Επιλογή Σελίδας



Του Ed McCambridge

Το δεξί άκρο της άμυνας είναι από τις πιο γρήγορα εξελισσόμενες θέσεις στο ποδόσφαιρο και εδώ ρίχνουμε μια ματιά στους 10 καλύτερους της βιομηχανίας.

“Κανείς δεν μεγαλώνει με τη θέληση να γίνει Gary Neville” όπως λέει η διάσημη ρήση του Jamie Carragher. Μπορεί αυτό να είχε ένα point, με τον δεξιό οπισθοφύλακα να μην θεωρείται πάντα η πιο σέξι θέση μέσα στο γήπεδο. Οι καιροί αλλάζουν, ωστόσο, με το ρόλο πλέον να έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο επιθετικό παιχνίδι και στη μορφή της ομάδας περισσότερο από ποτέ. Εδώ, ρίχνουμε μια ματιά στους δέκα κορυφαίους.

10. Thomas Meunier (Paris Saint Germain)

Ο Βέλγος έχει καταγράψει μόνο μία ασίστ στη Ligue 1 αυτή τη σεζόν, έχοντας μοιραστεί το δεξί άκρο του με το αναδυόμενο ταλέντο Colin Dagba καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκστρατείας. Ο λόγος: Ο προπονητής της Paris Saint Germain, Thomas Tuchel, χρειάζεται τον επιρρεπή σε τραυματισμούς 28χρονο σε φόρμα και διαθέσιμο για αποστολές Champions League. Ο Meunier παραμένει μια από τις πιο ισχυρές απειλές της Ηπείρου από τα πλάγια και έχει την αμυντική πειθαρχία να την υποστηρίξει. Εργατικός, έξυπνος, εξαιρετικός «μπουκαδώρος» και ηγέτης στο γήπεδο, ο Meunier είναι ένας κλασάτος παίκτης για το κλαμπ και τη χώρα.

9. Nélson Semedo (Barcelona)

Ο Πορτογάλος εντάχθηκε στη Barcelona έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ το 2017 και έχει καταφέρει αθόρυβα να κάνει το δεξί πίσω μέρος δικό του. Ο Semedo προσφέρει αστραπιαίο ρυθμό και γρήγορα πόδια, κάνοντάς τον σχεδόν σαν έναν επιπλέον επιθετικό όταν περνάει μπροστά από τον Lionel Messi στο overlap. Ο 26χρονος εξακολουθεί να χρειάζεται να βελτιώσει την τελική του πάσα και μπορεί να απογοητεύει κατά καιρούς, αλλά το αντισταθμίζει με σταθερές αμυντικές επιδόσεις και επιθετικές λεηλασίες.

8. Dani Carvajal (Real Madrid)

Μετά από μια δύσκολη σεζόν 2018/19, η οποία παρεμποδίστηκε από τραυματισμούς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, ο Carvajal ανέκαμψε αυτήν την εκστρατεία. Ο τέσσερις φορές νικητής του Champions League φάνηκε πιο σφιχτός και πιο εστιασμένος, καθώς η Real Madrid διατηρεί τον ρυθμό ακριβώς πίσω από τη Barcelona στην κορυφή της La Liga, με πέντε ασίστ και δύο γκολ. Η τακτική πειθαρχία και φυσική κατάσταση του Carvajal δείχνουν ότι είναι σε θέση να συμμετάσχει σε επιθέσεις χωρίς να παραλείπει τις αμυντικές του ευθύνες. Ένας γνήσιος all arounder και ηγέτης για το club και τη χώρα.

7. Benjamin Pavard (Bayern München)

Το ότι ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είναι καν το δεξί μπακ της Bayern München με την υψηλότερη κατάταξη σε αυτή τη λίστα, είναι λίγο περίεργο, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Η Bayern υπέγραψε τον Pavard με ένα μεγάλο ποσό από τη Stuttgart το καλοκαίρι του 2018, προκειμένου να επιτρέψει στον δεξιό οπισθοφύλακα Joshua Kimmich να μετακινηθεί στη βάση της μεσαίας γραμμής τους. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχασαν τη συνεισφορά του Kimmich από τα πλάγια χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Pavard. Καλός στα τάκλιν, κομψός στην μπάλα και με ένα δεξί πόδι σαν ραβδί, ο 23χρονος είναι ένας εφιάλτης για τους αντίπαλους επιθετικούς αλλά και για τους αμυντικούς. Ω, και ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει το γκολ που σκόραρε εναντίον της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Απόλυτη μαγεία!

