Επιλογή Σελίδας

Τσιάμης και Πανταζής ολοκλήρωσαν την παρουσία τους

Ο προκριματικός στο τριπλούν ήταν ένα από τα πρωινά αγωνίσματα της σημερινής τρίτης ημέρας των αγώνων.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Ανδρέας Πανταζής εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο αγώνισμα, ωστόσο δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελαν. Ο Τσιάμης κατέλαβε την 15η θέση με 16,33 μ. και φάνηκε πως μπορούσε να πετύχει επίδοση πάνω από τα 16,48 μ., που θα του έδινε θέση στον τελικό. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη έκανε το 16,32 μ. στην πρώτη προσπάθεια κι έπειτα δύο άλματα στα 16,33 μέτρα.

“Ήμουν σε κατάσταση να περάσω στον τελικό. Δεν το πιστεύω πως δεν τα κατάφερα. Έχω επτά συμμετοχές και στις δύο τελευταίες διοργανώσεις δεν μπήκα τελικό. Έμεινα για μία ακόμη φορά έξω, πούλησα τον σημερινό αγώνα και τους βαθμούς που θα με έστελναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, είπε ο Τσιάμης εμφανώς στεναχωρημένος .

Ο Πανταζής έκανε ένα έγκυρο άλμα στα 15,36 μ. και μετά είχε δύο άκυρες προσπάθειες κι έκλεισε τον αγώνα του στην 27η θέση.

“Σε όλες τις μεγάλες τελευταίες διοργανώσεις πηγαίνω με μια καλή επίδοση, που στη συνέχεια όμως δεν μπορώ να το μεταφράσω σε μεγάλη διοργάνωση. Αυτό είναι κάτι που μου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρω έναν τρόπο να το διαχειριστώ. Και δεν είναι ότι μπαίνω με άγχος. Ίσως να έχω και να μη μου μεταφράζεται ως άγχος.

Δε γίνεται να είμαι τόσο ασταθής στις επιδόσεις μου. Για κάποιο λόγο μπλοκάρω και δεν καταφέρνω να κάνω αυτό που μπορώ. Σε κάθε αγώνα μπαίνω μέσα και θέλω να τους “φάω”. Τελικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν βγαίνει αυτό που πρέπει. Είναι σα να ξέρεις ποδήλατο να θες να κάνεις και να μην μπορείς”, είπε ο Ανδρέας Πανταζής για το σημερινό του αγώνα

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Καραΐσκος και Βλαχάκη πάλεψαν για το καλύτερο στον Ημιμαραθώνιο

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος και η Παναγιώτα Βλαχάκη αγωνίστηκαν την Κυριακή το πρωί στον ημιμαραθώνιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αμφότεροι γνώριζαν ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος, αφού πέρα από το υψηλό επίπεδο που είχαν να αντιμετωπίσουν, έμαθαν για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση λίγες ημέρες πριν μπουν στο αεροπλάνο για τη Ρώμη, καθώς πήραν πρόσκληση από τους διοργανωτές.

Ο Καραΐσκος, στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (πρώτη όμως σε ημιμαραθώνιο, καθώς στο Βερολίνο το 2018 αγωνίστηκε στο μαραθώνιο), τερμάτισε στην 56η θέση σε 1 ώρα 08.52.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τη συμμετοχή μου. Ήταν λίγο της τελευταίας στιγμής… Δέκα ημέρες πριν αγωνιστώ έμαθα ότι πήρα την πρόσκληση για τη συμμετοχή μου εδώ. Δεν μπορούσα με τίποτα να πω όχι σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου ήρθε μια τόσο μεγάλη ομάδα και οικογένεια. Τα συναισθήματα μου είναι χαρά και συγκίνηση. Είμαι πολύ περήφανος που τερμάτισα. Μπορεί να είμαι μακριά από το ατομικό μου ρεκόρ αλλά έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Ήταν πανέμορφη διαδρομή με συναγωνισμό. Μπορεί να μην υπάρξει ξανάτέτοια ευκαιρία για εμένα γιατί τα όρια έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ», τόνισε ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

Η Παναγιώτα Βλαχάκη από την άλλη τερμάτισε στην 66η θέση με 1 ώρα 21.56 και παρότι έμεινε από νωρίς πίσω, δεν σκέφτηκε στιγμή να παρατήσει τον αγώνα.

«Η διαδρομή ήταν πολύ ωραία. Εγώ δεν ήμουν καλά. Από την αρχή τα πόδια μου ήταν πολύ σφιχτά. Σε άλλη περίπτωση θα είχα εγκαταλείψει, αλλά τερμάτισα επειδή βρίσκομαι εδώ με την εθνική ομάδα στην πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση μετά τη γέννηση του παιδιού μου. Ο κόσμος ήταν υποστηρικτικός και μου έδινε δύναμη», είπε η Παναγιώτη Βλαχάκη που είναι μητέρα ενός μωρού 22 μηνών.

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης στον ημιτελικό των 200 μέτρων

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης πέτυχε τον πρώτο του στόχο και προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο αθλητής ήταν πέμπτος στην δεύτερη προκριματική σειρά με 20.91 (1,0) και προκρίθηκε με την 10η επίδοση.

