Επιλογή Σελίδας

Στις 2 Νοεμβρίου του 1997 ο Αιγινιακός αντιμετώπισε τον Μακεδονικό Νέας Εφέσου για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, τον οποίο κέρδισε με σχετική ευκολία 3-0.

Οι Αιγινιώτες, που είχαν προπονητή τη σεζόν εκείνη τον Αιγινιώτη Γιώργο Παπαπετρίδη ισοβάθμησαν στην 2η θέση με 65 βαθμούς μαζί με τη Πύδνα Κίτρους, που όμως υπερτερούσε στα μεταξύ τους παιχνίδια και έτσι υποχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας δύο πόντους λιγότερους από την πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου ΑΕ Καρίτσας.

Στα πλέι όφ ανοδου για τη Δ’ Εθνική κατηγορία η ομάδα του Αιγινίου αρχικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Πύδνας Κίτρους σε τριπλούς αγώνες με μειονέκτημα έδρας.

Η σειρά των αγώνων:

Πυδνα Κίτρους – Αιγινιακός 0-2

Αιγινιακός – Πύδνα Κίτρους 0-0

Πύδνα Κίτρους – Αιγινιακός 1-1

Στη συνέχεια σε διπλούς τελικούς έπαιξε με τη ΑΕ Καρίτσας.

1ος αγώνας: ΑΕ Καρίτσας – Αιγινιακός 2-0
2ος αγώνας: Αιγινιακος – ΑΕ Καρίτσας 1-1

Έτσι, οι Καριτσιώτες με προπονητή τον Γιώργο Σκέντο, “γέννημα θρέμμα” της Καρίτσας ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε εθνικό πρωτάθλημα.

Για να επιστρέψουμε στην προαναφερθείσα ημερομηνία να σημειώσουμε ότι επιθετικός της Νέας Εφέσσου Χρήστος Βελώνης, που μετέπειτα έκανε μεγάλη καριέρα σε Πιερικό και Άρη, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστης, που συνεχίζει ν’ αγωνίζεται και σήμερα (στην αρχή της περιόδου στον Ερμή Εξοχής και τώρα στον Ταύρο Ελάφου).

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

Μπορεί να είναι εικόνα αποκομμα εισιτηρίου και κείμενο

Το φύλλο αγώνα της 2ης Νοεμβρίου του 1997 Αιγινιακός – Μακεδονικοός Νέας Εφέσσου 3-0

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο

Ο Αιγινιακός της περιοδου 1997-98, όπως παρατάχθηκε στον πρώτο τελικό των πλέι οφ στο γήπεδο της Καρίτσας όπου γνώρισε την ήττα με 2-0

Pin It on Pinterest

Shares
Share This