Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ των Μπαλογιάννη στο 16′ και Σαραντίδη στο 25′ ο Πιερικός κέρδισε με 2-1 τον Βατανιακό, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Βατάν μείωσε στο τελικό 2-1 με γκολ του Μιχαηλίδη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Ο Πιερικός, στο ντεμπούτο του Σάκη Παπαβασιλείου στον πάγκο σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα, και υπό το βλέμμα του Τομ Παπαδόπουλου που έδωσε το παρών στις κερκίδες, μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αποφασισμένος να επιβάλει τον ρυθμό του και να μην αφήσει περιθώρια στον Βατανιακό. Πράγματι, η ομάδα του Πιερικού δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Φιρινίδη πριν ο Μπαλογιάννης δώσει το προβάδισμα με γκολ στο 16′.

Στο 25′ ο Σαραντίδης βρήκε τελικά δίχτυα, με τον Πιερικό να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο Βατανιακός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε καλή στιγμή στο 27′ με τον Μιτακίδη να αστοχεί με κοντινή κεφαλιά.

Γενικά, μετά το 2-0 ο Πιερικός έδειξε διάθεση περισσότερο να διαφυλάξει το προβάδισμα, κάτι που φαινόταν να το καταφέρνει με άνεση.

Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν αν ο Λιόλιος μείωνε σε 2-1 στο 56′ όταν η κεφαλιά του χτύπησε στο δοκάρι και εν συνεχεία ο ίδιος απώλεσε ευκαιρία για γκολ.

Αυτή η ευκαιρία, καθώς και μια ακόμη κεφαλιά του Λιόλιου στο 59′ φάνηκε πως… αφύπνισαν τους παίκτες του Πιερικού που ανέβασαν την απόδοσή τους και έψαξαν το τρίτο γκολ για να “καθαρίσουν” το παιχνίδι, ωστόσο δεν τα κατάφεραν σε μία έστω από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με κορυφαία το δοκάρι του Μπαλογιάννη στο 62′.

Το ματς έδειχνε να… σβήνει μετά το 78′ και το σουτ του Κυπαρίσση που έφυγε άουτ, όμως στο 90’+2′ ο Μιχαηλίδης εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας του Πιερικού και μείωσε σε 2-1.

Όπως ήταν λογικό, οι παίκτες του Βατανιακού πίστεψαν πως μπορούν να αποφύγουν την ήττα, όμως οι απέλπιδες προσπάθειές τους αμέσως μετά το 2-1 δεν είχαν αποτέλεσμα με τους παίκτες του Πιερικού να δείχνουν ψυχραιμία ενώ λίγο έλειψε να γίνει το 3-1 στο φινάλε με τον Ματζαλλάκου (στην ίδια φάση ο Πιερικός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κατσιαμήτα).

Το τελικό σφύριγμα του Παπαδόπουλου βρήκε τον Πιερικό στο -1 από την κορυφή καθώς την ίδια ώρα ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου γνώριζε εντός έδρας ήττα με 1-3 από τον Σβορώνο και έμεινε στους 15 βαθμούς. Στους 14, εκτός από τον Πιερικό και τον Σβορώνο εείναι ακόμη η Ζάκυνθος και η Νέα Αρτάκη.

Όσο για τον Βατανιακό έμεινε σοτυς 5 βαθμούς και στην προτελευταία θέση μαζί με τον Εορδαϊκό.