«Ένιωθα πως θα τρέξω γρήγορα σήμερα. Στο τέλος κάτι έχασα. Ήμουν μέσα στην κούρσα, για μία ακόμη φορά όμως στο τέλος το έχασα. Είμαι χαρούμενος που θα είμαι στον ημιτελικό. Ο στόχος μου δεν είναι το ρεκόρ μου. Αυτό που θέλω είναι να χαρώ τη συμμετοχή μου και να τρέξω όμορφα για πρώτη φορά μετά τους διασυλλογικούς αγώνες», είπε ο Γκαραγκάνης.

Στον προκριματικό των 200 μ. συμμετείχε και ο Γιάννης Καριοφύλλης, που τερμάτισε σε 21.00 και ήταν 16ος. Ο αθλητής στις δηλώσεις του στη μεικτή ζώνη είχε μια πίκρα για τη σημερινή του εμφάνιση, καθώς θεωρούσε πως η πρόκριση ήταν στις δυνατότητες του. «Δυστυχώς όλες τις ημέρες εδώ είχα μια έντονη ενόχληση στους δικεφάλους. Όλη η σεζόν ήταν η σημερινή κούρσα και δεν μπόρεσα να την ευχαριστηθώ όπως θα ήθελα. Σίγουρα ο στόχος ήταν να πετύχω κάτι καλύτερο. Επόμενη κούρσα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα και ίσως κάποιοι αγώνες στο εξωτερικό», είπε ο αθλητής του Θύμιου Βέργου.

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Το πάλεψε η Σταματία Σκαρβέλη
Η Σταματία Σκαρβέλη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της σφυροβολίας.

Ξεκίνησε τον αγώνα της με βολή στα 66,06 μ., συνέχισε με 65,93 μ. και στην τρίτη της προσπάθεια έστειλε τη σφύρα στα 67,10 μέτρα. Με την τελευταία της βολή πήρε την 19η θέση.

Η 12η θέση στο αγώνισμα έκλεισε στα 68,66 μ., επίδοση που ήταν στις δυνατότητες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας. «Η σημερινή επίδοση είναι φετινό ρεκόρ μου σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά όχι αυτό που ήθελα για μένα σήμερα. Τώρα θα κάνω έναν αγώνα στη Μαδρίτη και έπειτα ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», δήλωσε η Σταματία Σκαρβέλη.

Φετινό ρεκόρ για τη Γναφάκη, οριακά εκτός τελικού ο Μέρλος

Η Δήμητρα Γναφάκη κατάφερε να βελτιώσει σήμερα το φετινό της ρεκόρ στη σημαντικότερη μέχρι σήμερα κούρσα της στη σεζόν, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση στον ημιτελικό.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η αθλήτρια τερμάτισε στην έβδομη θέση της σειράς της με 56.62, επίδοση που όμως αποδείχθηκε λίγη για να την βάλει στον επόμενο γύρο. Η Γναφάκη κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο με την 13άδα του ημιτελικού να κλείνει στα 56.24. Το επίπεδο του αγωνίσματος ήταν υψηλό και η πρόκριση έκλεισε σε γρηγορότερους χρόνους από το 2022 στο Μόναχο.

“Θεωρώ πως το νέο σύστημα πρόκρισης δεν είναι σωστό. Τα εμπόδια είναι τεχνικό αγώνισμα και δεν γίνεται να στέλνεις 12 αθλήτριες απευθείας στον επόμενο γύρο. Στα εμπόδια μπορούν να συμβούν πολλά. Σε ότι αφορά την εμφάνιση μου, με ικανοποιεί ότι έκανα φετινό ρεκόρ, ωστόσο είχα κάποια λάθη στην κούρσα που δεν με άφησαν να κάνω την επίδοση που ήθελα. Αυτή την κούρσα θα έπρεπε να την έχω κάνει νωρίτερα στη σεζόν, ώστε σήμερα να ήμουν πιο έτοιμη. Ωστόσο κάποια προβλήματα το προηγούμενο διάστημα δε μας επέτρεψαν. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στη Γενεύη και έπειτα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”, είπε η Γναφάκη.

Eκτός συνέχειας έμεινε και ο Αντώνης Μέρλος που αγωνίστηκε στον προκριματικό του ύψους και ξεπέρασε τα 2,17 μέτρα όπου είχε πολύ καλά άλματα. Ο αθλητής στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,21 μ.. και έτσι έμεινε 14ος και οριακά εκτός τελικού.

“Είμαι αρκετά στεναχωρημένος γιατί δεν βγήκε αυτό που θα ήθελα. Τόσο στα δοκιμαστικά όσο και στα άλματα στα 2,17 μ. ήμουν πολύ καλά. Στο 2,21 μ. δεν πήγε τίποτα καλά. Κρίμα γιατί έχασα την ευκαιρία να είμαι στον τελικό, καθώς και πολύτιμους βαθμούς για το μέλλον”, είπε ο Μέρλος.

Στον προκριματικό των χαμηλών εμποδίων μετείχε και ο Δημήτρης Λεβαντίνος που τερμάτισε στην έκτη θέση της σειράς του με 51.13 και ήταν 30ος στο σύνολο των συμμετοχών.

“Ωραία κούρσα, ωραίο γήπεδο. Ήθελα μια καλύτερη επίδοση σήμερα, όμως δε βγήκε. Ο στόχος της χρονιάς ήταν να έρθω εγώ και να κάνω εδώ την κορυφαία επίδοση. Συνεχίζουμε για τουλάχιστον δύο ακόμη αγώνες”, είπε.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This