάσχουν η ΑΕΚ (και ο Ολυμπιακός αν δεν κατακτήσει το Conference League), παρότι τερμάτισαν σε ανώτερη του Τριφυλλιού θέση στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός: Europa League και «έξτρα» κανονάκι

Και είναι όντως «καλό» για έναν βασικό λόγο: το «έξτρα» κανονάκι σε περίπτωση αποκλεισμού στον β’ προκριματικό γύρο (από τον οποίο ξεκινά) ή στον γ΄ προκριματικό γύρο ή στα play offs του Europa League. Γιατί «έξτρα» κανονάκι; Επειδή σ’ αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα έχει δεύτερη ευκαιρία στο Conference League στο οποίο θα «υποβιβαστεί». Αντιθέτως, η ΑΕΚ (και ο Ολυμπιακός αν ηττηθεί από τη Φιορεντίνα) δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία στα προκριματικά του Conference League. Αν δεν φτάσουν, με διαδοχικές προκρίσεις, στο Group Stage της διοργάνωσης, θα μείνουν στον καναπέ τους.

Ασφαλώς… άνευ συναγωνισμού είναι ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, ο οποίος θα πάρει μέρος στον β’ πρoκριματικό γύρο του Champions League και έχει… δύο «κανονάκια» για να συμμετάσχει σε Group Stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This