Επιλογή Σελίδας

Η Αναστασίου ολοκλήρωσε την παρουσία της στα 200 μ.

Η Άρτεμις Αναστασίου έτρεξε στον προκριματικό των 200 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και κατέλαβε την 5η θέση στη σειρά της με 23.52 (-0,1). Η αθλήτρια μπήκε σχετικά πίσω στην τελική ευθεία, ωστόσο είχε τις δυνάμεις και κατάφερε να κερδίσει θέσεις. Το 23.52 είναι η δεύτερη επίδοσή της στη φετινή σεζόν.

«Ίσως έφυγα πιο αργά απ΄ό,τι έπρεπε στο πρώτο κομμάτι. Στο δεύτερο μέρος της κούρσας είχα πολλές δυνάμεις και κατάφερα να κρατηθώ μέχρι το τέλος. Δεν είμαι ικανοποιημένη από αυτή μου την εμφάνιση. Ο χρόνος είναι αξιοπρεπής, όμως, με βάση την προπόνηση που έχω κάνει περίμενα κάτι καλύτερο εδώ σήμερα. Έχουμε μπροστά τη σκυτάλη, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Δημήτρη Βασιλικό, που είναι δίπλα μου. Προχωράω με στόχο να πετύχω το μεγάλο μου όνειρο, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε η Αναστασίου, που κατέλαβε την 28η θέση στο σύνολο των συμμετοχών στα 200 μέτρα.

Ακυρώθηκε ο Ρίζος στο επί κοντώ

Ο Γιάννης Ρίζος, στο ντεμπούτο του σε μεγάλη διοργάνωση, δεν μπόρεσε να βρει τα άλματα που θα του επέτρεπαν να κάνει έναν αγώνα ανάλογο των δυνατοτήτων του. Ο αθλητής ήταν άκυρος στο αρχικό ύψος των 5,25 μ., με τη δεύτερη προσπάθεια να ήταν η καλύτερη, και ολοκλήρωσε νωρίς την εμφάνιση του στη διοργάνωση.

«Ξύπνησα καλά, ένιωθα ωραία δεν ξέρω τι έφταιξε σήμερα και δεν βγήκε ένα ύψος που έχω περάσει πολλές φορές στη διάρκεια της χρονιάς. Είχα κάποια προβλήματα με τον άνεμο που με έβρισκε κόντρα στα τελευταία μέτρα, ενώ μετά το πρώτο άλμα άλλαξα κοντάρι. Νομίζω πως δεν είχα την εμπειρία να διαχειριστώ αυτόν τον αγώνα και να ξεπεράσω τις όποιες δυσκολίες. Ο μεγάλος μου στόχος για φέτος ήταν να έρθω εδώ και να τα κατάφερα. Κοιτάμε μπροστά. Σίγουρα τη σημερινή μου παρουσία θα ήθελα να την ξεχάσω. Στεναχωρήθηκα λίγο που δεν κατάφερα να καταταχθώ, γιατί ήταν ήρθαν και οι γονείς μου εδώ για να με δούνε», είπε ο αθλητής που έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,60 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επι κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής μπορεί να χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,45 μ., ωστόσο τελικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος με άλμα στα 5,60 μέτρα.

Ο άλτης του Χάρη Καραλή είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στον τελικό της Τετάρτης (12/6) θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο αθλητής θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης, αφού πριν δύο χρόνια στο Μόναχο στο ντεμπούτο του, έμεινε στα 5,55 μ. και εκτός τελικού. Ο Καραλής ταξίδεψε έχοντας κάνει τρεις φορές 5,72 μ. στον ανοιχτό και έχει παρακαταθήκη από τον χειμώνα τα 5,85 μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στη Γλασκόβη. Δικαίως αποτελεί έναν από τους αθλητές, που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο αγώνισμα.

Το όριο των 5,75 μ. αποδείχθηκε πολύ υψηλό, καθώς ο προκριματικός έκλεισε στα 5,60 μ. με συνολικά 12 άλτες να υπερβαίνουν αυτό το ύψος.

Η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στο Μόναχο Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο μέρος της δουλειάς της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, καθώς έστειλε το ακόντιο στα 60,48 μ. και πέρασε στον τελικό της Τρίτης (11/6).

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 4η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ χρειάστηκε μία βολή, η οποία μάλιστα από λάθος των διοργανωτών αρχικά δόθηκε 60,63 μ., επίδοη που ήταν πάνω από το όριο πρόκρισης για τον τελικό. Στη συνέχεια όμως μετρήθηκε και πάλι στα 60,48 μέτρα. H Τζένγκο βελτίωσε το φετινό της 60,43 μ. και έστειλε για τρίτη φορά φέτος το ακόντιο πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Η 22χρονη συνεχίζει έτσι την πολύ καλή παράδοση της χώρας στο αγώνισμα και δείχνει έτοιμη για μια καλή παρουσία στον τελικό.

“Ο αγώνας ήταν ξεκούραστος. Αυτός ήταν και ο σκοπός μας. Χρειάστηκα μόνο μια βολή. Έγινε ένα μπέρδεμα. Νομίζαμε ότι είχαμε πιάσει το όριο τελικά με νέα μέτρηση δεν το είχα πιάσει. Δεν με επηρέασε καθόλου αυτό γιατί η βολή ήταν αρκετή για να μπω στον τελικό“, τόνισε η Τζένγκο και συνέχισε αναφερόμενη στον τελικό: “Στον τελικό θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Η σεζόν τώρα ξεκινάει ουσιαστικά. Θέλω να μπω συγκεντρωμένη όπως μπήκα στον προκριματικά“.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This