Την ερχόμενη αγωνιστική ο Πιερικός παίζει εκτός έδρας με τα Τρίκαλα ενώ ο Βατανιακός υποδέχεται τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Το “φιλμ” του αγώνα
7′ Ο Σαραντίδης μέσα στην περιοχή πάσαρε στον Κατσαβάκη που έκανε το σουτ αλλά ο Φιρινίδης έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανέκμετάλλευτο.
10′ Ο Σαραντίδης από αριστερά έβγαλε συρτή πάσα για τον Φασίδη αλλά αυτός δε μπόρεσε με προβολή μέσα στη μικρή περιοχή να βρει τη μπάλα και να απειλήσει την εστία του Φιρινίδη.
14′ Ο Σαραντίδης βγήκε από πλάγια θέση μέσα στη μικρή περιοχή και αριστερά απέναντι από τον Φιρινίδη αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
16′ ΓΚΟΛ! 1-0: Σε φάση διαρκείας για τον Πιερικό ο Μπαλογιάννης με κοντινό σουτ νίκησε τον Φιρινίδη και έκανε το 1-0.
17′ Δυνατό σουτ του Μαυρίδη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Μπίντσης.
25′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Καλαϊτζής ξεμαρκαρίστηκε όμορφα και έβγαλε έξυπνη κάθετη πάσα στον Σαραντίδη, αυτός προχώρησε, βγήκε τετ α τετ με τον Φιρινίδη και τον πλάσαρε “γράφοντας” το 2-0.
27′ Μετά από σέντρα του Μαργαρίτη από δεξιά ο Μιτακίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μπίντση.
45′ Αποχώρησε τραυματίας ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος δε μπορούσε να συνεχίσει. Ο Πιερικός αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο στις καθυστερήσεις του α’ μέρους.
48′ Σουτ του Μπαλογιάννη από το ύψος της περιοχής, ο Φιρινίδης δε μπόρεσε να μπλοκάρει όμως ο Σαραντίδης δεν κατάφερε να επωφεληθεί.
54′ Μακρινό σουτ του Τόσκα, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπίντση.
56′ Πολύ καλή στιγμή για τον Βατανιακό όταν ο Λιόλιος μετά από εκτέλεση φάουλ έπιασε την κεφαλιά, ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, η μπαλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπίντση και στη συνέχεια νέο σουτ του Λιόλιου έφυγε άουτ.
59′ Κεφαλιά του Λιόλιου μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
62′ Σουτ του Μπαλογιάννη από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φιρινίδη.
66′ Σουτ του Σαραντίδη μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Φιρινίδης.
74′ Συρτή σέντρα του Κυπαρίσση από δεξιά, δε μπόρεσε να βρει τη μπάλα ο Ματζαλλάκου και να κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι.
78′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσαβάκη και προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας από τους φιλοξενούμενους, κάτοχός της έγινε ο Κυπαρίσσης που από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία.
90’+2′ ΓΚΟΛ! 2-1: Ο Μιχαηλίδης εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας του Πιερικού, βρέθηκε απέναντι στον Μπίντση και τον πλάσαρε μειώνοντας σε 2-1.
90’+3′ Ο Κατσιαμήτας με ατομική ενέργεια βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής του Βατανιακού από μαρκάρισμα αντιπάλου, ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στον Ματζαλάκου που μπήκε στην περιοχή αλλά δε μπόρεσε να νικήσει τον Φιρινίδη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαδόπουλος με βοηθούς τους Αγγελόπουλο και Γενετζάκη, της ΕΠΣ Πιερίας.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Μιτακίδης και Δ. Ανανιάδης του Βατανιακού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Μπίντσης, Κωνσταντινίδης (46′ λ.τ. Μυρωτής), Δεληγιάννης, Καλαϊτζής, Μακρίδης, Μπλέτσας, Μπαλογιάννης (67′ Ματζαλλάκου), Κατσαβάκης, Σαραντίδης (89′ Κατσιαμήτας), Φασίδης (60′ Κυπαρίσσης), Μπαλλας (60′ Μίγγος).
Στον πάγκο: Τσακνάκης, Στραβογιάννης, Στόιος, Οικονομίκος.
Βατανιακός (Γιώργος Ποτουρίδης): Φιρινίδης, Μαυρίδης, Δερμίσης, Τόσκας (72′ Κανταρτζής), Λιόλιος, Δαλαμήτρας, Μαργαρίτης, Ανανιάδης Χ. (72′ Σαμανίδης), Μιτακίδης (83′ Μιχαηλίδης), Ανανιάδης Δ., Μητράκας (62′ Φωκαΐδης).
Στον πάγκο: Μάλα, Μυσιούδης, Τσιλεγκερίδης, Μυρτολλάρι, Γκαράτζιας.

  • Ο Θωμάς Γιαλαμίδης στην προθέρμανση αισθάνθηκε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να βγει νοκ άουτ. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Καλαϊτζής που αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Δεληγιάννης που θα έπαιζε αριστερό μπακ. Στην αποστολή, μπήκε ο Στραβογιάννης.
  • Στις προπονήσεις του Πιερικού ενσωματώθηκε ο Ντάνιελ Ισιάγκι.
  • Στο γήπεδο βρέθηκε ο “ισχυρός άνδρας” του Πιερικού, Τομ Παπαδόπουλος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This