Επιλογή Σελίδας

Στις 17 Οκτωβρίου του 2001, για τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, συναντήθηκαν στο Εθνικό στάδιο Κατερίνης (τότε έτσι ήταν η επωνυμία του) ο Πιερικός, που αγωνιζόταν στη Δ’ εθνική κατηγορία με τον Αιγινιακό, ο οποίος στη λήξη της σεζόν εκείνης πήρε το εισιτήριο και ανέβηκε στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Πρόεδρος του αιγινιώτικου συλλόγου ήταν ο Κώστας Παραλυκίδης και προπονητής ο παλιός άσσος των Αιγινιακού, Πιερικου και Κοζάνης Σωτήρης Χατζηγιοβανάκης, που για δεύτερη φορά με τον Αιγινιακό κέρδισε την άνοδο για την ανώτερη κατηγορία

Για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι της συγκεκριμένης Τετάρτης, όπου οι δύο ομάδες, απέδωσαν μέτριο ποδόσφαιρο, με λίγες καλές επιθετικές στιγμές εκατέρωθεν και το τελικό αποτέλεσμα (0-0), τόσο της κανονικής διαρκείας του ματς, όσο και της παράτασης απέδωσε “δικαιοσύνη”.

Στη διαδικασία των πέναλτυ, αφού χρειάστηκαν αρκετά κτυπήματα (με τους δύο τερματοφύλακες Γ. Γιργωλά και Γιάννη Φιρινίδη να αποκρούουν ουκ ολίγα απ’ αυτά οι Κατερινιώτες επικράτησαν με τελικό αποτέλεσμα 11-10.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης καταγράφονται:

α) Αρχηγοί των δύο ομάδων ήσαν ο Νικος Θεοδοσιάδης του Πιερικού με το νούμερο “6”, σημερινός προπονητής του ΓΑΣ Σβορώνου και ο Νίκος Μπαμπέτας του Αιγινιακού με το νούμερο “8”, έχοντας πολύχρονη και σημαντική καριέρα στους κυανολεύκους).

β) Η παρουσία του Σφενδαμιώτη αμυντικού, Παναγιώτη Κοπτερίδη, που ένα χρόνο μετά μετακόμισε στο Αιγίνιο .

Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα

Μπορεί να είναι εικόνα αποκομμα εισιτηρίου και κείμενο

Το φύλλο αγώνα του προαναφερθέντα αγώνα Κυπέλλου Πιερίας της περιόδου 2001-02

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "41 UMBRO Πάννης Φιρινίδης είναι ένας από τους mo ελπιδοφόρους παίκτες του Αιγινιακού"

Ο 18χρόνος γκολκίπερ του Αιγινιακού σ’ εκείνη τη χρονιά Γιάννης Φιρινίδης, παρά τις αρκετές αποκρούσεις του στα κτυπήματα πέναλτυ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Ανοιξε πριν λίγες μέρες To cafe <Prive» στο Αιγίνιο που απο- τελεί στολίδι για την περιοχή. Εδώ o εκ των ιδιοκτητών και πρώην προπονητής του Αιγινιακού Σ. X" Γιοθαννάκης μαζί με τον r. Καρανικόλα"

Ο προπονητής του Αιγινιακού Σωτήρης Χατζηγιοβανάκης (δεξιά), με τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "GIVOVA 7"

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης (δεξια), αρχηγός του Πιερικού τότε, με τον υπογράφοντα .στο καλοκαιρινό φιλικό Αιγινιακού-ΓΑΣ Σβορώνου

Pin It on Pinterest

Shares
Share This