6. Ricardo Perreira (Leicester)

Αρκετά φρύδια σηκώθηκαν όταν η Leicester City επέλεξε να δώσει 22 εκατομμύρια ευρώ έναν σχεδόν άγνωστο Πορτογάλο δεξιό μπακ το καλοκαίρι του 2018. Ο Pereira έχει κάνει αυτή την τιμή να μοιάζει μια απόλυτη ευκαιρία, έχοντας σταθερά εξαιρετικές επιδόσεις. Ο 22χρονος έχει κάνει περισσότερα τάκλιν από οποιονδήποτε παίκτη στην Premier League αυτή τη σεζόν – κερδίζοντας την ύστατη στιγμή έναν παίκτη σε αυτή τη λίστα. Είναι επίσης ένας κακός μπελάς προς τα εμπρός, μετρώντας και τρία γκολ πρωταθλήματος φέτος. Δεν είναι μόνο οι προπονητές του Fantasy Football, που τον παρατηρούν, αλλά και τα ελίτ κλαμπ της Ευρώπης που τον παρακολουθούν επίσης.

5. Achraf Hakimi (Borussia Dortmund)

Μοιάζει σχεδόν αδύνατο το ότι ο Achraf Hakimi είναι μόλις 21 ετών. Ο Μαροκινός έχει επιδείξει μία αξιοσημείωτη ωριμότητα από τότε που εντάχθηκε στην Borussia Dortmund με δανεισμό δύο ετών το καλοκαίρι του 2018. Έχει παίξει αριστερό μπακ όταν υπήρξε ανάγκη – κάτι που συνέβη στο μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν εξαιτίας του κακού σχεδιασμού της Dortmund – και τα πήγε πολύ καλά, παρά το ότι αγωνιζόταν με το «λάθος» πόδι του. Τώρα πίσω στην αγαπημένη του πλευρά, ο Hakimi παρουσιάζει τον εαυτό του ως ένα από τα πιο συναρπαστικά νεαρά full-back στην Ευρώπη. Το γρήγορος δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε, οι 14 ασίστ και τα 5 γκολ του από τότε που μετακόμισε στη Γερμανία είναι η απόδειξη για τις επιθετικές του ικανότητες. Είτε πάρει μια ευκαιρία από τη Real Madrid την επόμενη σεζόν, είτε επιλέγει να απομακρυνθεί μόνιμα στην επόμενη ευκαιρία, υπόσχεται να είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις της ερχόμενης σεζόν.

4. Kyle Walker (Manchester City)

Ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες για τους back to back πρωταθλητές του Pep Guardiola στην Premier League, ο Kyle Walker έχει όλα όσα θα θέλατε από ένα μοντέρνο full-back. Είναι γρήγορος, δυνατός, πειθαρχημένος, έχει «τσουβάλια» αντοχής και εξαιρετικό τελικό προϊόν. Δεν είναι δύσκολο να δούμε γιατί ο Pep τον έκανε τον πιο ακριβό αμυντικό στον κόσμο όταν τον προσέλαβε από τους Spurs το 2017 έναντι αμοιβής 50 εκατομμυρίων £. Οι 12 ασίστ του σε 130 εμφανίσεις με την Μανψηεστερ Ψιτυ είναι αρκετά αξιοπρεπής επιστροφή χρημάτων, αν και στην πραγματικότητα οι λεηλασίες του από τη δεξιά πλευρά είναι το κλειδί για την απελευθέρωση χώρου σε παίκτες όπως ο Bernardo Silva και ο Riyad Mahrez να παρασύρονται από το φτερό και να προκαλούν χάος. Κανένας επιτιθέμενος δεν απολαμβάνει ένα απόγευμα με τον Walker στη θέση του.

3. Aaron Wan Bissaka (Manchester United)

Περιγράφεται από το πρώην αστέρι της Arsenal, Martin Keown , ως ο καλύτερος ένας εναντίον ενός αμυντικός του πρωταθλήματος της Premier League μετά το ντέρμπι του Manchester τον Φεβρουάριο, η μάχη του 22χρονου με τον Raheem Sterling εκείνο το απόγευμα έγινε μία απίστευτη παράσταση. Συνήθως πολύ πιο δυνατός και γρηγορότερος από τους αμυντικούς, ο Sterling ξαφνικά βρέθηκε εναντίον ενός παίκτη που πραγματικά έδινε μια φυσική μάχη. Ο Wan-Bissaka εμφανίστηκε στην κορυφή, και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η United πήρε τους βαθμούς εκείνη την ημέρα. Ο Wan Bissaka διατηρεί το καλύτερο ποσοστό τάκλιν στην Ευρώπη, με το 84,6% των μονομαχιών του να το κερδίζει, σύμφωνα με την Opta. Πονηρός, ισχυρός, γρήγορος και γεμάτος αυτοπεποίθηση, οι επιδόσεις του Άγγλου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ταχεία βελτίωση της United υπό τον Solskjær από τα Χριστούγεννα. Θα μπορούσε ακόμα να βελτιωθεί περαιτέρω, αλλά η τιμή των 45 εκατομμυρίων £ αρχίζει να φαίνεται ως κλοπή!

