Επιλογή Σελίδας

Μια μεγάλη νίκη με σκορ 4-0 πέτυχε ο Αιγινιακός μέσα στο Κίτρος επί της τοπικής Πύδνας, ύστερα από εντυπωσιακή εμφάνιση το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2002.

Η ομάδα του Αιγινίου στο τέλος της σεζόν 2001-02 κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την άνοδο της στη Δ’ Εθνική κατηγορία, ύστερα από μια εξαιρετική πορεία κυρίως στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Αξέχαστος παραμένει στους φιλάθλους ο 3ος τελικός με τον Εθνικό Κατερίνης, στον οποίο ο Αιγινιακός κέρδισε με 3-0 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

Προπονητής στους Αιγινιώτες ήταν ο παλιός άσσος του Αιγινιακού, Πιερικού και Κοζάνης Σωτήρης Χατζηγιοβανάκης, που για δεύτερη φορά ανέβασε την ομάδα μας στην ψηλότερη κατηγορία.

Επιστρέφουμε στο σημερινό μας άρθρο, όπου διαπιστώνουμε ότι στη σύνθεση της Πύδνας, ανάμεσα στους παίκτες της συγκαταλέγονται ο σημερινός Βουλευτής Πιερίας με το κόμμα της Νίκης κ. Κομνηνός Δελβερούδης και ο παλιός Δήμαρχος του Δήμου Πύδνας και αργότερα του Δήμου Πύδνας –  Κολινδρού κ. Βαγγέλης Λαγδάρης.

Ακόμα έπαιζαν τότε οι σημερινοί προπονητές Στέφανος Ταβουκτσής (ΑΕ Περίστασης), Σωτήρης Ζιώγας (ΑΕ Καρίτσας) και Γιώργος Τερζής.

Ενώ με μεγάλη λύπη στην αντίστοιχη 18αδα της αιγινιώτικης ομάδας βλέπουμε ότι δύο ποδοσφαιριστές της, ο Κώστας Σερδάρης και ο Νίκος Γιαμαλής, εδώ και αρκετά χρόνια δεν βρίσκονται στη ζωή.

Τέλος με τα χρώματα του Αιγινιακού αγωνιζόταν μεταξύ των άλλων ικανών ποδοσφαιριστών, που συγκροτούσαν το γεροδεμένο και αξιόλογο ρόστερ οι Κατερινιώτες άσσοι Τριαντάφυλλος Καραβίδας, Σπύρος Μαυροματίδης και Χάρης Καλαμπαλίκης, που βοήθησαν τα μέγιστα στην προσπάθεια της επανόδου σε εθνικό πρωτάθλημα.

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα:

Μπορεί να είναι εικόνα αποκομμα εισιτηρίου, ημερολόγιο και κείμενο

Το φύλλο αγώνα του συγκεκριμένου αγώνα της περιόδου 2001-02

Pin It on Pinterest

Shares
Share This