Επιλογή ΣελίδαςΗ προσέγγιση που δέχθηκε ο Sebastian Vettel από την Racing Point ενόψει 2021, άνοιξε την όρεξη στη Haas, η οποία ήδη βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του Μεξικανού.

Ο Sergio Perez είναι αυτή τη στιγμή το πιο «καυτό» όνομα του midfield σε ό,τι αφορά στο μεταγραφικό «παζάρι» του 2021. Ο Μεξικανός, στον οποίον η Racing Point οφείλει εν πολλοίς την ύπαρξή της μιας και χάρη στις δικές του ενέργειες απομακρύνθηκε ο Vijay Mallya και ανέλαβε τις τύχες της ομάδας το fund υπό τον Lawrence Stroll, αποτελεί το «μήλον της έριδος» κι όχι άδικα!

Η έντονη φημολογία περί συμφωνίας του Sebastian Vettel με την Racing Point για το 2021, ανοίγει την πόρτα της εξόδου για τον Perez, δεδομένου ότι τον γιό του ιδιοκτήτη της ομάδας, Lance Stroll, δεν τον κουνάει κανείς από το μονοθέσιό του.

Ο Perez, λοιπόν, δέχθηκε ήδη την πρώτη πρόταση συνεργασίας για το 2021. Άνθρωπος της Haas βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του Μεξικανού, ο οποίος πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι Αμερικανοί αναφορικά με τους μελλοντικούς οδηγούς της ομάδας.

Ο Perez έχει πολλούς προσωπικούς χορηγούς, καθώς το Μεξικό στηρίζει εδώ και πάνω από μια δεκαετία τις προσπάθειές του στη Formula 1. Παράλληλα, λόγω εντοπιότητας αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πιλότο για τη Haas, μιας και το Μεξικό συνορεύει με τις ΗΠΑ και οι συνεργασίες μπορούν να είναι ακόμα πιο «στενές». Φυσικά ουδείς αμφισβητεί τις οδηγικές ικανότητές του. Κοντολογίς έχει όλο το «πακέτο» που αναζητά η Haas ενόψει 2021, με δεδομένη την απόφαση για αντικατάσταση τουλάχιστον του ενός πιλότου της ομάδας (Grosjean).

Για τον Perez ακούστηκε και η περίπτωση της Alfa Romeo, όμως δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες μια τέτοια συνεργασία, δεδομένης τόσο της μη εκδήλωσης πρόθεσης αποχώρησης του Kimi Riakkonen, όσο και της γενικότερης θετικής εικόνας που δημιουργεί εσχάτως με την απόδοσή του ο Antonio Giovinazzi.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This