2. Joshua Kimmich (Bayern München)

Ο Kimmich θα μπορούσε εύκολα να είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ στον κόσμο αν δεν ήταν τόσο επικεντρωμένος στο να γίνει ο καλύτερος αμυντικός μέσος στον κόσμο. Ακολουθώντας τα βήματα του ειδώλου του Philipp Lahm, η μετάβαση του 24χρονου σε έναν deep lying πλέιμεικερ ήταν απαραίτητη, αν έγινε με σκοπό να τον εμπλέξει στο παιχνίδι της ομάδας του όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται στην παλιά του θέση, ειδικά όταν η Bayern και η Γερμανία αντιμετώπιζαν την ελίτ των αντιπάλων. Σε αυτές τις στιγμές, οι φίλαθλοι αντιμετωπίζουν σχεδόν βιρτουόζικες παραστάσεις κάθε φορά. Ο Kimmich είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός, που ακυρώνει τους αντίπαλους επιθετικούς με την ευφυή ανάγνωση του παιχνιδιού, αλλά το επιθετικό του παιχνίδι είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από τόσους πολλούς άλλους. 48 ασίστ και 21 γκολ σε πάνω από 200 εμφανίσεις για την Bayern είναι η απόδειξη αυτού. Η ικανότητα του να επιτίθεται από τα πλάγια, βρίσκεται στο επίπεδο με τους καλύτερους του κόσμου, έχει αξιοσημείωτη ικανότητα χειρισμού της μπάλας και σπάνια παραδίδει την κατοχή. Προσθέστε σε αυτό τις ατρόμητες ηγετικές του ιδιότητες και την εμπειρία πέρα από τα χρόνια του και θα είναι δύσκολο να ισχυριστείτε ότι ο Kimmich δεν είναι ήδη τόσο πολύτιμος για το κλαμπ και τη χώρα όσο ο θρυλικός Lahm.

1.Trent Alexander Arnold (Liverpool)

Οι δεξιοί μπακ δεν πρέπει να υπολογίζονταν τόσοι σημαντικοί για τους πρωταθλητές της Ευρώπης και τους ηγέτες της Premier League. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάνει την Liverpool μια τέτοια δύναμη είναι οι επιδείξεις του εκπληκτικού παιδιού από το Liverpool. Ο Alexander Arnold είναι μόλις 21 ετών, αλλά είναι ήδη ένας από τους πιο σταθερά εξαιρετικούς παίκτες της Ευρώπης. Οι 12 ασίστ πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν είναι πίσω μόνο από τον αρχηγό της City, Kevin De Bruyne, ενώ η διορατικότητά του και τα περάσματά του δεν είναι πολύ πίσω από τον προικισμένο Βέλγο. Υπάρχει σχεδόν ένα κοκτέιλ στο παιχνίδι του Alexander Arnold. Οι 60αρες μεταβιβάσεις του είναι τακτικές, με ακρίβεια ακτίνας λέιζερ και από το υποτιθέμενο ασθενέστερο αριστερό του πόδι. Αυτή η εμπιστοσύνη, ήταν σε πλήρη εφαρμογή στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League της περασμένης σεζόν εναντίον της Barcelona, όταν το «προκλητικό» κόρνερ του, εξέπληξε τους πάντες εκτός από τον Divock Origi. Ήταν μια στιγμή μεγαλοφυΐας, και ένα γκολ που θα μείνει ως μια εξαιρετική στιγμή του Champions League! Οι ψίθυροι μιας μετακίνησης στη μεσαία γραμμή, αλά Kimmich, δεν θα πεθάνουν σύντομα, με τους οπαδούς να θέλουν να τον δουν να έχει την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά καθώς τα πράγματα παραμένουν ως έχουν, η Liverpool διαθέτει ένα απίστευτο όπλο από τα πλάγια. Υπάρχει πολλή συζήτηση για την αξιοζήλευτη ομάδα νεότητας της Αγγλίας, με παίκτες όπως ο Jadon Sancho και ο Phil Foden να αναμένεται να φωτίσουν μεγάλα τουρνουά τα επόμενα χρόνια, ο Trent μπορεί να είναι ο καλύτερος από τους υπόλοιπους.

Πηγή: Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This